• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Dishman  

Wysłany: 2006-08-18, 21:38   

Musisz zostać w pracy 45 minut za darmo, bo przecież paliłaś jak zapewniasz 15 minut. Średnio palisz papierosa przez niecałe 4 minuty? Nie wiem gdzie pracujesz. Ja w chwili obecnej przebywając w urzędzie 8 godzin dziennie widzę, że nikt na fajka nie chodzi sam. Idą przynajmniej 2 osoby, palą i gadają i uwierz mi, że zanim pójdą i wrócą to nie ma ich z powodzeniem 15 minut jednorazowo.

axss  

Wysłany: 2006-08-31, 19:31   
   Polecający: ktoś.

to raczej nie jest wina mistycznego wroga papierosa, tylko polskiego kombinowania. jeśli możesz wyjść na chwilę, to korzystasz ile możesz. to samo można powiedzieć o przerwach na herbate i siedzeniu na klopie. hm?

w 2 tygodnie straciłem równo 14 dni.

Katharsis  

Wysłany: 2006-09-01, 15:24   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

hexa12 napisał/a:
Nie zgadzam sie z negatywnymi wypowiedziami, ja pale i nie wydaje mi sie bym byla niewydajna :zly: przez 8 h spalam 4 papaierosy i nie wydaje mi sie by to bylo duzo i nie zajmuje mi to mapewno wiecej niz 15 mnin. razem to jest czas pracy ? racja ale nikt nie patrzy na to jak musze zostac 1 h po pracy za darmo :(

hehe, kazdy papieros skara ci zycie przecietnie o 5 minut (zalezy jaki papieros i jak jestes wytrzymaly/wytrzymala, tez roznie bywa... 5 minut to jest srednia). 4 papierosy dziennie? Stosunkowo nie wiele.... 20 minut. A w skali roku? 365 (bo w weekendy tez palisz, minimalnie 4... chyba nie palisz w domu mniej niz w pracy) x 4... = 1460 minut. Okolo 1460 minut.... czyli... 24,3333 godzin :D Jeden dzien.

Palac 4 papierosy dziennie przez caly rok skracasz swoje zycie o okolo jeden dzien.

EDIT DO POSTA NA DOLE

Palac 4 papierosy dziennie przez jeden rok jestes niewydajny w pracy.... o caly dzien (o ile umrzesz przez emerytura) + przerwy na papierosa.
Ostatnio zmieniony przez Katharsis 2006-09-02, 11:27, w całości zmieniany 1 raz  

axss  

Wysłany: 2006-09-02, 11:23   
   Polecający: ktoś.

a co to ma do tematu?

w 2 tygodnie straciłem równo 14 dni.

Dishman  

Wysłany: 2006-09-02, 15:42   

axss napisał/a:
to raczej nie jest wina mistycznego wroga papierosa, tylko polskiego kombinowania. jeśli możesz wyjść na chwilę, to korzystasz ile możesz. to samo można powiedzieć o przerwach na herbate i siedzeniu na klopie. hm?

Tylko zauważ, że osoba, która pali również robi przerwę na herbatę i również chodzi do kibla (papierosem sobie tyłka nie zakorkuje). Czyli robi przerwy tak jak niepalący pracownik + bonusowo na fajka.

Artsf  

Wysłany: 2006-09-02, 23:07   

U mnie jest inna sytuacja gdyż prowadzę własną działalność.Jednak w lokalu nie palę - wychodzę na zewnątrz.Nie palę też w domu , w lecie wychodzę na balkon albo palę przu otwartym oknie tak aby dym nie dostał się do pomieszczeń.W samochodzie też nie palę i nie pozwalam pasażerom.
Jednak palenie w czasie pracy nawet w mojej sytuacji przerywa wykonywaną robotę i wydłuża czas pracy , a terminu zlecenia muszę dotrzymać...

Lady spark  

Wysłany: 2006-09-03, 22:18   
   Polecający: Przypadek;)

Dishman napisał/a:
Tylko zauważ, że osoba, która pali również robi przerwę na herbatę i również chodzi do kibla

Zauwaz ze mozna pic herbate i palioc papierosa jednoczesnie tak samo jest z wyjsciem do kibla takze zadna dodatkowa przerwa nie jest potrzebna.

Dishman  

Wysłany: 2006-09-03, 23:10   

Tylko ile osób tak robi? Dymek to pretekst do przerwy. Można zwalić to na cwaniackie podejście do pracy, ale jednak to wymówka na którą jest przyzwolenie.

W teorii to jest tak pięknie, że ktoś siedzi na sraczu i wykoszystuje chwilę i pali fajka. W praktyce wyjście na dymka to wręcz ceremonia na którą wybiera się przynajmniej 3 osoby i można sobie pogadać.

ForceRecon  

Wysłany: 2006-09-04, 16:27   

:)
Ostatnio zmieniony przez ForceRecon 2007-03-29, 21:14, w całości zmieniany 1 raz  

saferłel  

Wysłany: 2006-10-06, 15:29   
   Polecający: Dzięki sobie :)

Popieram gdybym ja był szefem jakiejś firmy też bym mniej chętnie patrzł na palących ludzi a może od razu bym ich odrzucał, niech nie trują. Kiedy doczekam się 20 zł za paczkę papierosów :(
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?

Wrednota  

Wysłany: 2006-10-15, 09:16   

Snoop15 napisał/a:
Ja jak miałem 6 lat to zaczołem palić

Ehe :zdziwko: No widze ze niezly numerant byłes :D

farbenheit  

Wysłany: 2006-10-18, 13:43   
   Polecający: Przeznaczenie

Tytoń jest legalny a gandzia nie! I bardzo dobrze bo marihułane pali siędłużej!!! Naprawde takie przerwy zabierają dużo czasu!

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-11-01, 10:23   

ForceRecon napisał/a:
Ostatnio sama byłam świadkiem tego jak przerwy na papierosa mogą przedłużyć czas szkolenia z 3 godzin na 4 godzin. Prowadząca szkolenie, na którym byłam, co 45 minut robiła przerwy, by osoby palące mogły wyjść "na dymka". Jest to tylko nie potrzebna strata czasu, bo można przeprowadzić szkolenie szybciej i już po zakończeniu wyjść na papierosa i palić do woli.

To chyba było szkolenie w stylu "posiedzę, dostanę papierek" skoro przerwy były zbędne.

A samo prawo tak średnio mi się podoba. Przecież można po prostu zakazać palić w czasie pracy, przecież to i tak się do tego sprowadzi, bo nikt się nie przyzna do tego, że pali jeżeli z tego powodu miałby nie dostać pracy.

Karmelek  

Wysłany: 2006-11-01, 15:11   

U mnie w Kosmosie osoby, ktore pala robia sobie przerwy 20 minutowe, ale tylko te, ktore pracuja juz. My jako uczniowie mozemy pojsc czasami na papierosa, ale tylko wtedy, jak jest malo. Pracownicy specjalnie pala dlugo, bo oni maja liczone nadgodziny i wiecej tez dostaja, a pracodawca jest naiwny, bo nie patrzy na to, ze jak pala pracownicy, to tym samym nic nie robia. Z drugiej strony przez palenie szybciej sie mozna zmeczyc, i potem tez nie mozna szybko wykonywac zadan, jakie sa potrzebne, np. w 10 minut usmazyc nalesniki. Zdrowy czlowiek to zrobi, ale zmeczony, ktorego wszystko boli od palenia, np. pluca, to nie zrobi nalesnikow w 10 minut, tylko w 30 minut. Moim zdaniem osob palacych nie powinno sie przyjmowac, tym bardziej do restauracji, bo zawsze cos moze wpasc do jedzenie, np. popiul, filter, tyton...

einsatzkommando  

Wysłany: 2006-11-06, 10:15   

To polecam jeszcze wprowadzic, czy tez prowadzic taka 'selekcje' dotyczącą osób spożywających alkohol.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.

Die Fahne hoch

Odpowiedz do tematu