• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-09-28, 15:13   

naya napisał/a:
kazuje sie później, że takich jak ja było więcej i PiS wygrał... i co wtedy?

Jest zdecydowanie lepiej niż mogłoby być, bo nawet jak ktoś nie popiera żadnej partii to przecież różnice są znaczące, a już Samoobrona w swoim programie obiecuje totalną demolkę, a Lepper odszedł z rządu bo mu PiS nie pozwolił tej totalnej demolki rozpocząć.

Partie różnią się na tyle, że na pewno nie można powiedzieć, że jest wszystko jedno, która rządzi.

naya napisał/a:
nie głosując nie popieram nikogo... tymbardziej nie popieram czyjegos wyboru... ale gadamy w kółko to samo... ty swoje, ja swoje... i wydaje mi sie, że żadne z nas nie ustąpi więc chyba ciągłe pisanie tego samego jest nieco bez sensu... więc niech każde z nas pozostanie przy swojej racji...

Ok. Tylko ja muszę mieć ostatnie zdanie ;) albo jednak tym razem ustąpie.

Choć nie łatwo mi się pogodzić z tym, że ludzie tak łatwo rezygnują ze swojego czynnego prawa wyborczego. 40% głosuje, a 80% ciągle mówi, że sejm jest do zadku.

naya  

Wysłany: 2006-09-30, 16:18   

dr frasunek napisał/a:
Lepper odszedł z rządu bo mu PiS nie pozwolił tej totalnej demolki rozpocząć.
piS obrońcą narodu !!!... Lepper odszedł (a raczej "poproszono" go o odejście) bo za dużo chciał... ale nie dla siebie... za dużo chciał dla ludzi... nawet jeden z PiS'u powiedział, że Lepper musiał odejśc bo za dużo żądał dla rolników, a oni nie mają na to pieniędzy... żeby nie było... nie jestem za Lepperem, nie jestem za samoobroną... ale braku wiedzy w zakresie rolnictwa p. Lepperowi nie można zażucić, ani bierności w pilnowaniu spraw rolników...

krzak  

Wysłany: 2006-10-01, 01:09   

dr frasunek napisał/a:
Jakby ludzie wybierający "mniejsze zło" odpadli w ogóle to by zostali tylko Ci którzy wierzą bezgranicznie. Czy masz świadomość, które partie mają najwięcej takich wyborców?

musze przyznac ze w tym stwierdzeniu masz racje. chyba nastepnym razem jednak pojde na wybory. i pewnie nie dlatego zeby kogos poprzec ale dlatego zeby kogos nie popierac.
dr frasunek napisał/a:
Choć nie łatwo mi się pogodzić z tym, że ludzie tak łatwo rezygnują ze swojego czynnego prawa wyborczego

ale to nornalne. ludzie maja juz dosc wybierania miejszego zla, zwlaszcza ze nie mozna udowodnic ze partia na ktora glosowali tak naprawde byla tym mniejszym zlem. i w rezultacie wola pozostawic ten wybor innym. od kilkunastu lat wybieralismy miejsze zlo miedzy SLD i AWS i do dzis nie wiadomo co tym mniejszym zlem bylo.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-10-01, 11:36   

naya napisał/a:
ale braku wiedzy w zakresie rolnictwa p. Lepperowi nie można zażuci

Na pewno można zarzucić brak wiedzy w zakresie ekonomii, zwłaszcza w kwestii wydawanie więcej niż się zarabia.

A jego pomysły na rolnictwo ograniczają się do tego, że powinno się w nie jak najwięcej pieniędzy ładować

naya napisał/a:
. Lepper odszedł (a raczej "poproszono" go o odejście) bo za dużo chciał... ale nie dla siebie...

Jedyne czego chciał to wzrostu poparcia dla Samoobrony. Nawet on musiał wiedzieć, że jego rządania są absurdalne i nigdy nie zostaną spełnione, ale jak widać niektórzy kupili wizerunek obrońcy ludu i pewnie trochę głosów na następne wybory prezydenckie zarobił.

krzak  

Wysłany: 2006-10-07, 20:52   

Wygląda na to ze ten cały rozpad rządu był tylko próbą sił. Lepper sprawdzał na ile Kaczynskim zależy na koalicji, a Kaczynscy uznali ze to już pora powiedzieć dość. Teraz gdy okazało się ze obydwie partie tylko na tym strąciły to będą starały się puścić całą tą sytuacje w zapomnienie. Szkoda tylko ze nam narobili niepotrzebnej nadziei na to ze cos się jednak może zmienić :zalamany:
Ostatnio zmieniony przez krzak 2006-10-07, 21:53, w całości zmieniany 2 razy  

jusia_like  

Wysłany: 2006-10-07, 21:12   
   Polecający: Google

Według mnie to cały jeden cyrk i zapada w tym momencie w świadomości Polaków AMNESTIA na cała Begergate; Leppera i wszystkie inne wykroczenia PISu LPR i SAmoobrony.
Polacy szybko oswoili sie że polityka swoją droga a społeczeństwo swoją. Tym sposobem wyjdziemy na tym jak zwykle czyli o niczym.
Wprowadzą obowiązkową słuze wojskową dla studentów [sic!]
Przeraza mnie to co sie dzieje z społeczeństwem. Tu juz nie chodzi o to co sie w polityce dzieje tylko o to ze połowa Polaków ma to głeboko gdzieśśśś :zdegustowany:

Jestem tu  

Wysłany: 2006-10-08, 14:38   !

PiS ani kłamać nie potrafi, jak mu to nie wychodzi, to jak on by chciał rządzić krajem,
niby rządzą ale jak sami nie wiedzą, bo jak oni patrzą, to oni widzą zupełnie co innego.
Ludzie PiS-u jak widzą białe, to im się wydaje że jest to czarne i odwrotnie,
tak schorowani ludzie nie powinni się wypowiadać a o rządzeniu już nie wspomnę. :)

stefan81 

Wysłany: 2006-10-08, 20:45   

PIS stosuje zasade ze kto nie z nami to musi byc przeciw nam. kazdy kto nie popiera rzadu to jest wrogiem i jest przeciwko zmianom a ja chce powiedziec ze ja jestem za zmianami ale w kraju jest demokracja i nie kazdy musi popierac rzad panie K

naya  

Wysłany: 2006-10-11, 18:21   

Jestem tu napisał/a:
PiS ani kłamać nie potrafi
widocznie potrafi kłamać skror tyle ludzi nadal ich popiera i są święcie przekonani, że to co wszyscy widzieliśmy (pokój Beger i cała akcja) to prowokacja dziennikarska i , że telewizja przeinacza fakty... mnie osobiście śmiesza takie opinie... bo co tu było do przeinaczenia? każdy widział co sie działao... nic nie wymagało tak naprawdę komentarza... tak samo smieszą mnie komentarze ludzi, którzy mówią, że Giertych zrobił porządek w szkolnictwie... buahaha... tylko ciekwe dlaczego takie opinie słyszy się tylkoz ust tychj, którzy z oświata już dawno nie mają nic wspólnego... Ci co się uczą , ci co uczą, ci co mają związek z edukacją mówią prawie jednogłośnie, że to Girtych zrobił bałagan, który cięzko teraz posprzatać...

stefan81 napisał/a:
kazdy kto nie popiera rzadu to jest wrogiem
no własnie... bo tylko tam gdzie PiS i Kaczyńscy jest Polska, wszędzie indziej jest ZOMO... więc witajcie ZOMOwcy...

Odpowiedz do tematu