Jeszcze zatęsknisz za rządami PISu !!!
Dzięki nim w kraju się poprawiało, a teraz wszystko wraca do normy - Wałęsa zaciera ręce, a Krauze już wykupił bilet powrotny do kraju!!!
Czy wszyscy wyborcy PiSu mają ze sobą takie problemy? Dlaczego nie widziałem jeszcze wyborcy PiSu, który umiałby wypowiedzieć się.. jakoś tak normalnie.. obiektywnie, z konkretami, bez śmiesznych farmazonów.
Wiem, że wy nie lubicie zwolenników PISu, bo uważacie ich za zwykłych prostaków. Tusk żrobił z nas drugą Samoobrone. Teraz ma władzę i zobaczymy jak zrobi drugą Irlandię.
Daję mu max dwa lata i jego rząd się rozpadnie, a wtedy władza wróci w właściwe ręce. Nabraliście się na to całe show Donalda, ale łatwiej jest atakować się niż bronić. PIS nie stracił ani jednego wyborcę, a zyskał kolejnych - teraz jak będzie w opozycji to na kolejnych wyborach zyska ponad połowę głosów i będzie mógł rządzić samodzielnie!!!
zasada jest taka: "im większa próba tym większe prawdopodobieństwo obiektywności wyniku" muszę ci przekładać to na wybory czy jesteś na tyle inteligentny żeby to zrozumieć.
Cytat:
I tam usłyszałeś, że wszystkie gazety na świecie tak napisały? Kiedy?
dziś po 19.00 nie będę Ci może pisał na którym kanale żebym nie został posądzony o kryptoreklamę.
ps. jakbyś czasem wstał od komputera to na pewno sam byś to usłyszał.
Ostatnio zmieniony przez Falcon 2007-10-22, 19:53, w całości zmieniany 1 raz
hehe widze ciekawa rozmowa tu się odbywa...ja wiem jedno czy jakby wygrało PO, PIS czy LID to i tak nie bedzie lepiej w Polsce a napewno narazie......Wszyscy dużo obiecują a nic nie robią tak było z Pisem i tak bedzie z PO....jak to powiedział Kwasniewski zaraz po ogłoszniu wyborów : dnia 21 października następuje koniec IV Rzeczypospolitej....jestem ciekawa czy zostanie wprowadzone Euro czy jednak nie a wy jak jesteście za walutą Euro w POlsce czy nie?
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-22, 20:01
Falcon napisał/a:
muszę ci przekładać to na wybory czy jesteś na tyle inteligentny żeby to zrozumieć.
No właśnie nie ma przełożenia na wyniki, bo osoby które idą na wybory nie są reprezentatywną próbą. To są osoby, które poszły na wybory i ich głosy się liczy, ale wynik wyborów nie mówi nic o preferencjach osób, które zostały w domu, więc nie mieszaj do tego statystyki.
[ Dodano: 2007-10-22, 20:03 ]
fazi napisał/a:
w necie też były przeglądy nagłówków ze światowych gazet.
muszę ci przekładać to na wybory czy jesteś na tyle inteligentny żeby to zrozumieć.
No właśnie nie ma przełożenia na wyniki, bo osoby które idą na wybory nie są reprezentatywną próbą. To są osoby, które poszły na wybory i ich głosy się liczy, ale wynik wyborów nie mówi nic o preferencjach osób, które zostały w domu, więc nie mieszaj do tego statystyki.
frekwencja wyniosła ponad 50% wszystkich obywateli RP i ty uważasz że nie jest to grupa reprezentatywna. może nie tak jak 100% ale na pewno chyba spałeś jednak na statystyce
Wysłany: 2007-10-22, 20:10
Falcon napisał/a:
frekwencja wyniosła ponad 50% wszystkich obywateli RP i ty uważasz że nie jest to grupa reprezentatywna.
Bo ja trochę lepiej rozumiem statystykę niż Ty.
Falcon napisał/a:
chyba spałeś jednak na statystyce
Zaczynasz robić się śmieszny.
Może na przykładzie weźmy wszystkich wyborców LiD,PiS,PSL oraz osoby, które nie chcą głosować. W sumie to będzie dużo ludzi czy będzie to grupa reprezentatywna?
Albo wszystkich ludzi bez wyższego wykształcenia, czy to będzie grupa reprezentatywna?
Wybory to nie jest sondaż... liczą się głosy tych, którzy zagłosowali, a wynik jest prawdziwy bez względu na frekwencję.
Wysłany: 2007-10-22, 20:20
fazi napisał/a:
Jeżeli miałbym ją uznać za typowy elektorat PiSu to chciałbym ją zobaczyć/przeczytać/posłuchać chociaż. Nie sądzisz?
Nie rozumiesz mnie. Czemu jedną osobę uważasz za typowy elektorat PiS, a inną nie?
A może typowy zwolennik PO to złodziej i aferzysta? Czym się różnisz od kogoś kto tak twierdzi? Partią którą popierasz? Jak popierasz Pis to farmazony, a jak PO to merytoryczna dyskusja?
Ja znam trochę zwolenników PiSu i żaden nie zachowuje się tak jak ten z filmiku...
Wysłany: 2007-10-22, 20:56
fazi napisał/a:
Bo jeden typ ludzi identyfikujących się z PiS widać często i gęsto, a drugi to skrajna mniejszość?
Kiedy już zrozumiesz, że to skrajne zachowania bardziej rzucają się w oczy daj znać.
fazi napisał/a:
Nic na to nie wskazuje.
Bo aferzyści to z zasady działają skrycie, a jak ktoś się wydziera na reporterkę to go zaraz cała Polska widzi...
fazi napisał/a:
No zwykle tak właśnie jest.
Tylko na www.forumnasze.net widziałem sporo farmazonów wypisanych przez zwolenników PO i LiD. Choćby to, że "magister" Kwaśniewski może być alkoholikiem, bo Kaczyński to kartofel...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum