Wysłany: 2006-04-14, 18:04
Polecający: baba jaga ;P
Dishman napisał/a:
To po co było wywoływać taką panikę? Czasami naprawdę sądzę, że ludzie nie potrzebują tyle informacji i niektóre są nam zbędne. Mniej stresu.
Nie wywoali paniki, podali to po to zeby ludzie zdali sobie sprawe z zagrozenia i zeby uwazali na to co robia, pozniej wytlumaczyli co i jak, tlum sie uspokoil, ale jednoczesnie zapamietal co i jak i uwaza, a informacji niepotrzebnych nie podaja ;> bo pewnie znalezli nie jednego ptaka z H5N1, ale po co mowic poki nikt z ludzi nie zachorowal ? to by bylo wywolywanie paniki dopiero .
No, swojego czasu było o tym naprawdę głośno. Media zabawiły się w odliczanie czasu od odkrycia ptasiej grypy w Niemczech, do pojawienia się jej w Polsce. Pamiętam te nagłówki i zapowiedzi prezenterów: "Lada moment", "to tylko kwestia dni", "nie czy, ale kiedy H5N1 pojawi się w Polsce". Później jak odkryto łabędzie w Toruniu, to czy odlecą, czy zostaną, co się stanie jak spieprzą znad Wisły, itd.
Kiedyś szedłem sobie do garażu i w garażu obok jakiś facet drze się na całe gardło, wy skur...., je.... ch.... i tak sobie wiązki posyła. O co chodziło? Pan się zdenerwował, bo usłyszał o jakimś nowym doniesieniu ze świata polityki. Jaki ja się wtedy szczęśliwy poczułem, że nie jestem na bieżąco i nie mam takich "zmartwień".
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum