• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Ptaq  

Wysłany: 2007-04-11, 01:44   Play wchodzi do gry.
   Polecający: Ptaq

No z niezłą ofertą weszli na rynek, aż chce sie do nich przejść.
Jednak sie wstrzymam bo znając zycie konkurencja za chwile sie z nimi zrówna, tylko czekac az wyskocza z promocjami.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-04-11, 10:40   

To z gazety.pl
Cytat:
# Wady Play:
-darmowe minuty i SMS-y nie przechodzą na następny miesiąc
- brak ofert specjalnych takich jak darmowe rozmowy z wybranym numerem, czy pakiety SMS-ów
-brak możliwości zmiany taryfy na tańszą przez dwa lata
- słabo rozbudowana sieć stacji bazowych
- niewystawianie faktur na firmę
- najdroższa transmisja danych

i jeszcze opinia jednego z testerów , który odrzucił super-ofertę dla testerów :
Cytat:
1. Czym chcecie mnie skusić, spece od marketingu? Tym tysiącem minut wewnątrz sieci? Zakładacie, że pod koniec roku będziecie mieć pół miliona klientów... Czy będzie wśród nich więcej niż połowa osób, z którymi się najczęściej kontaktuję? Otóż odpowiedź jest jasna: NIE.
2. Czym chcecie mnie skusić? Telefonem za złotówkę, który zupełnie nie spełnia moich oczekiwań? Który przyprawia mnie o frustrację, za każdym razem, gdy soft nawala?
3. Czym chcecie mnie skusić? Gorzej niż tragiczną jakością połączeń? Takich problemów w Erze nie miałem w 95% przypadków, tu jest wręcz odwrotnie - tylko 5% wszystkich połączeń, jakie wykonywałem dała się nazwać "znośne lub lepiej"...
4. Czym chcecie mnie skusić? Darmowym dostępem do strony operatora przez telefon? Wybaczcie, ale z Internetu korzystam w specyficzny sposób, komórka nigdy mi nie zastąpi laptopa.
5. Czym chcecie mnie skusić? Onetowskimi serwisami, na które podpisaliście trzyletnią umowę - OnetPoczta? Nigdy ich nie zaakceptuję, za dużo reklam, doklejanie stopek do maili... Wiadomości? Kopiowane słowo w słowo z serwisów PAPowskich, do tego bardzo (ale to BARDZO) nieergonomiczne w użytkowaniu poprzez telefon komórkowy. OnetFoto, OnetWideo? Tragedia, zabawka dobra dla nastolatków.
6. Brakiem możliwości negocjowania warunków umowy, mimo że wcześniej obiecywaliście testerom złote góry? Wielki, bardzo WIELKI minus (jak stąd do Poznania, gdzie się mieści wasze callcenter)

fazi  

Wysłany: 2007-04-11, 13:01   

Abonament dla mnie odpada bo minuty przepadają i najmniej 50zł czyli więcej niż potrzebuję. Za to chyba przeniosę się do pre-paida jak tylko dadzą jakieś pakiety na smsy lub coś w tym stylu. Chociaż tam chyba też kasa przepada jak się zapomni doładować i skończą się wychodzące.

Konkurencja przecież już odpowiedziała. Na prawdziwe obniżki sobie jeszcze poczekamy. Póki co w Heyah jest 200minut/12000smsów w sieci przy 50zł doładowaniu, a w Simplusie 18gr minuta/1gr sms do wszystkich przez 15 dni przy doładowaniu od 30zł i przez 30 dni przy doładowaniu od 50zł. TakTak chyba śpi.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-04-21, 17:20   

fazi napisał/a:
a w Simplusie 18gr minuta/1gr sms do wszystkich przez 15 dni przy doładowaniu od 30zł i przez 30 dni przy doładowaniu od 50zł.

Mam Simplusa i uważam że to kpina nie odpowiedź, bo to jest do wszystkich w sieci Plus. Już pomijając fakt, że trzeba doładowywać za 50 zł co miesiąc żeby z tego korzystać. To po co 90 dni ważności?

Wydawaj 3 razy więcej na telefon niż do tej pory wydawałeś, a mi Ci damy tańsze rozmowy w ramach sieci. Już pędzę .

fazi  

Wysłany: 2007-04-22, 16:40   

No mnie tez to nie zachwyca, zwłaszcza, że doładowuje sobie 30 raz na miesiąc. I chciałbym coś jasnego i prostego czyli po prostu podstawowe ceny w doł i tyle, a nie jakieś promocje, że jak sobie doładuje, to przez tyle i tyle dni blabla. W Playu właśnie jest fajne to, że dzwonie i zawsze wiem za ile, a w Simplusie się zastanawiam czy aby pakiety mam jeszcze czy promocja mi się nie skończyła czy dzwonie do swojaka czy do innego..

Ale to nie jest jeszcze pełna odpowiedź, to raczej taki wodotrysk, żeby ludzie się wstrzymali z uciekaniem do Playa. Mam nadzieje, że po skończeniu tej promocji Simplus w końcu pokaże coś konkretnego, np. zupełnie nową taryfę.

marleniak  

Wysłany: 2007-04-22, 18:24   

e tam , ja zostane wierna simplusowi, mam to od poczatku. a w playu to maja fajne reklamy :P najlepsza byla jak ci policjanci sie tak fajno calowali z policjantkami :]

companion 

Wysłany: 2007-04-23, 02:13   

ja 90% nr w ksiazce mam w plusie.
100% tych z ktorymi sie regulernie kontaktuje.
a mam plusmixa i jestem z niego zadowolony.
smsy w pakietach po 1gr w sieci. jak sie skoncza to nie trzeba miesiaca czekac jak simplusie na kolejne wykupienie ich.

tylko minuty w pakietach sa do bani. pomiedzy 18 a 8 tylko mozna je wykorzystac. ale nadrabiaja w weekendy.

bede wierny plusowi dopoki wiekszosc znajomych bedzie miala w nim swoje nr!

fazi  

Wysłany: 2007-04-23, 02:28   

companion napisał/a:
smsy w pakietach po 1gr w sieci. jak sie skoncza to nie trzeba miesiaca czekac jak simplusie na kolejne wykupienie ich.

??? Easy-Gadka i Easy-SMS można sobie wykupić ile się chce i kiedy się chce..

Tak jak można zmienić sobie taryfę i być na bierząco z cenami bo w mixie jest się na uwięzi. Kolega w ten sposób do nie dawna płacił coś około 1,70 za minutę w naliczaniu 30/30 bo jak brał mixa to taki był cennik i obowiązywał go on do końca umowy.

No i oczywiście jeżeli większość kontaktów mamy w jednej sieci to wybór jest prosty. A co jak dzwonimy do różnych? Wtedy równy cennik (i to bardzo atrakcyjny) do wszystkich jest chyba najlepszym rozwiązaniem. A jak wprowadzą pakiety smsów? A może jakiś (prawie) darmowy numerek? Niech lepiej ten Plus coś wykmini..

krzak  

Wysłany: 2007-04-23, 12:33   

fazi napisał/a:
??? Easy-Gadka i Easy-SMS można sobie wykupić ile się chce i kiedy się chce..

Easy-SMS tylko raz na 30 dni. niestety nawet po wykorzystaniu tych 600 smsow pakiet pozostaje aktywny i nie mozna ponownie go aktywowac, a za esy naliczane jest normalnie po 20gr. tak jak do innych sieci. :zly:

fazi  

Wysłany: 2007-04-23, 13:38   

Rzeczywiście.. Z regulaminu:

Cytat:
f. jednorazowo Użytkownik na swoim koncie może uruchomić tylko jeden Pakiet. Kolejne Pakiety mogą być uruchamiane po wykorzystaniu SMS’ów z poprzedniego Pakietu (nie wcześniej jednak niż przed upływem 30 dni od dnia Uruchomienia poprzedniego Pakietu);

Lipa. Chociaż ja osobiście i tak mam Team 7 bez żadnych pakietów, tylko ze stałą zniżką do swojaków.

companion 

Wysłany: 2007-04-23, 22:23   

no i w mixie sa 3 swojaki w plusie, miesiac darmowych rozmów w plusie za dyche z wybranym numerem z plusa a pakiet darmowych 60 minut za 5 PLN tyczy się także nr-ów stacjonarnych.

jesli ktos ma znajomych w wiekszosci w plusie to mix jest swietny fazi, ma rację w tym że jeśli kontaktujemy sie z osobami z róznych sieci to w mixie juz tak rózowo nie jest. ale jesli znajomi maja plusa (w mojej okolicy na szcescie plus rulez) to lepszej oferty na karte chyba nie znajdziecie.

a play dla mnie?
za każdy es za który teraz płacę 1gr musialbym płacic te 15gr(poza siecia mam 18gr wiec niewielka róznica).
minuty w sieci w pakiecie wychodza 5 PLN / 60 min = 0,083PLN/min
a w playu 49gr (poza siecią i w gadzinach 8-18 w dni robocze wychodzi mi 68gr tu juz mniej faknie ale znośnie).

dla mnie to żadna oferta!

jarzyn1982  

Wysłany: 2007-04-26, 21:45   

Konkurencja się przyda - napewno zyskają na tym klienci

Odpowiedz do tematu