• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

gia  

Wysłany: 2007-10-29, 14:19   

Wiadomo , cudnie nie będzie ... ale na pewno lepiej niż Kaczyński ! Tusku .... liczymy na CIEBIE! :)

ziomek  

Wysłany: 2007-11-03, 21:29   

No to czekamy na cuda.

Zdaje się, że pierwszym cudem będzie okrojenie obniżki kosztów pracy wprowadzonej przez PiS, a które według PO była za niska.

ewwa  

Wysłany: 2007-11-03, 21:47   

a ja uważam że kto by nie był w rządzie zawsze będzie źle aczkolwiek lepszy Tusk w rządzie niż Kaczyński .. gdziekolwiek :rotfl:

bro  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-11-19, 12:25   

z racji tego, iż nasz wspaniały i cudowny Premier ogłosił dzisiaj Dzień Radości Narodowej chciałbym się dowiedzieć jak świętowaliście ów dzień i jak przejawiała się wasza radość narodowa dzisiejszego dnia (pytanie głównie do tych, co głosowali na PO, bo wiadomo, że reszta nie docenia pomysłowości naszego szanownego pana premiera i nie będzie świętować)

MissIndependent  

Wysłany: 2007-11-19, 12:33   

no to ja w ramach owego Dnia Radości Narodowej zrobię sobie przyjemność i nie pójdę do szkoły. zamiast tego pojadę z moim facetem do Katowic i będziemy wybierać prezent dla mnie na Mikołajki :]

[ Dodano: 2007-11-19, 12:35 ]
tak w temacie napiszę jeszcze: bardzo się cieszę, że wygrał Tusk, a nie Kaczyński (tak w ogóle to zdaje się, że Kaczyński troszkę się na Polaków obraził za wynik wyborów, ale moge się mylić).

naya  

Wysłany: 2007-11-20, 15:46   

z tego co widzę czeka nas zupełnie inna era niż era kaczyńskich... mówią o tym już chociazby pierwsze decyzje premiera... mam na myśli dokładnie skład rządu... a głównie imponująca ilość bezpartyjnych...

tedwa  

Wysłany: 2008-02-04, 10:01   

"Polska zasługuje na cud gospodarczy" - HAHAHAHAHAHAHA
"Prawo i Sprawiedliwość" - HAHAHAHAHAHAHA
No i na kogo tu głosować kto dostanie się do sejmu??

Teraz PO rozlicza rząd PIS-u i na tym pewnie im minie kadencja.....no trzeba też się zastanowić czy uśmiechy Tuska załatwią sprawy pielęgniarek, górników, i całej reszty, która za nimi ruszy po moje pieniądze....
Nie ufaj podróbkom!

charon  

Wysłany: 2008-03-27, 12:07   
   Polecający: Colorblind

Tak sobie odkopię ten temat. Jak oceniacie to, co rząd PO teraz robi?

Reformy Służby Zdrowia nie będzie
Zamiast reformy podwyżka składki. Oczywiście przy obecnym, dziurawym systemie składkę mogą podnieść nawet i o 1000%, a i tak będzie mało pieniędzy.

Ja myślę, że ostatnią rzeczą, jakiej się można spodziewać po PO, jest liberalizm.
Eternally

last.fm

wrocilemzbanku 

Wysłany: 2008-03-28, 18:59   

Jak to dobrze, że posłowie mają czas aby się kłócić o formę ratyfikacji traktatu reformującego. Znaczy się w Polsce nie ma już poważnych problemów...

Ciekawe czy przy następnych wyborach nadal będę uważał, że powinienem zagłosować.

charon  

Wysłany: 2008-03-28, 19:06   

Ja utopię swój głos oddając go na UPR. W porywach mają 2% poparcia, to znaczy, że po wyborach nie będę miał wyrzutów, że pomogłem się takim a takim dostać do sejmu.

Forumowicz o wielu nickach napisał/a:
Jak to dobrze, że posłowie mają czas aby się kłócić o formę ratyfikacji traktatu reformującego. Znaczy się w Polsce nie ma już poważnych problemów...

Tak, to bardzo dobrze. Przynajmniej się tymi poważniejszymi rzeczami nie zajmują, bo jeśli zaczną, to wszystko się może zdarzyć...
Eternally

last.fm

Cameron  

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-04-03, 23:29   

Jestem rozczarowany. Waldemar Pawlak anuluje wielomilionowe kary swoim znajomym. Posłowie PO najpierw przegłosowują uchwałę o tym, że fajnie byłoby gdyby karta praw podstawowych jak najszybciej by przez Polskę została przyjęta, żeby zaraz przegłosować uchwałę o przeciwnej treści. Rząd zajmuje się głównie działaniami PR-owskimi, licząc na to, że da sie utrzymać 40% poparcia przez całą kadencję nic nie robiąc.

dj RKNZ 

Ostrzeżeń:
 5/3/5

Wysłany: 2008-07-18, 11:31   

Drażni mnie polska polityka. Raz, że drażnią mnie politycy, a dwa że drażnią mnie "komentatorzy".

Aktualny rząd niestety niczym się różni od poprzednich. Mamy za to ciągłą wojnę rządu z prezydentem, która jest już tak niesmaczna, że ja po prostu nie jestem w stanie śledzić na bieżąco polskiej polityki.

Mam za to pewną anegdotkę. Mam dwóch znajomych, w 2005 roku jeden był za PiS, drugi za PO, w międzyczasie obydwie te partie trochę sobie porządziły. Dziś ten który był za PiS nadal jest za PiS, ten który był za PO, jest za emigracją.

Ja osobiście nie lubię PiSu, nie podoba mi się ta partia, jej program to do czego się ta partia odwołuje, ale jest to partia, która po dwóch latach rządów, w moim odczuciu nie rozczarowała za bardzo dużej części swoich wyborców. Natomiast rząd PO to jest efekt sztucznego zrywu, wielu ludzi, którzy się polityką nie interesowało, nie chodziło na wybory zagłosowało przeciw PiS, a teraz PO próbuje marketingiem utrzymać takie sztuczne w moim odczuciu poparcie. Nie dadzą rady moim zdaniem i niestety nie dość, że nic nie zrobią to jeszcze PiS wróci do władzy.

charon  

Wysłany: 2008-07-18, 11:55   

PiS i mnie nie rozczarował, bo nie oczekiwałem od niego nic specjalnie pozytywnego. O rozczarowanie w takiej sytuacji musieliby się bardzo postarać. Wrażenie więc mam neutralne.

PO już tak. Nie miałem wobec niej żadnych wygórowanych oczekiwań. Chodziło tylko o drobnostki, jakieś niewielkie deregulacje w gospodarce, uproszczenia przepisów i parę innych, kosmetycznych zabiegów. Znacznie poniżej tego, co obiecywali. Mimo to się zawiodłem.

Do spełnienia części pomysłów powołano komisję Palikota. Jeśli ktoś nie wie, to w polityce panuje pewna zasada:

Jeśli chcesz uwalić jakąś sprawę, by definitywnie była schrzaniona, a jednocześnie pragniesz stworzenia pozorów, że pracujesz nad jej załatwieniem - powołaj do tej sprawy komisję.

To niezawodny i skuteczny sposób na oszukanie wyborców.
Eternally

last.fm

Slonce Peru  

Wysłany: 2008-08-31, 12:28   

http://www.tvn24.pl/-1,15...,wiadomosc.html
Cytat:
Propozycja objęcia miejsca w radzie wyszła od Platformy - przyznaje Dyduch w rozmowie z "Gazetą Wyborczą". - Jej przedstawiciele mówili wprost, że mają ich trochę do dyspozycji i kiedy spytano mnie czy chcę radę nadzorczą, to się zgodziłem.

Budowanie drugiej Irlandii trwa, a wszystkim zajmują się fachowcy.

charon  

Wysłany: 2008-09-01, 10:16   

http://wiadomosci.onet.pl...wodow,item.html

onet napisał/a:
Ministerstwo Zdrowia chce ograniczyć dostęp do 23 tzw. zawodów okołomedycznych, np. masażysty czy opiekunki do dzieci. Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich złożyło projekt ustawy, która prawo do pisania artykułów uzależni od wykształcenia i stażu dziennikarza. Pośrednicy i zarządcy nieruchomości chcą mieć przywileje chroniące ich zawód przed konkurencją.

Czyli nasz Kochany Rząd zadba o to, by nie było nam zbyt tanio za usługi świadczone przez tych ludzi. Zapewne będzie także tak, że aby dostąpić zaszczytu pełnienia jednego z tych zawodów potrzebne będą nie lada znajomości lub gotowość do wręczenia paru "upominków".
Eternally

last.fm

Odpowiedz do tematu