• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

fazi  

Wysłany: 2007-10-22, 20:25   

Cytat:
Kiedy już zrozumiesz, że to skrajne zachowania bardziej rzucają się w oczy daj znać.

Nie w tym przypadku.

kenusarf napisał/a:
Bo aferzyści to z zasady działają skrycie, a jak ktoś się wydziera na reporterkę to go zaraz cała Polska widzi...

Wyborcy PO to w większości młodzi ludzie. Nie sądzę, żeby taki 19 latek kręcił jakąś większą aferę.

kenusarf napisał/a:
Tylko na www.forumnasze.net widziałem sporo farmazonów wypisanych przez zwolenników PO i LiD. Choćby to, że "magister" Kwaśniewski może być alkoholikiem, bo Kaczyński to kartofel...

A ja widziałem np. że jedyny wyborca PiS, który się ujawnił cierpiał na manie prześladowczą i ogólnie ma kłopoty z kojarzeniem rzeczywistości. Natomiast wyborcy PO zachowują się w miarę normalnie. I taka jest reguła. Przynajmniej w moim mniemaniu i z tego co sam widzę. Mogę mieć takie swoje zdanie czy nie bardzo?

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-10-22, 20:50   

Cytat:
Nie w tym przypadku.

Skąd wiesz?
Cytat:

Wyborcy PO to w większości młodzi ludzie. Nie sądzę, żeby taki 19 latek kręcił jakąś większą aferę.

To kręci jakąś mniejszą, albo dopiero planuje większą.
fazi napisał/a:
A ja widziałem np. że jedyny wyborca PiS,

To tylko jednego zauważyłeś?
fazi napisał/a:
cierpiał na manie prześladowczą

A porównanie Kaczyńskiego do Hitlera jest objawem czego?
fazi napisał/a:
Natomiast wyborcy PO zachowują się w miarę normalnie.

Na przykład : http://www.forumnasze.net/profiles/3402.htm
fazi napisał/a:
I taka jest reguła.

Nie ma takiej reguły.
fazi napisał/a:
Mogę mieć takie swoje zdanie czy nie bardzo?

Twoje prawo do własnego zdania to rzecz święta. A ja mam czelność pisać, że się nie zgadzam z Twoim poglądami... Czy jestem zagrożeniem dla demokracji?

fazi  

Wysłany: 2007-10-22, 21:12   

kenusarf napisał/a:
Skąd wiesz?

Tak to wygląda.

kenusarf napisał/a:
To kręci jakąś mniejszą, albo dopiero planuje większą.

Pewnie jakaś defraudacja szkolnego funduszu na kredki.

Cytat:
To tylko jednego zauważyłeś?

No tylko jeden się wypowiedział. To daje 100% tutejszego PiSowskiego elektoratu.

kenusarf napisał/a:
A porównanie Kaczyńskiego do Hitlera jest objawem czego?

Nie wiem czego.
Też mi się tak czasem kojarzył.

kenusarf napisał/a:
Na przykład : http://www.forumnasze.net/profiles/3402.htm

Przejrzałem na szybko jego posty i nie widzę ewidentnych przejawów kłopotów z psychiką.
A co chcesz mi udowodnić?

kenusarf napisał/a:
Nie ma takiej reguły.

No dobra. To w większości przypadków tak jest.

kenusarf napisał/a:
Twoje prawo do własnego zdania to rzecz święta. A ja mam czelność pisać, że się nie zgadzam z Twoim poglądami... Czy jestem zagrożeniem dla demokracji?

Nie, dlaczego?
Przypominam, że to Ty na mnie naskoczyłeś, a nie odwrotnie.

kenusarf  

Wysłany: 2007-10-22, 21:26   

fazi napisał/a:
Tak to wygląda.

Czyli nie wiesz.
fazi napisał/a:
Pewnie jakaś defraudacja szkolnego funduszu na kredki.

Takie rzeczy to wyborcy PO robią w podstawówce.
fazi napisał/a:
No tylko jeden się wypowiedział. To daje 100% tutejszego PiSowskiego elektoratu.

Nieprawda.
Cytat:
Nie wiem czego.
Też mi się tak czasem kojarzył.

To może powinieneś się tym zainteresować...
fazi napisał/a:
To w większości przypadków tak jest.

Tak nie jest.
fazi napisał/a:
Przypominam, że to Ty na mnie naskoczyłeś, a nie odwrotnie.

Ja tylko wyraziłem odmienny pogląd. A Ty jesteś jak Kaczyński, który oskarża opozycję i media o atakowanie PiS'u

fazi  

Wysłany: 2007-10-22, 21:45   

kenusarf napisał/a:
Czyli nie wiesz.

Ale tak to widzę. W tym przypadku skrajność to normalny PiSowiec. Więc Twoje twierdzenie w tym wypadku jest nie prawidłowe. W moim mniemaniu.

kenusarf napisał/a:
Takie rzeczy to wyborcy PO robią w podstawówce.

PiSowcy już w łonie matki kombinują, dlatego są za ochroną życia od poczęcia.

kenusarf napisał/a:
Nieprawda.

Nie zauważyłem innych.

kenusarf napisał/a:
To może powinieneś się tym zainteresować...

Już wiem czego. Dużej wyobraźni. To pozytywna cecha.

kenusarf napisał/a:
Tak nie jest.

Z moich obserwacji wynika co innego. Aczkolwiek dopuszczam możliwość błędu. Nie dużego.

kenusarf napisał/a:
Ja tylko wyraziłem odmienny pogląd. A Ty jesteś jak Kaczyński, który oskarża opozycję i media o atakowanie PiS'u

Nie prawda. Mataczysz jak Beger. Ja w odpowiedzi na Twój odmienny pogląd wyraziłem swój odmienny pogląd i wtedy zacząłeś moje odmienne poglądy atakować. A teraz jeszcze szykanujesz moją osobę złośliwymi porównaniami.

raffix  

Wysłany: 2007-10-22, 22:14   

Falcon napisał/a:
jak tylko zaczęli rządzić kaczyńscy Polska stała się pośmiewiskiem. Trzeba być na prawdę ślepym żeby nie widzieć tego co się działo przez te 2 lata, lub być wiernym słuchaczem pewnego radia.

Boże jak mnie wkurwia takie dupienie.Wytlumacz mi jak Polska stała się pośmiewiskiem i co działo się przez te 2 lata.Co żle ci było?Przecież to były 2 lata najlepsze dla Polski od 89r.Co było przedtem za rządów SLD no co było ,otóz g..wno było jedno wielkie bagno które PiS zwalczał przez te 2 lata.Tusk wygrał zobaczymy co będzie ale wydaje mi sie że wszystko powróci co złe,przecież Tusk trzyma z Kwasniewskim i z cała resztą tej bandy zjodzieii i SB-ckich agentów.

fazi  

Wysłany: 2007-10-22, 22:50   

raffix napisał/a:
Tusk trzyma z Kwasniewskim i z cała resztą tej bandy zjodzieii i SB-ckich agentów.

O. Drugi. 2/2. Moje 100% się potwierdza.

Kwaśniewski z dniem wczorajszym przeszedł na emeryturę. 2 lata były dobre pod względem gospodarczym ale nie wiem ile w tym zasługi PiS, a ile wstąpienia do Unii do czego doprowadziły te komuchy i SB-ki. A PiS przez dwa lata nic nie zwalczał tylko taplał się w swoim g**nie - mieszance LPR, Samoobrony, Radia Maryja, układów, afer, teczek z IPNu, rozliczania przeszłości na pokaz, podzielenia narodu, zniechęcenia całej Unii do nas, przy tym Ruskich też, z USA też wielka polityka i sukcesy, nie wiem jakie. I wyniknęło z tego wszystkiego co? Wcześniej wspomniane gó*no. 2 lata w plecy. I tyle.
Jak było tak cudownie to do cholery czemu padł na ryj ten rząd po 2 latach? Aaaaa... Układ..

Kurczol  

Wysłany: 2007-10-22, 22:57   
   Polecający: baba jaga ;P

raffix napisał/a:
Przecież to były 2 lata najlepsze dla Polski od 89r

:rotfl: :rotfl:

nie wiedzialam ze to jest temat z dzialu humor ;)

nt:

gorzej byc nie moze (przynajmniej mam taka nadzieje), tak samo jak z Kaczynskimi... maja 2 lata zeby sie wykazac ... [ Kaczynscy mieli 4 ;p ale im nie wyszlo ] zobaczymy co bedzie no ... moze sie w koncu cos ruszy ;/

nie o taka polske walczyli nasi rodzice ... [ no moze niektorych dziadkowie ], ale moze w koncu cos z tego wyjdzie bleh ...

rudasna  

Wysłany: 2007-10-23, 00:04   

raffix napisał/a:
Przecież to były 2 lata najlepsze dla Polski od 89r.

Mam wrażenie że mówisz o innym kraju...

raffix napisał/a:
Wytlumacz mi jak Polska stała się pośmiewiskiem

1) co innego mówią, co innego robią - przykład: Jarosław powiedział że nie zostanie premierem jak Lech zostanie prezydentem
2) koalicja LPR + Samoobrona; nazywanie Leppera warchołem, po czym ponowna koalicja
3) Giertych ministrem edukacji... hm.. nie każdy potrafi zrozumieć przekaz "TransAtlantyku" Gombrowicza...
4) odwołanie 15 ministrów; kolejnego dnia powołanie większości z powrotem
5) dworzec we Włoszczowej; może pierdoła, ale z naszej wspólnej, państwowej kasy
6) brak reakcji prezydenta na nazwanie jego żony czarownicą
7) twierdzenie, że cały świat się na nich uwziął
8) cała polityka zagraniczna; wystarczą aktualne nagłówki europejskich gazet cieszących się z wyboru PO?

to pierwsze jakie przyszły mi do głowy; może mało, może pierdoły, ale uważam że było ich dużo, dużo więcej. Poza tym to właśnie pierdoły składają się na całość.
Muszą chodzić do góry nogami..."

s2nto  

Wysłany: 2007-10-23, 01:11   
   Polecający: www.pajacyk.pl

Wytłumaczcie mi jak to jest? Skończyła się już IV RP, czy jeszcze nie zaczęła? :>

Aczkolwiek trzeba zanotować, że wielu z nas którzy poszli do urn tak naprawdę nie wie na kogo głosowało - gdy ja innych pytałem na co głosowali, oni odrzekli oczywiście POzytywnie i gdy słyszeli ode mnie - prowokacje w postaci - na PiS głosowałem, a na kogo innego? To w rewanżu od nich słyszałem, a Ty głupi jesteś, przecież oni nic naszemu krajowi nie dali. No to ripostowałem dalej - Dzięki PiS mamy przedłużenie Nicei, kojarzycie system pierwiastkowy? Obecnie z Polską się liczą na arenie międzynarodowej nigdy jeszcze od '89 nie mieliśmy tak mocnej pozycji międzynarodowej. A spadek przestępczości w naszym kraju - większa wykrywalnośc policji? No i co najważniejsze wzrost PKB - przecież obecnie mamy najwyższy wzrost gospodarczy niż nigdy przedtem. No i moi dyskutanci, niestety ale tracili argumenty jeszcze za nim zaczeli je podawać. Zupełnie nie potrafili podeprzeć swojego głosu jaki oddali przy urnie.

Jednak przy powyższej dyskusji z moim drogimi słuchaczami nie wspomniałem o kilku kluczowych aspektach jakie stawiają sprawę w zupełnie innym świetle:
    - wzrost gospodarczy przez pieniądze jakie przychodzą do nas od krewnych z Anglii
    - wzrost wykrywalność przestępczości, przez obliczenia matematyczne jakie przyjął PiS - wyjechało 3 mln ludzi to automatycznie wykrywalność nam się zwiększa bo 10% z 40 mln to przecież nie ten sam procent z 37mln. :)
    - Sceptyzm do UE Kaczyńskich - przecież PiS był wielkim przeciwnikiem wejścia do UE, więc naturalnym jest, że pozwalają sobie na lawirowanie na krawędzi.
    - Pieniądze jakie wykorzystaliśmy z kasy UE nie przekraczają nawet 10% kiedy w innych państwach (jak Czechy, Estonia, Łotwa) to procent rzędu 60 pkt i wzwyż
    - afera z lustracjami i kontrolowanie tego? Chyba mało kto wierzy w to, że podczas strajku pielęgniarek, nagle znaleźli zupełnie niespodziewanie teczki.
    - manipulacja mediami, kto oglądał wiadomości wpierw na TVP1 a następnie w niepublicznej TV widział ogromną różnice - ot naprzykład sprawa pielęgniarek - na TVN poświęcono im niemal 20min (nie wspominając o TVN24 gdzie 24h/d niemal nadawali stamtąd), natomiast jedynka wspomniała tam pobierznie o tych zdarzeniach.
    - Rydzyk, Giertych, Lepper, Ziobro, kobita ds. zagranicznych - czy to są naprawdę ludzie kompetentni?
    - CBA i idiotyzm tego organu
    - No i wszem obecne kłamstwo które niesposób zliczyć ("Nie będziemy bratać sie z Lepperem", "Jeśli mój brat zostanie prezydentem nie będę premierem") etc.
    - i chamstwo (słowa nt. Bartoszewskiego, wyzwiska podczas debaty i z Kwaśniewskim i z Tuskiem, "Jak PO wygra wybory parlamentarne to będzie to drugi stan wojenny") etc.

PiSowi już podziękujemy. ;) Teraz czas na koalicje PO-PSL, dzieki której nasz prawico-scentralizowany rząd uzyska większość i w końcu coś z tej Polski zrobią. ;) Panowie z PO głosowałem, na was dwa lata temu i w tym roku. Mam nadzieję, że odkręcicie wszystko co się działo przez te dwa lata i zaczniecie budować naszą Polską drogę na zachód. :)

Danielala  

Wysłany: 2007-10-23, 05:35   

Najbardziej denerwuje mnie to, że ludzie idą głosować, potem w ogóle nie interesują się tym co się dzieje, nie potrafią wykozystać tego co można, a później, po dwóch, trzech latachuważają, że rząd jest do du.y, bo nikt im nie wysłał zaproszenia do pracy, w której zarabiałby 4 tysiące, nikt nie powiadomił ich, ze włąśnie dostali dom itd, później narzekają, krytykują i głosują na LPR, bądź Samoobronę. Z jednym się zgodzę: PO to ludzie na poziomie, z klasą i w miarę będą reprezentować naszą Polskę, cieszę się, że im się udało, sama na nich głosowałam, ale bez większego wzruszania się, podniecania i na pewno nie podeszłam do sprawy w ten sposób, że jak przejdzie PO, to przyjedzie do mnie św Mikołaj z worem prezentów. Życzę im, wam i sobie wielu sukcesów i powodzenia ot i tyle. Z czego jestem najbardziej kontent.....że wreszcie nasze społeczeństwo przy tak wielkiej frekwencji nie miało huśtawki emocjonalnej i wykluczyło z rządu Samoobrone i LPR ( tylko PISowcy mogli uzyskać zdeczko mniejsze poparcie).

zloty  

Wysłany: 2007-10-23, 06:23   

ja głosowałem właśnie na PO... mam nadzieje że jednak coś sie zmieni, bo to co sie działo za rządów poprzedniej kadencji, to masakra... mam nadzieje ze będzie dobrze...

kenusarf  

Wysłany: 2007-10-23, 09:55   

fazi napisał/a:
A teraz jeszcze szykanujesz moją osobę złośliwymi porównaniami.

Biedaczek...
Jak Ty obrażasz tych, którzy głosowali na PiS pisząc, że większość z nich jest nienormalna to jest ok? A ja już nie mogę pokazać, że zachowujesz się podobnie do premiera, bo to jest szykana?
s2nto napisał/a:
- i chamstwo

W Polsce to cecha ponadpartyjna niestety...

s2nto napisał/a:
Obecnie z Polską się liczą na arenie międzynarodowej nigdy jeszcze od '89 nie mieliśmy tak mocnej pozycji międzynarodowej. A spadek przestępczości w naszym kraju - większa wykrywalnośc policji? No i co najważniejsze wzrost PKB - przecież obecnie mamy najwyższy wzrost gospodarczy niż nigdy przedtem. No i moi dyskutanci, niestety ale tracili argumenty jeszcze za nim zaczeli je podawać. Zupełnie nie potrafili podeprzeć swojego głosu jaki oddali przy urnie.

No ale Tusk debatę wygrał...

[ Dodano: 2007-10-23, 10:57 ]
Danielala napisał/a:
przy tak wielkiej frekwencji nie miało huśtawki emocjonalnej i wykluczyło z rządu Samoobrone i LPR

To nie frekwencja, a skuteczność PiS'u.

Kurczol  

Wysłany: 2007-10-23, 11:16   
   Polecający: baba jaga ;P

kenusarf napisał/a:

proszę ?? :niepewny:

kenusarf napisał/a:
Biedaczek...
Jak Ty obrażasz tych, którzy głosowali na PiS pisząc, że większość z nich jest nienormalna to jest ok? A ja już nie mogę pokazać, że zachowujesz się podobnie do premiera, bo to jest szykana?

ale jak Ci sami wyborcy PiS'u, obrazaja PO i jednoczesnie tych, ktorzy PO popieraja to jest dobrze tak? ;)

kenusarf  

Wysłany: 2007-10-23, 11:57   

Kurczol napisał/a:
kenusarf napisał/a:

proszę ?? :niepewny:

PiS chciał przystawki zjeść i mu się udało. Na SO zagłosowało w 2005 roku 1 347 355osób, w tym roku tylko 247 335 osób, więc to nie frekwencja wykopała SO poza parlament. Dla LPR 2005 rok : 1 126 617 głosów 2007 rok: 209 171 głosów
Kurczol napisał/a:
ale jak Ci sami wyborcy PiS'u, obrazaja PO i jednoczesnie tych, ktorzy PO popieraja to jest dobrze tak?

Jeżeli wyborcy PiS obrażają kogoś i fazi kogoś obraża to znaczy, że jest taki sam jak wyborcy PiS... I tylko o to mi chodzi. Jeżeli fazi uważa, że to źle jest być podobnym do wyborców PiS'u to niech przemyśli swoje zachowanie, a nie będzie jęczał na forum, że ja go szykanuję.

Odpowiedz do tematu