Wysłany: 2006-11-30, 07:06
jak cie sprawdza, to płacisz za kazda nielegalna rzecz jaka posiadasz, poczawszy od systemu, all programow (tych pirackich) skonczywaszy na filmach i mp3. zostaniesz podliczony rowniez za to co masz na płytach cd, dvd.
tylko orginały przejda bez echa...
cu
_________________ Gość, czy widzisz to co ja ?? Coraz wiecej na tym świecie zła...
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-11-30, 08:37
zloty napisał/a:
za kazda nielegalna rzecz jaka posiadasz, poczawszy od systemu, all programow (tych pirackich) skonczywaszy na filmach i mp3
Z mp3 to wcale nie jest tak oczywiste, bo polskie prawo jest dość nieprecyzyjne w tej kwestii. Dowolną płytę z muzyką można sobie przegrać od znajomego, więc pewnie musieliby udowodnić, że tych mp3, nie zgrałem od kogoś, kto ma oryginała.
mhm... szczerze to pierwszy raz usłyszałam o tym na tym forum więc chyba nie jest to az tak popularne... i to wlasnie pokazuje ze polscy policjanci nie maja sie czym zajmowac tylko szukanie piratów! Zlapali by pijanych kierowcow ooo!
Czy można zgrywać od bliskiego znajomego piosenki? No nie wiem... .
Przynajmniej jeżeli chodzi o film, to do oryginału można wykonać kopię, ale wszystko to na własny użytek. Obejrzeć film można też w gronie najbliższych przyjaciół. Czyli Twój bliski znajomy może obejrzeć coś za co nie zapłacił, ale nie może sobie od ciebie tego zgrać i mieć na własność.
Przypuszczam, że z muzyką jest tak samo.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum