Ja się tym nie przejmuję. Bo pomyślcie, toż to nagonka jakas cholerna. Ile osób umiera na przerózniaste choroby, na AIDS itp. A tego nikt nie liczy? Wymyślili sobie ptasią grypę, umarło 60 osób i wszyscy sa przerażeni. Zresztą, nie uważam, żeby to dotarło do nas. o.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
No moim zdaniem bedzie podobnie jak z wscieklymi krowkami i swinkami itp. Czyli jakos mysle ze przejdzie bokiem moze tam jakies tam lokalne przypadki beda ale nie bedzie to zadna epidemia.
nie chce wnikac czy to ptasia grypa czy nie, ale we wrzesniu widzialam na placu wolnosci pare martwych ptakow (5 sztuk). W innych miejscach w dg podobno tez gdzies lezaly "ptasie zwloki". Ja osobiscie uwazam ze ptasia grypa jest powaznym zagrozeniem. Zarazic sie nia mozna jedzac niedogotowane mieso badz poprzez kontakt z zarazonymi ptakami (ptaki chore nie lataja) -> wiec latwo mozna zlapac wirusa od naszych golabkow. A najgorsze jak ktos chory na wirusa "ludzkiego" zlapie odzwierzecego. W jego organizmie wytworzy sie nowa forma wirusa (o "mieszanca" genetycznego bardzo latwo) , ktora bedzie sie przenosic droga kropelkowa z czlowieka na czlowieka. Mam więc nadzieje ze ptasia grypa do nas nie dotarla
Chociaż jeden problem z głowy mam, bo mięsa nie jadam
I dalej żem przekonana, że nas to ominie.
hmmm... myslalem ze nie mozna sie nia zarazic przez kontakt z zarazonym ptakiem. tylko jakby sie zjadlo np kure ktora byla chora. a od czlowieka chorego mozna?
ja tam sie troche boje. pomimo ze jestem pesymista i narzekam na swoje zycie:P
a bardziej sie boje zwyklej ludzkiej grypy... co roku jest coraz silniejsza... w tamtym roku w szpitalu wyladowalem bo tak mnie dopadla...
Wysłany: 2005-10-18, 22:40
Ja też mam taka cichą nadzieję, że nas ta epidemia ominie, ale szczerze to w to wątpię. Pozdychaja ptaki pewnie, ale ludzie zostaną zdrowi, przynajmniej w to wierzę.
_________________ Każda kobieta jest aniołem, tylko po niektórych tego nie widać...
_________________ Jestem szczęściem, które szuka przyjemności w zadowoleniu drugiej
osoby. Pragnieniem, by dawać, a nie otrzymywać. Szacunkiem dla
uczuć drugiej osoby. Byciem blisko, ale bez chęci zawładnięcia drugą osobą.
Zasłyszałam, iż ta odmiana ptasiej grypy, która jest w Europie, nie jest ta najgroźniejszą. Poza tym, gdzie przekroczyła Rosję? Rosja jest duża, to może byc zupełnie nie z naszej strony.
moze i daleko dla ludzi , ale dla ptakow to raczej nie problem (skoro fruwaja sobie na dystanse 2000 km).
A tak btw to proponuje zalozyc nowy temat ksiege zazalen na korki ...... nie ma jak stac 1,5 godziny z reka w gorze w solarisie i byc jedna z 200 osob tam przebywajacych ;/
Przekorczyła Rosje chodzi mi oto że już jest w Rosji..
_________________ Jestem szczęściem, które szuka przyjemności w zadowoleniu drugiej
Eh wydaje mi sie, ze jakby to nie byl problem toby tego tak nie naglasniali i nie nakladali tylu ograniczen. To sa w koncu ogromne koszty - wstrzymanie eksportu/importu drobiu, badania, kontrole
W Angli mają już szczepionki dla każdego.. a u nas niema ani jednej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum