Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

HajperGT  

Wysłany: 2006-11-06, 14:04   

Star napisał/a:
jak sie wypelnia formularz do pracy to jest tam, wlasnie pytanie o nalogi ^^

najzabawniejsze jest to, że mięccy HR-owcy, czyli Ci którzy sprawdzają te formularze.. sami pala jak smoki najczęściej [tak było w każdej z firm w których miałem okazję popracować..] teraz też tak właśnie jest : P
co 2 godziny jak jestem w pracy, tzn. na miejscu w siedzibie, a nie w domu przed laptopem, tudzież na spotkaniu u klienta, w sądzie, itd. - dział HR jest martwy.. wszyscy stoją przy bramie i palą : D. Włącznie z tym, że jeśli planuje się dzień spotkań z kandydatami.. to po prostu robi sie tak by grafik nie kolidował z planami palenia.. : D
Dishman napisał/a:
Forum to też nałóg i gdybym był pracodawcą i zobaczył, że jakiś typ ciągle ma zminimalizowane okno przeglądarki z forum, to bym z nim poważnie pogadał. Albo pracuje, albo pisze na forum, ale u siebie w domu na bezrobociu, lub zostaje w pracy 2 godziny dłużej.

problem polega na tym, że nie masz prawa zostawić go na 2 godziny pracy dłużej bez zapłaty.. I jeśli pracownik nie dopuszcza się niedopatrzeń, bądź niedociągnięć to.. problem jest jeden - można mu skoczyć
Kylu12488 napisał/a:
Przecież to od prcodawcy powinno zależeć kogo zatrudnia!! I tylko od pracodawcy powinno zależeć kogo (nie)chce za zatrudnić - palacza, czarnucha, mahometanina, pedała, wegetarianina czy aryjskiego katolika.

Na szczęście nie jest tak jak mówisz.. : ) ponieważ pracodawca nie może dyskryminować pracowników, ze względu na wyznanie, wygląd, orientację seksualną, czy upodobania - dzięki Bogu Polska ucywilizowała się na tyle, że można pozwać pracodawcę za to do sądu i bez kłopotu wygrać.. : )
elv napisał/a:
Jestem całkowicie za. I zeby jeszcze wprowadzili to, ze w restauracjach pallic nie wolno, albo jest osobne pomieszczenie. Jak ktos chce sie truc, to niech sie truje w domu. Ja nie potrzebuje, zeby ktos na ulicy na mnie dmuchal dymem i mi zycie zasmradzal

a ja na przykład sobie nie życzę, by po ulicach chodziły dziewczyny w spodniach - bo działa to przykładowo destrukcyjnie na moją psychikę.. i co!? I tak samo jest to absurdalne działanie jak dyskryminacja palaczy..
Waldemar napisał/a:
I czas ku temu najwyższy! Okazuje się, że na straty narażają pracodawcę właśnie palacze... Nie dość, że palą ok. 10-15 min. kilka razy dziennie, to jeszcze nie mogą się skupić na pracy, gdy nadchodzi głód

to teraz proszę udowodnić to i poprzeć przykładami..
nie masz drogi kolego racji..

[ Dodano: 2006-11-06, 14:09 ]
ForceRecon napisał/a:
Jest to tylko nie potrzebna strata czasu, bo można przeprowadzić szkolenie szybciej i już po zakończeniu wyjść na papierosa i palić do woli.

niestety nie, jest do dostosowywanie się do wymogów UE.. : )

Dishman  

Wysłany: 2006-11-06, 17:55   

einsatzkommando napisał/a:
To polecam jeszcze wprowadzic, czy tez prowadzic taka 'selekcje' dotyczącą osób spożywających alkohol

Nie zaszkodziłoby, w szczególności przy kierowcach komunikacji miejskiej, lub PKS. Na wielu uczelniach jest nawet jeden alkomat, bowiem przychodzenie w stanie wskazującym na zajęcia jest zabronione.
HajperGT napisał/a:
problem polega na tym, że nie masz prawa zostawić go na 2 godziny pracy dłużej bez zapłaty..

Tak samo jak pracownik nie ma prawa robić sobie przerw w pracy, która tego nie wymaga, udając, że pracuje. Uważam to za wymiar pracy. Jeżeli pracownik z każdej godziny zabiera mi 15 minut na siedzenie w internecie, to przez 8 godzin nazbiera się równo 2 godziny udawania, że się pracuje. Przyzwoitość nakazywałaby, odpracować przebimbany czas.
HajperGT napisał/a:
a ja na przykład sobie nie życzę, by po ulicach chodziły dziewczyny w spodniach - bo działa to przykładowo destrukcyjnie na moją psychikę.. i co!? I tak samo jest to absurdalne działanie jak dyskryminacja palaczy..

Myślałem, że taki człowiek z klasą jak Ty jest w stanie zrozumieć buractwo dmuchania w kogoś dymem... .
HajperGT napisał/a:
to teraz proszę udowodnić to i poprzeć przykładami..
nie masz drogi kolego racji..

Co prawda nie odpowiedź do mojej wypowiedzi, ale ja to poprę po prostu zwykłą obserwacją palaczy. 15 minut dla 3 osób palących w kiblu to niezbędne minimum.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-11-06, 18:27   

HajperGT napisał/a:

elv napisał/a:
Jestem całkowicie za. I zeby jeszcze wprowadzili to, ze w restauracjach pallic nie wolno, albo jest osobne pomieszczenie. Jak ktos chce sie truc, to niech sie truje w domu. Ja nie potrzebuje, zeby ktos na ulicy na mnie dmuchal dymem i mi zycie zasmradzal

Zanim zacznę się kłócić upewnię się, że dla Ciebie zakaz palenia w miejscach publicznych to dyskryminacja palaczy. A więc jest czy nie jest?

HajperGT  

Wysłany: 2006-11-06, 21:39   

Dishman napisał/a:
Tak samo jak pracownik nie ma prawa robić sobie przerw w pracy, która tego nie wymaga, udając, że pracuje. Uważam to za wymiar pracy. Jeżeli pracownik z każdej godziny zabiera mi 15 minut na siedzenie w internecie, to przez 8 godzin nazbiera się równo 2 godziny udawania, że się pracuje. Przyzwoitość nakazywałaby, odpracować przebimbany czas.

tyle, że na to są legalne metody, a nie polsko-swojska samowolka.. : )
trzeba wydać pieniążki by firma była lowcostowa, i highoutputowa zarazem..
po pierwsze robi się pracownikom koordynatorów, sumujących ich pracę, oraz odpowiadajacym za ich wyniki
po drugie instaluje się oprogramowanie monitujące czas afw [away from work] ogranicza się go do 30 minut.. kto przekroczy, ciach po premii.. bądź składowanie do godzin odliczanych.. : )
po trzecie wyjścia od komputera [wliczane w czas afw] prócz przerwy są kontrolowane przez koordynatorów
i jest wszystko zgodnie z prawem, a nie na chama bo ja tu jestem boss..
Dishman napisał/a:
Myślałem, że taki człowiek z klasą jak Ty jest w stanie zrozumieć buractwo dmuchania w kogoś dymem...

potrafię zrozumieć buractwo dmuchania w kogoś dymem - i odróżnić je od palenia przy kimś : )
ale nie potrafię zrozumieć Twojej impertynencji
Dishman napisał/a:
Co prawda nie odpowiedź do mojej wypowiedzi, ale ja to poprę po prostu zwykłą obserwacją palaczy. 15 minut dla 3 osób palących w kiblu to niezbędne minimum.

kontrola czasu pracy wskazana przeze mnie powyzej potrafi to ukrócić : )

Odpowiedz do tematu