Wysłany: 2008-09-01, 10:48
Nie ma to jak "liberalizm" w wykonaniu PO, na wszystko koncesje.
_________________ “Liberałowie udowodnili, że nie mają żadnych, najmniejszych kwalifikacji ekonomicznych, i nigdy w żadnej koalicji nie mogą obejmować resortów ekonomicznych, bo zrujnują kraj.” Stefan Niesiołowski
Ostatnio zmieniony przez Slonce Peru 2008-09-01, 10:53, w całości zmieniany 1 raz
Chociaz na polityce mowiac szczerze sie nie znam ...
Interesuja mnie troszke bardziej sprawy wojenne
a moim zdaniem, z wyborem, hmm, moze nie tyle z wyborem a z tym, ktorej partii, ze tak powiem kibicujemy , jest jak z naszym gustem, czyli nie powinno sie o tym dyskutowac, bo kazdy wie swoje, kazdy gardzi tym, a uwielbia to i nie pozowli na to by ktos to krytykował ;] i wiecznie na tej lini bd spory. wiec jesli chodzi o mnie wole o tym nie dyskutowac i swoje poglady pozostawic dla siebie ;] tylle ;]
_________________ "Raz łapię chwile te słodziutkie, choć krótkie. Innym razem te bezpowrotne i ulotne."
a moim zdaniem, z wyborem, hmm, moze nie tyle z wyborem a z tym, ktorej partii, ze tak powiem kibicujemy , jest jak z naszym gustem
Polityka to zupełnie inna bajka niż jakiś tam gust. Na przykład różne partie mogą forsować różne pomysły na reformy gospodarcze, od których w przyszłości będzie zależeć jak dobrze się tu będzie żyć, a w przypadku niektórych czy będą mieć za co nakarmić dzieci. O tym jak najbardziej trzeba dyskutować. Kompletnie co innego niż gust, od którego zależy co najwyżej wybór butów czy muzyki na imprezę.
_________________ Strong like the grass
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
hmm, dobrze, ale sa to rowniez poglady jakie tam dana partia reperezentuje ;] , z ktorymi ktios sie zgadza lub nie ;] i na tle ktorych pojawiaja sie takie a nie inee spory ;]
_________________ "Raz łapię chwile te słodziutkie, choć krótkie. Innym razem te bezpowrotne i ulotne."
Plastik NIE jest fantastik.
Ostatnio zmieniony przez BabciaKartoflanka 2008-09-03, 14:47, w całości zmieniany 1 raz
Rząd Tuska zamknie polskie stocznie - grzmią stoczniowcy. I wiedzą jak rząd zadba o to, by nie byli przeciwni temu Polacy. "Procedurę upadłości przygotowuje nie tylko kancelaria prawna, ale także specjaliści od wizerunku - firma PR" - mówi Marek Lewandowski, rzecznik stoczni Gdynia. Ale rząd zaprzecza: "Nic mi o tym nie wiadomo" - mówi dziennikowi.pl Sławomir Nowak, szef gabinetu politycznego premiera.
Nieważne, że stocznie upadnie, ważne, żeby PO nie straciła poparcia.
_________________ “Liberałowie udowodnili, że nie mają żadnych, najmniejszych kwalifikacji ekonomicznych, i nigdy w żadnej koalicji nie mogą obejmować resortów ekonomicznych, bo zrujnują kraj.” Stefan Niesiołowski
Nieważne, że stocznie upadnie, ważne, żeby PO nie straciła poparcia.
Hm... a myślicie ,że Pis lepiej zadbałby o stocznię? Bo ja nie sądzę. Wystarczy, że jednym z podejrzanych o klęskę stoczni jest były premier J.Kaczyński, a przed trybunałem nie stanie tylko dlatego, że odebrano by to jako atak Platformy na Pis...
Ja nadal się cieszę, że PO wygrała wybory i w kolejnych znów na nich zagłosuję.
Wysłany: 2008-09-05, 13:24
MarekC napisał/a:
Hm... a myślicie ,że Pis lepiej zadbałby o stocznię? Bo ja nie sądzę.
"PiS nie jest lepszy" mnie coś takiego nie przekonuje. Za 2 lata będzie rządził PiS i też będą mówili, że PO nie było lepsze.
MarekC napisał/a:
Wystarczy, że jednym z podejrzanych o klęskę stoczni jest były premier J.Kaczyński, a przed trybunałem nie stanie tylko dlatego, że odebrano by to jako atak Platformy na Pis...
Czyli znowu reputacja Platformy jest ważniejsza niż załatwianie spraw kraju.
MarekC napisał/a:
Ja nadal się cieszę, że PO wygrała wybory i w kolejnych znów na nich zagłosuję.
Nawet jeżeli nadal nie będą realizować obietnic przedwyborczych?
Na tyle dużo, że już się nie może w nich połapać i rząd zamierza powołać komitet do koordynacji. Nie wiem, czy ów komitet pomoże im rozwiązać te problemy, ale na pewno pomoże w rozdaniu stołków dla "zasłużonych".
_________________ Strong like the grass
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum