Ojciec Tadeusz Rydzyk uznał, że "PiS to żadna opozycja wobec PO" i sam zakłada partię. Decyzja zapadła w Łodzi, 13 stycznia - pisze Newsweek.
Właśnie wtedy europosłanka Urszula Krupa zorganizowała konferencję "Ochrona zdrowia i życia w Unii Europejskiej". Po oficjalnej części odbyła się tajna, trzygodzinna narada dla osób zainteresowanych założeniem Partii Narodowej, będącej alternatywą dla PiS - podaje newsweek.pl.
Jeden z anonimowych uczestników powiedział tygodnikowi, że "dostało się nawet Naszemu Dziennikowi", a Przemysław Gosiewski, Zbigniew Wasserman i Ludwik Dorn zostali określeni mianem "pseudokatolików". Zobacz relację w Onet.tv!
Jeden ze związanych z inicjatywą europosłów ujawnił newsweek.pl, że "najpierw zaczniemy działać jako komitet walczący o rozpisanie referendum na temat Traktatu Lizbońskiego. W ten sposób zaistniejemy w świadomości społecznej jako wyrazista patriotyczna prawica, która nie zgadza się na oddawanie UE naszej suwerenności. Zaraz potem przekształcimy się w partię.
O matyldo, a bo to pierwszy raz idzie informacja, że zakłada partię? Koleś chce być kontrowersyjny, by szum medialny był...
Poza tym (pomijając prawo KK) każdy ma prawo założyć partię i ludzie mają prawo głosować na kogo chcą.
_________________ To jest mój podpis, mam do niego prawo i nie będę na ten temat dyskutować, bo mam prawo do własnego podpisu, tak, jak Ty masz prawo do swojego
Pewnie wyjdzie z tego połączenie fanatyzmu religijnego, klerykalizmu z lewackim (socjalistycznym) programem gospodarczym. Kolejne ugrupowanie robiące złą sławę prawicy.
_________________ Strong like the grass
Tall like a tree
Free like the wind
Eternally
ja napewno nie... ale biorąc pod uwagę, że wygrana PiS w poprzednich wyborach miała ścisły związek z poparciem tej parti przez ojca dyrektora... chyba można zacząć się bać... jaka będzie ta następna RP...
napewno nie można powiedzieć, że o. Rydzyk jest idiotą czy imbecylem... gdyby nim był nie miałby tego co ma... a ma w tym kraju władzę... można powiedzieć, że nie jest dobrym człowiekiem... ale tylko tyrani dochodzą do wielkich rzeczy... o. dyrektor w skrajny i rażący sposób swoją osobą pokazuje wady i przywary polskiego chrześcijanizmu, polskich księży i polskiej wiary... ale nie każdy chce to zobaczyć, bo są jeszcze tacy, którzy wierzą, że polska przedmurzem chrześcijaństwa a ksiądz na jej czele to idealny wybór... i nie należy bać się o. Rydzyka, bo bez widowni i poklasku jest nikim... należy się bać jego potencjalnych wyborców... akcja 'zabierz babci dowód' może przy następnych wyborach nie być już taka śmieszna...
_________________ "Strach jest wytworem wyobraźni. To kara, cena jaką płaci się za wyobraźnię." T.Harris
akcja 'zabierz babci dowód' może przy następnych wyborach nie być już taka śmieszna...
nie wiem jak wy, ale ja pewnie ten dowód jej zabiorę, bo jest fanką Rydzyka (i wszystkiego co katolickie) i pewnie pierwszy raz od 15lat poszłaby głosować
_________________ "wierzę w Ciebie boś Ty wierna, wszechmocna i miłosierna xD" .....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum