Wysłany: 2007-10-23, 13:12
Polecający: baba jaga ;P
Cytat:
PiS chciał przystawki zjeść i mu się udało. Na SO zagłosowało w 2005 roku 1 347 355osób, w tym roku tylko 247 335 osób, więc to nie frekwencja wykopała SO poza parlament. Dla LPR 2005 rok : 1 126 617 głosów 2007 rok: 209 171 głosów
thank ju
kenusarf napisał/a:
Jeżeli wyborcy PiS obrażają kogoś i fazi kogoś obraża to znaczy, że jest taki sam jak wyborcy PiS... I tylko o to mi chodzi. Jeżeli fazi uważa, że to źle jest być podobnym do wyborców PiS'u to niech przemyśli swoje zachowanie, a nie będzie jęczał na forum, że ja go szykanuję.
ale czy to, ze szykanujesz jego nie upadabnia Cie do niego ?
Jestem zupełnie innego zdania na ten temat - jesli chodzi o demagogiczne zdolności premiera Jarosława, to jest on naprawdę przekonujący w tym co mówi, a swoich przeciwników krempuje i wrzuca do głebokiej studni - zarówno było to widać przy Kwaśniewskim, jak coraz bardziej zakłopotany nie wie cóż tu ze sobą zrobić, czy przy Tusku, który ostatecznie strzelił gafe nad gafami - "Jarek powiedział mi w windzie, że może mu się kiedys przydać do czegoś ta klamka". Litości, jak Tusk, bez żadnych dowodów mógł o czymś takim powiedzieć? Rychło wierzył, że wszyscy Polacy uwierzą w taką bajke? To tylko jeden przykład, bo Jarek w tym co mówił o Polsce przemawiał do mnie - stanowczy, obeznany, inteligentny, wychodzący z wielu sytuacji naprawdę zwycięską ręką. Jednak w tej partii gdzie on stołuje, czuć tą cenzure, CBA czy kłamstwo.
podsumowując:
PO wygrało i miejmy nadzieję że będzie lepiej:) jak widać na załączonym obrazku widać że i tu trafiają się zwolennicy JEDNEJ PARTII i JEDNEGO WODZA [ tylko skserowanego ]
PiS miało szansę i jej nie wykorzystało, niektórzy twierdzą że PiS rządził, ale on tego nie robił oni zamiast dbać o dobro Polski wyciągali najgorsze brudy sprzed wieków. Kaczyński do dziś czepia się Faktów i Mitów, TVNu, Wyborczej i każdego kto tylko przedstawiał w obiektywny sposób sytuację w Polsce. Jedyny wyjątek to TV Polska - jako że państwowa ocenzurowana. Oni to przecież chcieli wprowadzić ale w prywatnych mediach im się nie udało i teraz mają do wszystkich pretensję.
Taki jest i tak działa PIS - kampania wyborcza też nie polegała na przedstawianiu samych superlatyw swojej partii tylko na podkopywaniu dołków pod innymi i jak ktoś tego nie zauważył to widocznie ma zmącony mózg przez RADIO MARYJA. Tusk też nie jest w 100% najlepszym kandydatem, ale na pewno lepiej będzie niż za czasów Kaczyńskiego.
Wypowiedzi, że nigdy w Polsce nie było lepiej od 89 r. załamują mnie totalnie. Na szczęście PiS tą walkę przegrał i jego zwolennikom pozostaje się cieszyć że frekwencja nie była większa bo różnica poparcia PO i PIS była by jeszcze większa.
kenusarf napisał/a:
Zdanie było za długie żebyś je zrozumiał ,więc je sobie skróciłeś?
Skoro udajesz takiego inteligentnego to powinieneś wiedzieć co to jest zdanie złożone. Rozbiłem je, żebyś pojął dokładnie o którą część mi chodzi i żebym nie musiał ci dokładnie tłumaczyć i się powtarzać. Chyba że na tym znasz się tak samo "dobrze" jak na statystyce
Biedaczek...
Jak Ty obrażasz tych, którzy głosowali na PiS pisząc, że większość z nich jest nienormalna to jest ok? A ja już nie mogę pokazać, że zachowujesz się podobnie do premiera, bo to jest szykana?
No, dokładnie.
kenusarf napisał/a:
Jeżeli wyborcy PiS obrażają kogoś i fazi kogoś obraża to znaczy, że jest taki sam jak wyborcy PiS...
Ja robię to w odpowiedzi na ich zachowanie. I tylko normalnie o tym mówię, a nie bije parasolem kamerzystów z okrzykiem "precz z żydo-komuną!". To nie jest to samo ziomuś.
kenusarf napisał/a:
to niech przemyśli swoje zachowanie, a nie będzie jęczał na forum, że ja go szykanuję.
Haha. Chciałbyś. Chyba ciut zbyt poważnie wziąłeś mojego posta.
Nie wczuwaj się tak.
Odbiegacie od tematu coraz bardziej ;/ prosze powrocic zatem do niego // Kurczol
_________________ fuck it, dude.. let's go bowling
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-23, 15:15
Falcon napisał/a:
Rozbiłem je, żebyś pojął dokładnie o którą część mi chodzi
I nie wniosłeś nic do dyskusji. Ja krytykowałem "argument" zwolenników LiD, a Ty znowu o wyborcach PiS, czyli zrobiłeś to co zarzucasz Kaczyńskiemu:
Falcon napisał/a:
Taki jest i tak działa PIS - kampania wyborcza też nie polegała na przedstawianiu samych superlatyw swojej partii tylko na podkopywaniu dołków pod innymi
Falcon napisał/a:
Chyba że na tym znasz się tak samo "dobrze" jak na statystyce
Czemu ten cudzysłów? Jeżeli się ze mną nie zgadzasz to gdzie argumenty? A może moja nieznajomość statystyki to "oczywista oczywistość"?
fazi napisał/a:
Ja robię to w odpowiedzi na ich zachowanie.
To co wracamy do przedszkola i zastanawiamy się kto zaczął?
fazi napisał/a:
I tylko normalnie o tym mówię, a nie bije parasolem kamerzystów z okrzykiem "precz z żydo-komuną!"
PiS to ponad 5 milionów wyborców, a Ty mi pokazujesz filmik z jednym tylko wyborcą i stwierdzasz, że większość jest taka sama... Większość to będzie tak ze 3 miliony... czekam na filmiki.
s2nto napisał/a:
Jestem zupełnie innego zdania na ten temat
Ja nie mam zdania, bo nie oglądałem, ale to właśnie po debacie PO zyskała dużo w sondażach.
Prosze powrocic do tematu. Nie zgadzam sie na 3 miliony filmikow !! // Kurczol
Nie głosowałam na PO, więc ich zwycięstwo jakoś mnie nie powaliło. Jednak mam nadzieję, że chociaż w połowie uda im się zrealizować to, co obiecali, wiem optymistka ze mnie.
Falcon napisał/a:
jeden wódz jedna partia.. drugi Hitler
czy mógłbyś chociaż wyjaśnić na jakiej zasadzie twierdzisz, że to był drugi Hitler? Dla mnie jest to za duża odskocznia skojarzeniowa... Bez przesady.
fazi napisał/a:
Typowy wyborca PiS
a jaki jest typowy wyborca PO? Co za jakieś generalizowanie ;/ bezsensowne.
kenusarf napisał/a:
A czemu za typowego wyborcę PiS nie uznać np. Colorblind?
mati1234 napisał/a:
a wtedy władza wróci w właściwe ręce.
nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że następne wybory wygra lewica
Falcon napisał/a:
wystarczy że oglądam wiadomości.
mam pytanie, czy te wiadomości emitowane o określonej godz i w określonej stacji są jedynym Twoim źródłem informacji?
fazi napisał/a:
Sami sobie zapracowaliście na taką opinię
jeżeli socjotechnika wygrywa z rzeczowością...
fazi napisał/a:
No właśnie. Motto PiSu.
a jaka partia tą zasadą, którą określiłeś mottem PiSu się nie kieruje?
fazi napisał/a:
Bo jeden typ ludzi identyfikujących się z PiS widać często i gęsto, a drugi to skrajna mniejszość?
a może po prostu ulegasz stereotypowi, który ukazała Ci telewizja?
fazi napisał/a:
A ja widziałem np. że jedyny wyborca PiS, który się ujawnił cierpiał na manie prześladowczą i ogólnie ma kłopoty z kojarzeniem rzeczywistości
nie cierpię na żadną manię prześladowczą i nie mam kłopotów z kojarzeniem rzeczywistości, czy teraz zmienisz zdanie o tych, którzy głosują na PiS?
fazi napisał/a:
PiSowcy już w łonie matki kombinują, dlatego są za ochroną życia od poczęcia.
...
Falcon napisał/a:
Kaczyński do dziś czepia się Faktów i Mitów, TVNu, Wyborczej
tego czepianiem bym nie nazwała, tylko ukazaniem pewnych informacji
Falcon napisał/a:
każdego kto tylko przedstawiał w obiektywny sposób sytuację w Polsce
co znaczy wg. Ciebie obiektywnie przedstawić sytuację w Polsce
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny!'
Dlaczego nie widziałem jeszcze wyborcy PiSu, który umiałby wypowiedzieć się.. jakoś tak normalnie.. obiektywnie, z konkretami, bez śmiesznych farmazonów.
Jak ktoś, kto popiera nazizm i Hitlera może być obiektywny?
Falcon napisał/a:
[ jeden wódz jedna partia.. drugi Hitler:) teraz jeszcze tylko doszło jedno radio...]
Całe szczęście, że uczę się niemieckiego!
Falcon napisał/a:
wg bro brukowiec niemiecki pisał kartofle o prezydencie i premierze więc to żadna opinia. to masz to
Tylko w akcji są prawdziwe reprezentatywni jako wyborca PiS. Jak są spokojni, znaczy że ściemniają, albo nie się są TRÓ
kenusarf napisał/a:
Albo wszystkich ludzi bez wyższego wykształcenia, czy to będzie grupa reprezentatywna?
TAAAAK, a kto w to nie wierzy pójdzie do piekła!
rudasna napisał/a:
1) co innego mówią, co innego robią - przykład: Jarosław powiedział że nie zostanie premierem jak Lech zostanie prezydentem
Racja, Jarosław powiedział również, że wygrają wybory, a nie wygrali.
rudasna napisał/a:
2) koalicja LPR + Samoobrona; nazywanie Leppera warchołem, po czym ponowna koalicja
Jaki związek ma nazywanie Leppera warchołem z wchodzeniem/nie wchodzeniem w koalicję?
Cytat:
3) Giertych ministrem edukacji... hm.. nie każdy potrafi zrozumieć przekaz "TransAtlantyku" Gombrowicza...
Nie każdy potrafi słuchać ze zrozumieniem czyichś wypowiedzi.
rudasna napisał/a:
4) odwołanie 15 ministrów; kolejnego dnia powołanie większości z powrotem
Matyldo! Jednak byli gorsi od Hitlera!
rudasna napisał/a:
5) dworzec we Włoszczowej; może pierdoła, ale z naszej wspólnej, państwowej kasy
Nie wiedziałem, że rząd decyduje gdzie mają powstać dworce PKP.
rudasna napisał/a:
6) brak reakcji prezydenta na nazwanie jego żony czarownicą
rudasna napisał/a:
7) twierdzenie, że cały świat się na nich uwziął
A tego twierdzenia nie pamiętam, możesz przytoczyć gdzie coś takiego było stwierdzone?
rudasna napisał/a:
8) cała polityka zagraniczna;
Szczególnie zachowanie co do rurociągu Rosja-Niemcy, sprzedaży mięsa do Rosji.
rudasna napisał/a:
wystarczą aktualne nagłówki europejskich gazet cieszących się z wyboru PO?
Ah tam nagłówki!! Eryka Steinbach się cieszy!
s2nto napisał/a:
Litości, jak Tusk, bez żadnych dowodów mógł o czymś takim powiedzieć?
Jak można mu nie wierzyć???
Falcon napisał/a:
ak widać na załączonym obrazku widać że i tu trafiają się zwolennicy JEDNEJ PARTII i JEDNEGO WODZA
Naziści są wszędzie!
Falcon napisał/a:
niektórzy twierdzą że PiS rządził, ale on tego nie robił
Poraża mnie wspaniałość tego rodzaju argumentacji.
Falcon napisał/a:
brudy sprzed wieków
Yeap, z wieku XIII.
Falcon napisał/a:
każdego kto tylko przedstawiał w obiektywny sposób sytuację w Polsce
Falcon napisał/a:
kampania wyborcza też nie polegała na przedstawianiu samych superlatyw swojej partii tylko na podkopywaniu dołków pod innymi
całe szczęcie mamy PO, która nigdy złego słowa na nikogo nie powiedziała!
Falcon napisał/a:
i jak ktoś tego nie zauważył to widocznie ma zmącony mózg przez RADIO MARYJA
I pójdzie do piekła!
Falcon napisał/a:
Na szczęście PiS tą walkę przegrał i jego zwolennikom pozostaje się cieszyć że frekwencja nie była większa bo różnica poparcia PO i PIS była by jeszcze większa.
Na pewno.
Falcon napisał/a:
ale myślę że warto obejrzeć
Myślę, że nie.
Colorblind napisał/a:
Nie głosowałam na PO
Nazistka!!!
Colorblind napisał/a:
la mnie jest to za duża odskocznia skojarzeniowa
Bo Ci wzrok radio maryja zaślepiło!!! Nie widziałaś tych obozów koncentracyjnych? Jadących "wykształciuchów" wagonami, jakby byli bydłem, do tych obozów? Jak można być tak ślepym!
Cytat:
Pierwszy tydzień rządów Donalda Tuska
Poniedziałek
---------------
Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. 3 miliony Polaków wraca do kraju.
Wtorek
--------------
Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe.
Środa
-------------
Donald Tusk obniżył podatki --- od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą
1%, jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia --- pielęgniarka
zarabia średnio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele
zarabiają od środy 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice
Polski przekraczają tysiące lekarzy z Niemiec Francji i Irlandii by
podjąć pracę w polskich szpitalach.
Czwartek
------------
W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie -
UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy
zrezygnowały z Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie
transportowane mięso z Polski do Rosji.
Piątek
---------
W piątek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i 320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz --- nowa minister infrastruktury - przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin
Sobota
----------
Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę. Ponadto
wprowadził poszóstne becikowe i ulgę na dziecko --- bez kozery - pińcet
tysięcy.
Niedziela
------------
Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął.
PS
Wieczorem w niedzielę od niechcenia Donald Tusk zniósł przymrozki, by jabłka już nigdy nie drożały.
Wszystko slicznie pieknie, fajnie sie na wzajem obrazacie i innych przy okazji, ale to nie jest tresc tematu, jak zapomnieliscie jaka ona jest, odsylam do strony pierwszej tematu. Nastepne posty o takim "tonie" beda usuwane... // Kurczol
_________________ czasem jeszcze w nocy krzyczę, ale poza tym dobrze
To co wracamy do przedszkola i zastanawiamy się kto zaczął?
To wracaj. Miłego leżakowania.
Colorblind napisał/a:
a jaki jest typowy wyborca PO? Co za jakieś generalizowanie ;/ bezsensowne.
Moim zdaniem jest "normalniejszy".
Cytat:
jeżeli socjotechnika wygrywa z rzeczowością...
Heh. Gdyby nie manipulowanie podatnymi na populizm ludźmi to PiSu w ogóle w rządzie by nie było więc daj spokój z oskarżeniami o socjotechnikę.
Wszyscy się zmówili przeciwko biednemu PiSowi.. Te układy..
Colorblind napisał/a:
a jaka partia tą zasadą, którą określiłeś mottem PiSu się nie kieruje?
Pewnie wszystkie. Ale najwięcej wszelakich oskarżeń przy każdej możliwej okazji padało z ust PiSowców.
Cytat:
a może po prostu ulegasz stereotypowi, który ukazała Ci telewizja?
O tak. Zła telewizja paskudnych oligarchów. Spalić na stosie Waltera.
Wyobraź sobie, że potrafię wyczaić manipulację, kiedy TVN i Polsat są złośliwe, a kiedy TVP puszcza materiał o panu Zdziśku spod Pcina Dolnego podczas kiedy w rządzie jest kolejny kryzys.
Colorblind napisał/a:
nie cierpię na żadną manię prześladowczą i nie mam kłopotów z kojarzeniem rzeczywistości, czy teraz zmienisz zdanie o tych, którzy głosują na PiS?
Gdybyś faktycznie nie miała wyżej wymienionych dolegliwości to tak. Przecież nie uparłem się na ten PiS i nie lubię go, bo tak jest teraz kul i trendi, nie? Ale wciąż byłabyś tylko 1 osobą.
Jaki związek ma nazywanie Leppera warchołem z wchodzeniem/nie wchodzeniem w koalicję?
A nie ma? No w sumie codziennie głowy państwa wchodzą w koalicję z kimś kogo przed chwilą nazwały warchołem i najgorszym scenariuszem dla kraju. Czy jakoś tak.
Kurczol napisał/a:
Wszystko slicznie pieknie, fajnie sie na wzajem obrazacie i innych przy okazji, ale to nie jest tresc tematu, jak zapomnieliscie jaka ona jest, odsylam do strony pierwszej tematu. Nastepne posty o takim "tonie" beda usuwane... // Kurczol
Temat jest Nowy rząd. Rozmawiamy o PiS i PO. Dwóch największych partiach w nowym rządzie. Co jest nie tak?
Tylko mi to skasuj.
Gdyby nie manipulowanie podatnymi na populizm ludźmi to PiSu (...)
jakie manipulowanie? Mógłbyś mi podać przykłady tego manipulowania, tylko dzięki któremu była ta partia w rządzie?
fazi napisał/a:
Pewnie wszystkie
Przeczytaj jeszcze raz moje pytanie i zastanów się, czy odpowiedź "pewnie wszystkie" pasuje.
fazi napisał/a:
Zła telewizja paskudnych oligarchów. Spalić na stosie Waltera.
Zastanawia mnie jedno, po co od razu używasz takich twierdzeń? Czy to kolejne Twoje przekananie, że wszyscy głosujący na PiS tak uważają?
fazi napisał/a:
Na Ziobre?
ciekawe, dlaczego nie chcieli na niego głosować
fazi napisał/a:
Ale wciąż byłabyś tylko 1 osobą.
wcześniej nie przeszkodziło Ci w ocenie osób głosujących na PiS to, że to była jedna osoba, a teraz coś się zmieniło?
Poza tym mógłbyś mi wyjaśnić, dlaczego tak usilnie oceniasz i przypisujesz dane cechy osobom głosującym na PiS? Dla mnie to jest niezrozumiałe. Staram się oceniać daną partię, jej program polityczny, sukcesy, porażki, błędy, ale nie elektorat.
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'Wszystko przebiega zgodnie z moim planem. Jestem bezwzględnie inteligentny!'
No bo to dość nietypowe stwierdzenie, że ktoś jest od kogoś normalniejszy, zwłaszcza w odniesieniu do dużej grupy. Ale tu pasuje
Colorblind napisał/a:
jakie manipulowanie? Mógłbyś mi podać przykłady tego manipulowania, tylko dzięki któremu była ta partia w rządzie?
Kupienie największego władcy marionetek, Rydzyka na tydzień (? nie pamiętam) przed końcem wyborów 2 lata temu. Gdyby nie to, nie wygraliby.
W tych wyborach np. wyciąganie afer przy pomocy CBA w ostatnich dniach kampanii. Przypadkiem oczywiście.
Colorblind napisał/a:
Przeczytaj jeszcze raz moje pytanie i zastanów się, czy odpowiedź "pewnie wszystkie" pasuje.
Chodziło mi o to, że pewnie wszystkie w mniejszym czy większym stopniu atakują inne aby je zdyskredytować. Myślałem, że to jasne.
Colorblind napisał/a:
Zastanawia mnie jedno, po co od razu używasz takich twierdzeń? Czy to kolejne Twoje przekananie, że wszyscy głosujący na PiS tak uważają?
Nie, po prostu jestem złośliwy
Cytat:
ciekawe, dlaczego nie chcieli na niego głosować
Bo zrobił w telewizji wielką kampanie i z siebie wielkiego Ziorro. Szczerze wątpię, żeby się go bali czy brali w ogóle na poważnie albo w ogóle wiedzieli na kogo głosują, poza tym, że nie na PiS. Ot wszystko. Nie wiem po co wymyślać tu tezy, że to dlatego, że PO lubią złodzieje, a PiSu się boją bo jest taki straszny dla bandytów i robić z tego oczywistą oczywistość.
Colorblind napisał/a:
wcześniej nie przeszkodziło Ci w ocenie osób głosujących na PiS to, że to była jedna osoba, a teraz coś się zmieniło?
Bo wcześniej to była jedna, ale 259. kolejna taka sama osoba.
Colorblind napisał/a:
Poza tym mógłbyś mi wyjaśnić, dlaczego tak usilnie oceniasz i przypisujesz dane cechy osobom głosującym na PiS?
Usilnie? Skomentowałem tylko bardzo delikatnie jeden wybryk. Ot wszystko. Do dalszego oceniania byłem sprowokowany.
Colorblind napisał/a:
Dla mnie to jest niezrozumiałe. Staram się oceniać daną partię, jej program polityczny, sukcesy, porażki, błędy, ale nie elektorat.
Wyborcy PiSu są tak charakterystyczną grupą i nieodłącznym elementem wizerunku tej partii, że nie sposób ich pominąć przy ocenianiu całości.
Wysłany: 2007-10-24, 17:47
Szczerze powiem, ze nie mam zdania xDD
Odetchnąłem, że nie PiS, z reklam i z tego co słyszałem wolałbym LiD na 1 miejscu, ale jesli wygrało PO trudnno.... I tak nic sie nie zmieni, bo gdyby wybory miały by coś zmeinić, dawno by je odwołali
Czemu ten cudzysłów? Jeżeli się ze mną nie zgadzasz to gdzie argumenty? A może moja nieznajomość statystyki to "oczywista oczywistość"?
Widzę że masz krótką pamięć. Nie będę się niestety zniżał do Twojego poziomu bo widzę że dyskusja z Tobą jest tak samo konstruktywna jak z moherowym beretem.
Bro kolejny "yntelygent" który tylko zadaje pytanie w stylu "jaki to ma związek" - jak go nie widzisz to trudno, powyrywaj jeszcze kilka słów z kontekstu to go na pewno zobaczysz.
Reasumując nie mogę uwierzyć jak wy biedni ludzie nie możecie się pogodzić z przegraną waszej partii... Może to jakaś sekta, albo nowa religia na której czele stoi złota kaczka [prawie jak złota krowa.. ]
Nie będę się więcej powtarzał, tłumaczył i czepiał się jednego i tego samego - nie jestem z PISu
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-10-25, 14:37
Falcon napisał/a:
Reasumując nie mogę uwierzyć jak wy biedni ludzie nie możecie się pogodzić z przegraną waszej partii...
Po pierwsze to partia, na którą głosowałem, wygrała.
Falcon napisał/a:
Widzę że masz krótką pamięć. Nie będę się niestety zniżał do Twojego poziomu bo widzę że dyskusja z Tobą jest tak samo konstruktywna jak z moherowym beretem.
Po drugie, jeżeli ktoś tu się zniża to ja. Ty napisałeś, że jak jest dużo osób to już jest grupa reprezentatywna, ja pokazałem przykłady dużych grup, które reprezentatywne nie są. Wytłumaczyłem też dlaczego statystyka nie dotyczy "obiektywności" wyborów.
Falcon napisał/a:
Nie będę się więcej powtarzał, tłumaczył
Po trzecie to Ty nic nie wytłumaczyłeś.
Mógłbym jeszcze napisać, że jako wyborca PO czuję zażenowany tym, że ktoś taki jak Ty głosował na tą samą partię co ja, ale na szczęście okazałeś się zbyt nieporadny, żeby dopisać się do listy wyborców w miejscu, gdzie tymczasowo zamieszkujesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum