• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

jusia_like  

Wysłany: 2006-09-22, 20:13   rozpad i rozkład rządu
   Polecający: Google

Jakie stanowisko zajmujecie wobec zaistniałej sytuacji jaka jest dymisja wicepremiera Leppera ?

Ja uważam że lepiej by było gdyby to Giertych zawiódł. Poglady pana LEppera są całkowicie odmienne od moich toteż ta decyzja mnie cieszy :D

axss  

Wysłany: 2006-09-22, 20:51   
   Polecający: ktoś.

w dupie to mam. wystrzelać pis. moja cierpliwość do nich i całej ekipy wyczerpała się z miesiąc po wyborach..

w 2 tygodnie straciłem równo 14 dni.

lolinka  

Wysłany: 2006-09-22, 21:10   
   Polecający: bierdonka

popieram axss'a . Tez mam to w dupie. Jak i wszystko dookoła. ;]

krzak  

Wysłany: 2006-09-22, 21:12   

jusia_like napisał/a:
Poglady pana LEppera są całkowicie odmienne od moich toteż ta decyzja mnie cieszy

to ze ta decyzja Cie cieszy swiadczy o tym ze nie rozumiesz polityki. ja bym sie cieszyl gdyby byl choc cien szansy na koalicje PiSu z PO. koalicja PiS-LPR-Samoobroba napewno nie byla dla polski niczym dobrym. ale uwazam ze o wiele gorszy jest rzad miejszosciowy.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-09-23, 07:45   

krzak napisał/a:

to ze ta decyzja Cie cieszy swiadczy o tym ze nie rozumiesz polityki. ja bym sie cieszyl gdyby byl choc cien szansy na koalicje PiSu z PO. koalicja PiS-LPR-Samoobroba napewno nie byla dla polski niczym dobrym. ale uwazam ze o wiele gorszy jest rzad miejszosciowy.

Gdyby PiS się zgodził, choć na połowę postulatów Leppera to szybko byśmy mieli naprawdę poważne problemy.

Rządu mniejszościowego raczej nie będzie, a nawet jakby był to jest lepszym rozwiązaniem, bo przynajmniej nic nie będzie psuł.

DeeJay  

Wysłany: 2006-09-23, 08:14   
   Polecający: dzięki sobie

Mi wszystko z tym wisi "bo kto nas zbawi jeśli nie my sami (siebie)". Awogole jesli chcecie aby swiat umarl calkowicvie dopuscie Polaka do wladzy .

Wojna moim żywiołem jestem Jeźdźcem Apokalipsy ja rozdaje karty pale i nabijam na pal. Kocham głód krwawego zwycięstwa!.
I ciebie dopadne...

krzak  

Wysłany: 2006-09-23, 09:26   

jesli komus to wisi to poco wypowiada sie w tym temacie.
dr frasunek napisał/a:
Gdyby PiS się zgodził, choć na połowę postulatów Leppera to szybko byśmy mieli naprawdę poważne problemy

tu moze i masz racje. mogloby miec fatalny wplyw na gospodarke czyli na nas tez. ale gdybac mozna na wiele sposobow a Lepper nigdy takiej wladzy miec nie bedzie.
skupmy sie na tym co jest. jesli w rzadzie nie bedzie wiekszosci to nic ci nasi poslowie nie uchwala i beda sie tylko na wzajem krytykowac. a mnie wkurwia glownie to ze dostaja za to spore diety.

anka  

Wysłany: 2006-09-23, 10:36   

Jedyna korzyść z obecnej ekipy rządzącej, jaką osobiście odniosłam, to była setka z groszami jaką dostałam za siedzenie w komisji wyborczej... Bo od tego czasu nie zrobili absolutnie nic, a właśnie mija rok. Przez rok nie udało im się porozumieć, stworzyć nic sensownego. Czy oni wogóle rządzą, czy tylko zastanawiają się z kim można, a z kim nie? Chociaż nie, utworzyli przecież kolejną komisję, którą, jak ostatnio słyszałam, Trybunał Konstytucyjny uznał za bezprawną, co nie przeszkadza jej działać. Mam tylko nadzieję, że Polacy nie postąpią jak Węgrzy, bo jeszcze krew popłynie...

Behemot  

Wysłany: 2006-09-23, 13:17   

axss napisał/a:
w dupie to mam. wystrzelać pis. moja cierpliwość do nich i całej ekipy wyczerpała się z miesiąc po wyborach..

Dooobre :D

No cóż... mi się przypominała trochę lekcja historii jak z Hitlerem... Andrzej (podobnie jak Hitler) był spokojny... jednak zaczął powoli pokazywać różki... potem odgrażać się... a kiedy pierwszy raz PiS poddało się i spełniło "rządania" Leppera to już wiadomo było że będzie chciał więcej. Lepper jest jak dzikie zwierze póki trzyma się je w potrzasku i za łeb jest ok.. jak dostanie troszke swobody i zobaczy ze ktoś mu uległ to już poczuł się panem świata.
Hm... więc ogólnie cieszę się że tak się stało i jak pokazują statystyki PiS traci w poparcie w kolejnych miastach.
Zaskoczyła mnie za to decyzja pani Gilowskiej... że tak brzydko to ujmę wpakowała się w kolejne gówno.. cóż...

Nori zajeb... avatar :D

Dishman  

Wysłany: 2006-09-23, 19:00   

Rządy PiSu to jest sprawa na osobny temat. Faktem jest, że koalicja PiS, LPR, Samoobrona nie była za mocna. Nie było jedności w ich słowach i rządach. Przecież taka sytuacja kryzysowa utrzymywała się już od jakiegoś czasu. Ciągle czy to Giertych, czy Lepper straszył, że pieniądze na ich cele muszą być, bo jak nie to koniec rządów.

Optymalnym wyjściem teraz jest to, aby PSL nie zgodził się na koalicję i rozpisano nowe wybory.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-09-24, 14:05   

Dishman napisał/a:

Optymalnym wyjściem teraz jest to, aby PSL nie zgodził się na koalicję i rozpisano nowe wybory.

Tjaa, a po wyborach znowu to samo.

naya  

Wysłany: 2006-09-24, 14:43   

sytuacja w naszym kraju jest gówniana i nie ma co owijać w piękne słówka... poprostu wszystko się popierdoliło... i nasz kraj jest w takim momencie kariery, że ani w te ani we wte, tak źle i tak nie dobrze... teraz trzeba wybrać najmniejsze zło... koalicja Pis-PO jest nierealna,koalicja konstytucyjna Pis-PO-PSL -> nierealna, PiS-LPR-PSL -> może, może (ale i tak brakuje dwodziestu paru posłów do sejmowej większości głosów)... wczesniejsze wybory -> najbardziej realne ale czy skuteczne?... nie wiem czy skuteczne ale chyba najbardziej racjonalne, bo chyab tak naprawdę teraz żadna koalicja mimo, że większościowa to tak naprawde nie ustabilizuje sytuacji w kraju... ja osobiście czekam na samorozwiązanie rządu J.Kaczyńskeigo i nie ukrywam, że czekam na to od dnia powołania tego rządu... i żałuję, że nie istnieje u nas instytucja impeachment i nie jest możliwe odwołanie prezydenta ze sprawowanej funckcji głowy państwa...

krzak  

Wysłany: 2006-09-24, 14:54   

dr frasunek napisał/a:
Dishman napisał/a:

Tjaa, a po wyborach znowu to samo.

po wyborach to samo ale napewno przed wyborani poslowie przypomnieli by sobie na chwile o spoleczenstwie. o tym ze ktos ich musi wybrac. ale ktory posel bedzie glosowal za samorozwiazaniem sejmu jesli moga tak ciagnac jeszcze przez trzy lata. to tak jakby zabic kure znoszaca zlote jajka. tylko sie tym strasza nawzajem.

Jestem tu  

Wysłany: 2006-09-24, 17:50   

Mniejszościowy rząd nigdy nie jest dobry, przykład Belka, ale to był koniec kadencji,
a teraz mamy początek niecały rok od wyborów i ten rok to ciągłe kłótnie
i nieporozumienia, rządu PiSu. :zly:
Polacy głosowali przed rokiem na koalicje PO-PiS,
niestety powstała inna koalicja z Lepperem i Giertychem oraz PiS,
po tak radykalnych partiach jakimi są Samoobrona
i LPR, było wiadome że koalicja nie wytrzyma za długo i też się tak stało. :luka:
Dla wszystkich najlepiej by było gdyby w Polsce było stabilnie,
a to może dać tylko koalicja PO-PiS, :)
jednak wiadomo że jest to nie możliwe. :kwasny:
Tylko wizerunek Polski na tym traci, a szkoda! :dobani:

Katharsis  

Wysłany: 2006-09-24, 17:56   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Zal mi Leppera, lubilem jego teksty, czasami jak cos przywalil to cala rodzinka sie smiala ;D

Odpowiedz do tematu