Czy Sejm ogłosi Jezusa królem Polski? Zastanawia się nad tym "Rzeczpospolita", która dotarła do projektu uchwały złożonej w tej sprawie marszałkowi Sejmu Markowi Jurkowi przez grupę 46 posłów z PiS, LPR i PSL.
(J 18, 36) napisał/a:
Królestwo moje nie jest z tego świata
Czy to oznacza, że koalicja postanowiła uznać, że IV RP jest krajem nie z tego świata?
Maryja matką to czemu Jezus nie może być królem
Bingo trafili z ustawą jak kula w płot. Od 3 dni w rmf-ie puszczają życzenia jakie składają sobie politycy nawzajem- szczęścia pomyślności; 'szanuje pana za pana stanowczość' 'życzę dalszych sukcesów' - obłuda i chwilowy przypływ uczuć. Skoro są Święta i posłowie zaczynaja szalec to dlaczego królem polski nie mógłby Jezus? - według mnie to bardzo gruba przesada! Póki co istnieja mniejszość religijne więc dlaczego np. Mahomet nie mógłby zostać tym królem albo ktos inny.
Mają w czubie politycy przed świętami
Przypomina mi sie film Mis " Tradycja chodz do tatusia" i pewien starszy pan ktory wytlumaczyl dlaczego corka niemoze miec na imie tradycja. Nasi parlamentazysci powinni spytac sie tego samego czlowieka dlazcego Jezus niemoze byc krulem polski.
I jeszcze jeden film ktory pamietam, Szpital na peryferiach. "Gdyby glupota mogla latac" to nasz zad spogladalby na palac kultury z gory....
Przedewszystkim nie wiem czy wzróciliscie uwagę, ale nikt nie ma zamiaru zmieniać ustrou panstwa. Matka Boska jest od Slubów Lwowskich Królową Korony Polskiej i nikt nie mówi, ze Polska jest monarchią. Tak samo jak wtedy Jan Kazimierz utytułował tak NMP teraz sejm chce Jezusa. Ta sama zasada. Cały absurd sytuacji wynika, że Jezus jest kimś wyżej postawionym w hierarchi od NMP.
Jest w ostatnią niedzielę przed adwentem uroczystośc Chrystusa Króla Wszechświata. Nadanie Jezusowi tytuły krola Polski jest po prostu absurdalne.
No tak, politycy robią głupotę, a dziennikarze-patafiany z tej głupoty robią mega-głupotę.
Pomysł z kosmosu, nikomu nie potrzebne coś takiego i dobrze mówią duchowni, którzy wskazują, żeby politycy zajmowali się sprawami rządu i państwa, a nie teologią i duchowością.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-12-21, 00:39
Toten napisał/a:
Cały absurd sytuacji wynika, że Jezus jest kimś wyżej postawionym w hierarchi od NMP.
To nie jest cały absurd. Nie po tym jak w tv posłanka SLD pouczała posła PiS'u na temat katolickiej teologii i w dodatku miała rację. Dopiero to dopełnia absurdu tej sytuacji.
Posłowie mysle ze nie potrafią wyjść z ciezkiej sytuacjcji gospodarczo-politycznej Polski - nie wiedzą jak sie rozprawić z uciekającymi z Polski ludzmi, z bezrobociem które ciągle 'spada' a poza zrywaniem czereśni w lato i odsniezaniem w zime, taki przecietny kowalski nic nie zdobedzie porzadnego z czego by mogl wyzywic rodzine.
Z podatkow ktore odstraszaja inwestorow i nie daja sie rozwijac w ogole polskim firmą.
I po prostu sie teraz nudzą a muszą dowegetować do konca swoich kadencji no a coś muszą robić zeby nie bylo ze tylko tam siedzą - tak więc pomijajac juz afery to np. modlą sie o deszcz czy wprowadzaja nowego krola nie wspominając juz kiedyś tam ze stwierdzili ze sie nie oplaca zwolywać sejmu tam na pare dni i sobie oglosili kilkidniową przerwe, to są takie typowe zapychacze czasu, dla ludzi ktorzy tak naprawde (w wiekszosci) z polityka i rzadzeniem oprocz stolka nic nie maja wspolnego to co sie dziwic.
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
Cały absurd sytuacji wynika, że Jezus jest kimś wyżej postawionym w hierarchi od NMP.
To nie jest cały absurd. Nie po tym jak w tv posłanka SLD pouczała posła PiS'u na temat katolickiej teologii i w dodatku miała rację. Dopiero to dopełnia absurdu tej sytuacji.
Przynalezność do LSD nie wyklucza wiary w Boga. Choć się jest bardziej po stronie zagubionych owieczek.
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-12-21, 16:49
Toten napisał/a:
dr frasunek napisał/a:
Toten napisał/a:
Przynalezność do LSD nie wyklucza wiary w Boga. Choć się jest bardziej po stronie zagubionych owieczek.
Akurat ta dość wyraźnie określa się jako ateistka. I ogólnie jest taka bardzo lewicowa, a może nawet antyklerykalna.
Jezus królem Polski ? tylko ciekawe, która jego natura, ta ludzka czy ta Boska czy może obie połączone unią hipostatyczną ? Jezus jest królem dla wierzących, dla nie wierzących nim nie jest... więc takie uchwananie przez sejm Jego królestwa jest dla mnie conajmniej śmieszne... i tak naprawdę bez znaczenia...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
Wysłany: 2006-12-27, 02:25
Polecający: jedyna w swoim rodzaju unikalna Martina ;P
co najmniej niesmaczny pomysł, myśle że pomysł nie do przyjęcia nawet w państwie wyznaniowym, jestem antyklerykalny co nieoznacza że w Boga niewierze ale myśle że należałoby jeszcze zapytać samego Jezusa czy zechciałby zostać królem polski
_________________ Nothingman
Isn't it something?
Nothingman
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum