• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-03-11, 11:50   Niebezpieczne obyczaje ;p

Cytat:
Giertych zakaże topienia marzanny?

Uczestnictwo w tym wiosennym obrzędzie negatywnie wpływa na psychikę dzieci, ponieważ propaguje przemoc - napisali działacze Automobilklubu Chełmskiego i poprosili ministra edukacji Romana Giertycha, aby w całym kraju wprowadził zakaz topienia marzanny. Sprawę opisuje "Dziennik".

Automobiliści wysłali do ministerstwa oficjalne pismo, w którym szczegółowo uzasadniają szkodliwość prasłowiańskiego obyczaju.

- Topienie marzanny może doprowadzić dzieci i młodzież do przekonania, że najprostszą i najbardziej skuteczną metodą na osiągnięcie celu jest fizyczna likwidacja przeszkody. Wyobraźmy sobie, że uczeń ma same jedynki z matematyki czy chemii. Może dojść do wniosku, że rozwiązaniem problemem jest utopienie nauczycielki - przekonuje w liście prezes Grzegorz Gorczyca.

Członkowie chełmskiego automobilklubu są przekonani, że minister, który zajmuje stanowisko w wielu kontrowersyjnych sprawach, wesprze także ich krucjatę przeciwko słomianej kukle. Jeśli tak się nie stanie, zamierzają podjąć stanowcze działania na własną rękę. - Pierwszego dnia wiosny będziemy blokować mosty, żeby dzieci nie miały skąd zrzucać kukieł - zapowiada w cytowanym przez gazetę liście prezes Gorczyca.

- Rozważaliśmy zablokowanie dróg prowadzących do mostów, ale stwierdziliśmy, że nie będziemy robić konkurencji drugiemu wicepremierowi - czytamy.

Jerzy Krzyszak: Taki zakaz jest konieczny

Postulat grupy chełmian bardzo spodobał się znanym satyrykom. Wszyscy, których "Dziennik" poprosił o komentarz, uważają, że minister Giertych jak najbardziej powinien przychylić się do tej prośby. - Taki zakaz jest konieczny - stwierdza autorytatywnie Jerzy Kryszak.

Aktor proponuje pójść jeszcze dalej i zakazać lepienia bałwana, bo to też może prowadzić do przemocy. - Przecież ta zabawa kończy się wciskaniem marchewki i węgielków w twarz - uzasadnia. - Jakieś dziecko może wpaść na pomysł, żeby tę marchewkę wcisnąć w usta swojego kolegi i tragedia gotowa - kończy.

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3975177.html

zakazmy święcenia jajek , bo przeciez komuś moze przyjśc do głowy zeby takim jajkiem rzucić w jakąs babcie ;p hahaha ROTFL cudowne ;p

pomóż zwierzakom w Twoim mieście!

Katharsis  

Wysłany: 2007-03-11, 11:52   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Z lekka przesadzili...

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-03-11, 12:38   

Niby to był żart, ale się specjalnie nie zdziwię jeżeli taki zakaz zostanie wprowadzony.

zloty  

Wysłany: 2007-03-11, 12:49   

nie ma to tamto... brak mi słow po prostu... dojdzie do tego ze (tu cytuje pewna znana osobistosc) "NIE BEDZIE NICZEGO!!"
LOL i nic wiecej... kocham to panstwo...

Jendrek9  

Wysłany: 2007-03-11, 13:50   

po prostu powiem wam grzecznie:
Jeb*** giertycha i jego prawa! JA NIE TOPIE MARZANNY ALE JEGO RYJ NA NIEJ :p

jusia_like  

Wysłany: 2007-03-12, 17:10   
   Polecający: Google

Przecież to tradycja więc jak może zabronić kontynuowania tradycji ? :znudzony:

magda m.  

Wysłany: 2007-03-12, 19:36   Niebezpieczne obyczaje
   Polecający: google

Niebezpiecznie zaczyna się robić jak "władza" i inne oszołomy chcą zakazać tradycji. A przecież bez tradycji i historii państwo jest niewiele warte!

Szlachcianka  

Wysłany: 2007-03-12, 20:07   

Ciekawe, do czego jeszcze się przyczepią. :/
_______

<33

Rebaten  

Wysłany: 2007-04-13, 18:38   

Nie lubuje giertyHa Ha Ha ...
Dół wykopany trumna włożona, My sie śmiejemy a Roman kona...
buahaha

..wyobrazcie sobie te cisze, gdyby ludzie mowili tylko to co wiedza..

Emka_ 

Wysłany: 2007-04-15, 23:35   

Cytat:
Topienie marzanny może doprowadzić dzieci i młodzież do przekonania, że najprostszą i najbardziej skuteczną metodą na osiągnięcie celu jest fizyczna likwidacja przeszkody. Wyobraźmy sobie, że uczeń ma same jedynki z matematyki czy chemii. Może dojść do wniosku, że rozwiązaniem problemem jest utopienie nauczycielki - przekonuje w liście prezes Grzegorz Gorczyca.

Jakoś marzanny nie topi się od tego roku, a nauczuciele topieni przez uczniów nie są częstym zjawiskiem ;)

naya  

Wysłany: 2007-04-17, 20:16   

muszę się zgłosić do mojego przedszkola i podstawówki o zadośćuczynienie za spowodowanie nieodwracalnych zmian w mojej psychice poprzez zabieranie mnaie na jakże brutalny i okrytny obrzęd palenia/topienia marzanny...

to jest jeden z pomysłów Giertycha, które są zarazem śmieszne i tragiczne... bo tak naprawdę jak się o tym słyszy to chce się człowiekowi śmiać, ale jak człowiek pomyśli, że coś takiego kołacze się w głowie człowieka odpowiedzialnego za edukację w naszym kraju to zaczyna to być tragiczne...

wydaje mi się, że znanemu ze swoich radykalnie katolickich poglądów Giertychowi może niekoniecznie chodzić o psychikę dzieci a o to, ze topienie marzanny jest zwyczajem/obrzędem pogańskim...

krzak  

Wysłany: 2007-04-18, 14:06   

Cytat:
działacze Automobilklubu Chełmskiego i poprosili ministra edukacji Romana Giertycha, aby w całym kraju wprowadził zakaz topienia marzanny.
naya napisał/a:
to jest jeden z pomysłów Giertycha, które są zarazem śmieszne i tragiczne...

Giertych w ogole wypowiadal sie w tej sprawie??

Paulutka  

Wysłany: 2007-04-18, 19:38   

Ej ja nie topie Marzanny... jakos tak wychodzi:P ..ale bałwana.. moze teraz juz nie.. ale zawsze lepiłam... będąc dzieckiem uwielbiałam to robic... jak moze zabronic dziecku lepienia bałwana? .... tyaa głupota sie szerzy..!!!

olek 

Wysłany: 2007-04-19, 20:51   

Może to chodzi o ochronę zwierząt?
Niektóre marzanny miały głowę przypominającą konia.
:rotfl:

HeadShot  

Wysłany: 2007-05-01, 00:22   

I dlatego kocham ten kraj :rotfl:

Odpowiedz do tematu