ja jestem za egzaminami na studia...i nie chodzi tutaj tylko o maturę, ale też o świadectwo... bo (i tu Ameryki nie odkryję) ocena w jednej szkole nie jest równa tej samej ocenie w innej... tak to już jest, że w jednaj szkole za jakiś tam poziom wiedzy dostaniesz 3 a w innej za tę samą wiedzę dostaniesz 4 lub nawet 5... i tak pójdą dwie osoby an studia, jedna ze świadectwem z samymi 4 i 5, a następna z 3 i 4, ta druga będzie wiedzieć o wiele więcej niż pierwsza, ale to już nikogo obchodzić nie będzie... a tak jak sa egzaminy, to każdy może pokazać co tak naprawde wie...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
naya, dlatego wlasnie wymyslili nowa mature by wszystkie oceny z danej matury byly sobie rowne, w tej chwili na studia nie sa brane pod uwage oceny ze swiadectwa w tej chwili nie sklada sie tego w dokumentach na studia...(sa wyjatki ale rzadko sie spotyka)
_________________ Panie, chciałabym żebyś zesłał na mnie taki deszcz...taki szalony, wściekły, ogromny deszcz...który zmyłby ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
i bardzo dobrze co do tych ocen!!
Moja polonistka za cholere nie da mi 5 na koniec choć nie miałabym ani jednej 4!! powaga!! Ciesze sieze to nie ona bedzie poprawiala moja mature!!
szczerze z jednej str tez wolalabym zeby egzaminy powrocily ale to tylko dlatego ze np na prawo nie musze zdawac historii tylko np sprobowac zdac ten egzamin
Właściwie, to po co te całe cyrki z tą maturą... Skoro i tak wszyscy ją zdali... Ci co na to zasłużyli i ci co "NIE" też niestety... Jedni się zakuwali, inni olali... Ale i tak obie te grupy zdały na tym samym poziomie - POZYTYWNYM...
Wogóle bardzo mnie przeraża ta nasza polityka... Nie ukrywam tego...
_________________ Co cie nie zabije, to cię wzmocni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum