Kiedy już zrozumiesz, że to skrajne zachowania bardziej rzucają się w oczy daj znać.
Nie w tym przypadku.
kenusarf napisał/a:
Bo aferzyści to z zasady działają skrycie, a jak ktoś się wydziera na reporterkę to go zaraz cała Polska widzi...
Wyborcy PO to w większości młodzi ludzie. Nie sądzę, żeby taki 19 latek kręcił jakąś większą aferę.
kenusarf napisał/a:
Tylko na www.forumnasze.net widziałem sporo farmazonów wypisanych przez zwolenników PO i LiD. Choćby to, że "magister" Kwaśniewski może być alkoholikiem, bo Kaczyński to kartofel...
A ja widziałem np. że jedyny wyborca PiS, który się ujawnił cierpiał na manie prześladowczą i ogólnie ma kłopoty z kojarzeniem rzeczywistości. Natomiast wyborcy PO zachowują się w miarę normalnie. I taka jest reguła. Przynajmniej w moim mniemaniu i z tego co sam widzę. Mogę mieć takie swoje zdanie czy nie bardzo?
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Twoje prawo do własnego zdania to rzecz święta. A ja mam czelność pisać, że się nie zgadzam z Twoim poglądami... Czy jestem zagrożeniem dla demokracji?
Przejrzałem na szybko jego posty i nie widzę ewidentnych przejawów kłopotów z psychiką.
A co chcesz mi udowodnić?
kenusarf napisał/a:
Nie ma takiej reguły.
No dobra. To w większości przypadków tak jest.
kenusarf napisał/a:
Twoje prawo do własnego zdania to rzecz święta. A ja mam czelność pisać, że się nie zgadzam z Twoim poglądami... Czy jestem zagrożeniem dla demokracji?
Nie, dlaczego?
Przypominam, że to Ty na mnie naskoczyłeś, a nie odwrotnie.
Ale tak to widzę. W tym przypadku skrajność to normalny PiSowiec. Więc Twoje twierdzenie w tym wypadku jest nie prawidłowe. W moim mniemaniu.
kenusarf napisał/a:
Takie rzeczy to wyborcy PO robią w podstawówce.
PiSowcy już w łonie matki kombinują, dlatego są za ochroną życia od poczęcia.
kenusarf napisał/a:
Nieprawda.
Nie zauważyłem innych.
kenusarf napisał/a:
To może powinieneś się tym zainteresować...
Już wiem czego. Dużej wyobraźni. To pozytywna cecha.
kenusarf napisał/a:
Tak nie jest.
Z moich obserwacji wynika co innego. Aczkolwiek dopuszczam możliwość błędu. Nie dużego.
kenusarf napisał/a:
Ja tylko wyraziłem odmienny pogląd. A Ty jesteś jak Kaczyński, który oskarża opozycję i media o atakowanie PiS'u
Nie prawda. Mataczysz jak Beger. Ja w odpowiedzi na Twój odmienny pogląd wyraziłem swój odmienny pogląd i wtedy zacząłeś moje odmienne poglądy atakować. A teraz jeszcze szykanujesz moją osobę złośliwymi porównaniami.
jak tylko zaczęli rządzić kaczyńscy Polska stała się pośmiewiskiem. Trzeba być na prawdę ślepym żeby nie widzieć tego co się działo przez te 2 lata, lub być wiernym słuchaczem pewnego radia.
Boże jak mnie wkurwia takie dupienie.Wytlumacz mi jak Polska stała się pośmiewiskiem i co działo się przez te 2 lata.Co żle ci było?Przecież to były 2 lata najlepsze dla Polski od 89r.Co było przedtem za rządów SLD no co było ,otóz g..wno było jedno wielkie bagno które PiS zwalczał przez te 2 lata.Tusk wygrał zobaczymy co będzie ale wydaje mi sie że wszystko powróci co złe,przecież Tusk trzyma z Kwasniewskim i z cała resztą tej bandy zjodzieii i SB-ckich agentów.
Tusk trzyma z Kwasniewskim i z cała resztą tej bandy zjodzieii i SB-ckich agentów.
O. Drugi. 2/2. Moje 100% się potwierdza.
Kwaśniewski z dniem wczorajszym przeszedł na emeryturę. 2 lata były dobre pod względem gospodarczym ale nie wiem ile w tym zasługi PiS, a ile wstąpienia do Unii do czego doprowadziły te komuchy i SB-ki. A PiS przez dwa lata nic nie zwalczał tylko taplał się w swoim g**nie - mieszance LPR, Samoobrony, Radia Maryja, układów, afer, teczek z IPNu, rozliczania przeszłości na pokaz, podzielenia narodu, zniechęcenia całej Unii do nas, przy tym Ruskich też, z USA też wielka polityka i sukcesy, nie wiem jakie. I wyniknęło z tego wszystkiego co? Wcześniej wspomniane gó*no. 2 lata w plecy. I tyle.
Jak było tak cudownie to do cholery czemu padł na ryj ten rząd po 2 latach? Aaaaa... Układ..
Wysłany: 2007-10-22, 22:57
Polecający: baba jaga ;P
raffix napisał/a:
Przecież to były 2 lata najlepsze dla Polski od 89r
nie wiedzialam ze to jest temat z dzialu humor
nt:
gorzej byc nie moze (przynajmniej mam taka nadzieje), tak samo jak z Kaczynskimi... maja 2 lata zeby sie wykazac ... [ Kaczynscy mieli 4 ;p ale im nie wyszlo ] zobaczymy co bedzie no ... moze sie w koncu cos ruszy ;/
nie o taka polske walczyli nasi rodzice ... [ no moze niektorych dziadkowie ], ale moze w koncu cos z tego wyjdzie bleh ...
Przecież to były 2 lata najlepsze dla Polski od 89r.
Mam wrażenie że mówisz o innym kraju...
raffix napisał/a:
Wytlumacz mi jak Polska stała się pośmiewiskiem
1) co innego mówią, co innego robią - przykład: Jarosław powiedział że nie zostanie premierem jak Lech zostanie prezydentem
2) koalicja LPR + Samoobrona; nazywanie Leppera warchołem, po czym ponowna koalicja
3) Giertych ministrem edukacji... hm.. nie każdy potrafi zrozumieć przekaz "TransAtlantyku" Gombrowicza...
4) odwołanie 15 ministrów; kolejnego dnia powołanie większości z powrotem
5) dworzec we Włoszczowej; może pierdoła, ale z naszej wspólnej, państwowej kasy
6) brak reakcji prezydenta na nazwanie jego żony czarownicą
7) twierdzenie, że cały świat się na nich uwziął
8) cała polityka zagraniczna; wystarczą aktualne nagłówki europejskich gazet cieszących się z wyboru PO?
to pierwsze jakie przyszły mi do głowy; może mało, może pierdoły, ale uważam że było ich dużo, dużo więcej. Poza tym to właśnie pierdoły składają się na całość.
_________________ "I nic nie wiem, i nic nie rozumiem,
I wciąż wierzę biednymi zmysłami,
Że Ci ludzie na drugiej półkuli
Muszą chodzić do góry nogami..."
Wytłumaczcie mi jak to jest? Skończyła się już IV RP, czy jeszcze nie zaczęła?
Aczkolwiek trzeba zanotować, że wielu z nas którzy poszli do urn tak naprawdę nie wie na kogo głosowało - gdy ja innych pytałem na co głosowali, oni odrzekli oczywiście POzytywnie i gdy słyszeli ode mnie - prowokacje w postaci - na PiS głosowałem, a na kogo innego? To w rewanżu od nich słyszałem, a Ty głupi jesteś, przecież oni nic naszemu krajowi nie dali. No to ripostowałem dalej - Dzięki PiS mamy przedłużenie Nicei, kojarzycie system pierwiastkowy? Obecnie z Polską się liczą na arenie międzynarodowej nigdy jeszcze od '89 nie mieliśmy tak mocnej pozycji międzynarodowej. A spadek przestępczości w naszym kraju - większa wykrywalnośc policji? No i co najważniejsze wzrost PKB - przecież obecnie mamy najwyższy wzrost gospodarczy niż nigdy przedtem. No i moi dyskutanci, niestety ale tracili argumenty jeszcze za nim zaczeli je podawać. Zupełnie nie potrafili podeprzeć swojego głosu jaki oddali przy urnie.
Jednak przy powyższej dyskusji z moim drogimi słuchaczami nie wspomniałem o kilku kluczowych aspektach jakie stawiają sprawę w zupełnie innym świetle:
- wzrost gospodarczy przez pieniądze jakie przychodzą do nas od krewnych z Anglii
- wzrost wykrywalność przestępczości, przez obliczenia matematyczne jakie przyjął PiS - wyjechało 3 mln ludzi to automatycznie wykrywalność nam się zwiększa bo 10% z 40 mln to przecież nie ten sam procent z 37mln.
- Sceptyzm do UE Kaczyńskich - przecież PiS był wielkim przeciwnikiem wejścia do UE, więc naturalnym jest, że pozwalają sobie na lawirowanie na krawędzi.
- Pieniądze jakie wykorzystaliśmy z kasy UE nie przekraczają nawet 10% kiedy w innych państwach (jak Czechy, Estonia, Łotwa) to procent rzędu 60 pkt i wzwyż
- afera z lustracjami i kontrolowanie tego? Chyba mało kto wierzy w to, że podczas strajku pielęgniarek, nagle znaleźli zupełnie niespodziewanie teczki.
- manipulacja mediami, kto oglądał wiadomości wpierw na TVP1 a następnie w niepublicznej TV widział ogromną różnice - ot naprzykład sprawa pielęgniarek - na TVN poświęcono im niemal 20min (nie wspominając o TVN24 gdzie 24h/d niemal nadawali stamtąd), natomiast jedynka wspomniała tam pobierznie o tych zdarzeniach.
- Rydzyk, Giertych, Lepper, Ziobro, kobita ds. zagranicznych - czy to są naprawdę ludzie kompetentni?
- CBA i idiotyzm tego organu
- No i wszem obecne kłamstwo które niesposób zliczyć ("Nie będziemy bratać sie z Lepperem", "Jeśli mój brat zostanie prezydentem nie będę premierem") etc.
- i chamstwo (słowa nt. Bartoszewskiego, wyzwiska podczas debaty i z Kwaśniewskim i z Tuskiem, "Jak PO wygra wybory parlamentarne to będzie to drugi stan wojenny") etc.
PiSowi już podziękujemy. Teraz czas na koalicje PO-PSL, dzieki której nasz prawico-scentralizowany rząd uzyska większość i w końcu coś z tej Polski zrobią. Panowie z PO głosowałem, na was dwa lata temu i w tym roku. Mam nadzieję, że odkręcicie wszystko co się działo przez te dwa lata i zaczniecie budować naszą Polską drogę na zachód.
Najbardziej denerwuje mnie to, że ludzie idą głosować, potem w ogóle nie interesują się tym co się dzieje, nie potrafią wykozystać tego co można, a później, po dwóch, trzech latachuważają, że rząd jest do du.y, bo nikt im nie wysłał zaproszenia do pracy, w której zarabiałby 4 tysiące, nikt nie powiadomił ich, ze włąśnie dostali dom itd, później narzekają, krytykują i głosują na LPR, bądź Samoobronę. Z jednym się zgodzę: PO to ludzie na poziomie, z klasą i w miarę będą reprezentować naszą Polskę, cieszę się, że im się udało, sama na nich głosowałam, ale bez większego wzruszania się, podniecania i na pewno nie podeszłam do sprawy w ten sposób, że jak przejdzie PO, to przyjedzie do mnie św Mikołaj z worem prezentów. Życzę im, wam i sobie wielu sukcesów i powodzenia ot i tyle. Z czego jestem najbardziej kontent.....że wreszcie nasze społeczeństwo przy tak wielkiej frekwencji nie miało huśtawki emocjonalnej i wykluczyło z rządu Samoobrone i LPR ( tylko PISowcy mogli uzyskać zdeczko mniejsze poparcie).
_________________ tak w zyciu bywa, że raz pęka serce, raz prezerwatywa
Wysłany: 2007-10-23, 06:23
ja głosowałem właśnie na PO... mam nadzieje że jednak coś sie zmieni, bo to co sie działo za rządów poprzedniej kadencji, to masakra... mam nadzieje ze będzie dobrze...
_________________ Gość, czy widzisz to co ja ?? Coraz wiecej na tym świecie zła...
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-23, 09:55
fazi napisał/a:
A teraz jeszcze szykanujesz moją osobę złośliwymi porównaniami.
Biedaczek...
Jak Ty obrażasz tych, którzy głosowali na PiS pisząc, że większość z nich jest nienormalna to jest ok? A ja już nie mogę pokazać, że zachowujesz się podobnie do premiera, bo to jest szykana?
s2nto napisał/a:
- i chamstwo
W Polsce to cecha ponadpartyjna niestety...
s2nto napisał/a:
Obecnie z Polską się liczą na arenie międzynarodowej nigdy jeszcze od '89 nie mieliśmy tak mocnej pozycji międzynarodowej. A spadek przestępczości w naszym kraju - większa wykrywalnośc policji? No i co najważniejsze wzrost PKB - przecież obecnie mamy najwyższy wzrost gospodarczy niż nigdy przedtem. No i moi dyskutanci, niestety ale tracili argumenty jeszcze za nim zaczeli je podawać. Zupełnie nie potrafili podeprzeć swojego głosu jaki oddali przy urnie.
No ale Tusk debatę wygrał...
[ Dodano: 2007-10-23, 10:57 ]
Danielala napisał/a:
przy tak wielkiej frekwencji nie miało huśtawki emocjonalnej i wykluczyło z rządu Samoobrone i LPR
Wysłany: 2007-10-23, 11:16
Polecający: baba jaga ;P
kenusarf napisał/a:
To nie frekwencja, a skuteczność PiS'u.
proszę ??
kenusarf napisał/a:
Biedaczek...
Jak Ty obrażasz tych, którzy głosowali na PiS pisząc, że większość z nich jest nienormalna to jest ok? A ja już nie mogę pokazać, że zachowujesz się podobnie do premiera, bo to jest szykana?
ale jak Ci sami wyborcy PiS'u, obrazaja PO i jednoczesnie tych, ktorzy PO popieraja to jest dobrze tak?
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-23, 11:57
Kurczol napisał/a:
kenusarf napisał/a:
To nie frekwencja, a skuteczność PiS'u.
proszę ??
PiS chciał przystawki zjeść i mu się udało. Na SO zagłosowało w 2005 roku 1 347 355osób, w tym roku tylko 247 335 osób, więc to nie frekwencja wykopała SO poza parlament. Dla LPR 2005 rok : 1 126 617 głosów 2007 rok: 209 171 głosów
Kurczol napisał/a:
ale jak Ci sami wyborcy PiS'u, obrazaja PO i jednoczesnie tych, ktorzy PO popieraja to jest dobrze tak?
Jeżeli wyborcy PiS obrażają kogoś i fazi kogoś obraża to znaczy, że jest taki sam jak wyborcy PiS... I tylko o to mi chodzi. Jeżeli fazi uważa, że to źle jest być podobnym do wyborców PiS'u to niech przemyśli swoje zachowanie, a nie będzie jęczał na forum, że ja go szykanuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum