Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Kurczol
2006-06-29, 12:57
Autor Wiadomość

jemjabko 

Wysłany: 2006-06-25, 23:15   PROBLEM WODY NA ŚWIECIE

WIADOMO- JEST LATOOOO:)...WODA SIĘ LEJE Z KRANÓW!!!ALE CZY KTOŚ POMYŚLAŁ ŻE WODY NA ŚWIECIE JEST MAŁO??? W AFRYCE JEST RZADKOŚCIĄ, W KRAJACH ARABSKICH WODA JEST DROŻSZA NIŻ ROPA NAFTOWA...HMMM....DAJE DO MYŚLENIA???

Lady spark  

Wysłany: 2006-06-25, 23:20   
   Polecający: Przypadek;)

Afryce woda i jedzenie to rzadkosc a u nas domowe zwierzaki jedza lepiej i czesciej od nich ciezko jest myslec ciagle o tym ze gdzies jest gorzej mysle ze wiekszosc ludzi cieszy sie z tego co ma a jesli ma wiecej pieniedzy to stara sie pomagac innym

jemjabko 

Wysłany: 2006-06-26, 11:39   

No właśnie...Ludzie często myślą że jest im ciężko chociaż mają warunki do życia.Nie wiedzą jednak jak ludzie cierpią w Afryce czy też w Ameryce Płd. Powinniśmy sie cieszyć z tego co mamy ale niestety nie jest tak zawsze...

Lady spark  

Wysłany: 2006-06-26, 17:53   
   Polecający: Przypadek;)

jemjabko, to nie jest dokladnie tak jak mowisz. Dla jednego ogromnym problemem jest brak wody do picia a dla drugiego alkoholizm. Wszystko zalezy od punktu siedzenia. Dla kazdego jego problemy (jakieby nie byly- dla jednych blahe a jednych przerasataja) sa najstraszniejsze najwazniejsze najciezsze. Kazdy zyje jak moze, jak potrafi na ile mu pozwalaja warunki i martwi sie swoim zycie a nie tym co dzieje sie w Afryce niektorzy po prostu nie maja juz sily albo moze nawet czasu by martwic sie problemami innych. Niestety tak tez sie zdarza i nie mozna tych ludzi potepiac a starac sie ich zrozumiec...

Dishman  

Wysłany: 2006-06-26, 20:00   

A na Antakrydzie pingwinom odmarazają jajka... .
Skutek golbalizacji i powszedności informacji mnie przeraża, bo zmusza się mnie do przejmowania problemami ludzi, którzy żyją dziesiątki tysięcy kilometrów stąd, których kultury zrozumieć nie u miem i którzy szczerze mówiąc mnie gucio obchodzą.

Ptaq  

Wysłany: 2006-06-26, 20:39   
   Polecający: Ptaq

Wg. mnie problem braku wody na świecie nie istnieje - lokalnie owszem. W afrce w porze suchej w najbardziej narazonych na brak wody miejsca jest problem ale co nam po tym ? Oni wiedza w afryce ze musza oszczedzac i gromoadzić. A Ty ze wymyjesz rece w ciagu 15 sekund a nie 20 to myslisz ze im tym pomozesz? Dla mnie poinnismy uzywać wody moze nie jakos ponad norme ale tyle ile nam potrzeba, placac za wode miedzyinnymi tez napedzamy gospodarke. A problemu z woda raczej nie ma bo to co wykorzytamy wroci do ziemi i drogami gruntowymi wroci do uzytku. Jak to mowia 'nic w przyrodzie nie ginie'. Dlatego temat jest dla mnie conajmniej mowiac 'dziwny'.

gdzie tylko możesz.

einsatzkommando  

Wysłany: 2006-06-26, 22:38   Re: PROBLEM WODY NA ŚWIECIE

jemjabko napisał/a:
WIADOMO- JEST LATOOOO:)...WODA SIĘ LEJE Z KRANÓW!!!ALE CZY KTOŚ POMYŚLAŁ ŻE WODY NA ŚWIECIE JEST MAŁO??? W AFRYCE JEST RZADKOŚCIĄ, W KRAJACH ARABSKICH WODA JEST DROŻSZA NIŻ ROPA NAFTOWA...HMMM....DAJE DO MYŚLENIA???

i co, mam wyslac im mineralna pocztą ?
not my problem.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.

Die Fahne hoch

Cloud7  

Wysłany: 2006-06-28, 08:08   

Boże co to za temat :kwasny: jak chce mi sie wody to pije "Piwiczanke" a jak Wódy to do monopola i o czym tu gadać :D

Kylu12488  

Wysłany: 2006-06-29, 22:57   

NO NIE!! LOL :zdziwko: (por. z przedmówcą). Na początek chcę upszedzić każdego kto myśli żeby wyskoczyć tu z globalnym ociepleniem.
NCzas: "Brytyjscy uczeni odkryli, że poziom wód w Oceanie Arktycznym opada, wg dr. Remko Scharoo - ok. 2 mm na rok. Zwolennicy Teorii Globalnego Ocieplenia są zdruzgotani. A takie proste wyjaśnienie: robi się cieplej, to foki więcej piją!"

Jeżeli chodzi o brak wody, czy jej marnowanie, to powiem, że w przyrodzie nic nie ginie. Gdy woda znika w odpływie, to ona nie przestaje istnieć.
A jeżeli... czaronoskuremu w Afryce przeszkadza brak wody to po kiego się tam osiedlał??
Jeżeli w jakimś miejscu nie da się żyć, to należy je opuścić.

Dishman  

Wysłany: 2006-06-29, 23:16   

Kylu12488 napisał/a:
A jeżeli... czaronoskuremu w Afryce przeszkadza brak wody to po kiego się tam osiedlał??
Jeżeli w jakimś miejscu nie da się żyć, to należy je opuścić

OK, ja rozumiem, wiele argumentów, ale to już jest niepoważne. Jak ludzie, którzy przymierają głodem, mają jechać do Europy? I chcesz, żeby na dworcu siedzieli Ci Afrykańce i srali na chodniki? Jak to sobie wyobrażasz?

Kylu12488  

Wysłany: 2006-06-30, 14:05   

Dziś już może być za późno na masową migrację, więc lepiej pompować w Afrykę miliardy dolarów z których większość jest marnotrawione.

Wszyscy zasmucają się Afryką, że nie ma tam co pić ani jeść. W Australi jest jedna duża rzeka, w Afryce conajmniej kilka. Australia jest dużo bardziej suchym kontynentem niż Afryka, ale tam ludzie sobie radzą, w Afryce nie. Tak jak Estończycy sobie poradzili z Pieriestrojką a Polska nie :|

Dishman  

Wysłany: 2006-06-30, 20:23   

Bo kraje europejskie wysyłają do Afryki jedzenie, a tu chodzi o to, aby wysłać im sprzęt i wiedże jak to jedzonko sami mają sobie produkować.

Nie należy im dawać koła ratunkowego, ale nauczyć pływać.

MIKA 

Wysłany: 2006-06-30, 22:06   

No chociaż raz zgadzam sie z DISHMANEM

[ Dodano: 2006-06-30, 22:07 ]
DISHMAN byłam, widziałam .DZIEKI :padam:

Dishman  

Wysłany: 2006-06-30, 23:48   

MIKA napisał/a:
DISHMAN byłam, widziałam .DZIEKI

O co tutaj, do k**** nędzy chodzi?

fazi  

Wysłany: 2006-07-01, 10:22   

MIKA, sprawdź to i przestań już odpisywać na podpisy..

Odpowiedz do tematu