Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

ezaris 

Wysłany: 2007-06-14, 15:55   

Ok ale ja mówiłem, że z pseudosatanizmu sie wyrasta. Oczywiście, że jest przecież wielu starych satanistów, ale sądzę, że nie są dlatego bo tak im kazał ulubiony death metalowy zespół. Po prostu towarzystwo nie te.

To może zakażą też Lekcji Historii. Nauka o Hitlerze grozi tym, że powstaną młodzi nacjonaliści. W ogóle zamknijcie nas Kur** w klatkach!
Oglądaliscie film Equilibrium" (jakos tak) ? Film idealnie pasuje do tematu.

Don_Satanos  

Wysłany: 2007-06-14, 15:59   

dr frasunek napisał/a:
No to się nam wybitny znawca konstytucji objawił...

Na gg jest taka świetna emotka <HAHAHA>, bardzo by mi się teraz przydała, bo to zdecydowanie za mało.
Panie doktorze, czas się leczyć. Dla mnie już za późno, ale z Pana będą jeszcze ludzie, buahahahaha

A teraz poważniej. Wiem na co chciałem głosować w wyborach, które odbyły się nie wiem kiedy, ale dawno, bo wtedy jeszcze nie mogłem oddać głosu. "Wolność słowa, myśli i poglądów", nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie poglądy to prawie to samo co przekonania. A autorzy tego"czegoś"(artykułem bym tego nie nazwał), dobitnie udowadniają, że konstytucję mają głeboko w dupie. W sumie przyznam im rację - jeśli nikt jej nie przestrzega, to dlaczego oni mają być inni? A teraz Panie Doktorze, poproszę receptę, tylko skuteczną :rotfl:

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-06-14, 19:37   

Don_Satanos napisał/a:
Wolność słowa, myśli i poglądów", nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie poglądy to prawie to samo co przekonania. A autorzy tego"czegoś"(artykułem bym tego nie nazwał), dobitnie udowadniają, że konstytucję mają głeboko w dupie.

Autorzy tego czegoś korzystają z wolności słowa(zagwarantowanej właśnie w konstytucji) i mówią co myślą o black metalu. Oni niczego nie zakazują (bo nie są instytucją państwową), a o ile chcą czegoś zakazać to powołują się na "nawoływanie do nienawiści".
Autorzy wcale nie udowadniają tym czymś, że nie szanują konstytucji.

Don_Satanos napisał/a:
A teraz Panie Doktorze, poproszę receptę, tylko skuteczną

Zanim zaczniesz o czymś pisać upewnij się czy aby na pewno masz potrzebną, ku temu wiedzę.

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-06-14, 21:20   

dr frasunek napisał/a:
i mówią co myślą o black metalu.

Acha. Nie wiedziałam, ze aby wyrazić swoje poglądy nalezy je na pismie w formie raportu przesłać do instytucji ścigania oraz przedstawicieli Koscioła katolickiego ;] Szkoda tylko , że te , jak to ująłeś "zagwarantowane prawa wolności słowa" zawsze muszą znosić obywatele i ponosić tego konsekwencje.

outremer  

Wysłany: 2007-06-14, 22:01   

Wzięli się za White Power, wezmą się za Black Metal. Ciekawe, że część BM ma podwójnie przerąbane bo są NSBM, więc idostaną za NS i za BM.
Rasę mężną i dumną
Nadzieja, bowiem leży w zwycięstwie..

jusia_like  

Wysłany: 2007-06-14, 22:49   
   Polecający: Google

Dla zainteresowanych : http://muzyka.onet.pl/10175,1553221,newsy.html

""" To będą nie tylko zespoły metalowe, ale także rockowe, bo z naszych analiz wynika, że często także zespoły rockowe propagują satanizm, nawołując do zabijania, organizowania czarnych mszy czy składania zwierząt w ofierze """
:dontgetit:

kenusarf  

Wysłany: 2007-06-15, 08:00   

lolinka napisał/a:

Acha. Nie wiedziałam, ze aby wyrazić swoje poglądy nalezy je na pismie w formie raportu przesłać do instytucji ścigania oraz przedstawicieli Koscioła katolickiego ;]

Bo nie trzeba,ale można.

I ja nie rozumiem co jest dziwnego w tym, że ktoś powiadamia policję o tym, iż ktoś być może popełnia przestępstwo. Konstytucja tego zabrania?

lolinka napisał/a:
Szkoda tylko , że te , jak to ująłeś "zagwarantowane prawa wolności słowa" zawsze muszą znosić obywatele i ponosić tego konsekwencje.

Możesz pisać jaśniej? Bo nie mam nastroju do zgadywania o co Ci chodzi. Oczywiście przydał by się jakiś przykład konsekwencji za zniesienia prawa przez obywateli. Wtedy łatwiej byłoby Cię zrozumieć.

Z linku jusii
Cytat:
Kompletny spis trafi do urzędów w całym kraju. Niektóre samorządy już na niego czekają. - Teraz często nie wiemy nic o zespołach, które u nas koncertują, a dzięki tej liście można by łatwo zidentyfikować te niebezpieczne - mówi Urszula Sienkiewicz-Nogal z białostockiego ratusza. - Nie sądzę, by ktoś myślący zdroworozsądkowo dopuścił do zorganizowania u siebie koncertu grupy, która znalazła się na tej liście - zaznacza.

I to jest już nie jest normalne, aby urzędnik wierzył na słowo jakiejś liście, ale to jest problem urzędników, a nie twórców listy.

Cytat:
To będą nie tylko zespoły metalowe, ale także rockowe

To chyba dobrze, bo wskazuje, że nie walczą z gatunkiem, a z zespołami, które w ich mniemaniu szerzą satanizm(być może nawet najpierw słuchają płyt). Zespołów rockowych jest trochę więcej niż 80, więc raczej nie trafia się na listę, za samo bycie zespołem rockowym.

Don_Satanos  

Wysłany: 2007-06-15, 12:05   

dr frasunek napisał/a:
Autorzy tego czegoś korzystają z wolności słowa(zagwarantowanej właśnie w konstytucji) i mówią co myślą o black metalu. Oni niczego nie zakazują (bo nie są instytucją państwową), a o ile chcą czegoś zakazać to powołują się na "nawoływanie do nienawiści".
Autorzy wcale nie udowadniają tym czymś, że nie szanują konstytucji.
To się Pan Doktor tym razem nie popisał, zaprzeczając sobie samemu. Wg konstytucji można swobodnie głosić swoje poglądy jeśli nie zagrażają i nie szkodzą innym, dobrze pamiętam? Więc czym, wg Ciebie, są takie"artykuły"? Czy ktoś cierpi przez to, że istnieją kapele blackmetalowe? Przecież nie będą syczeć o niepokalanym poczęciu i ojcu dyrektorze, chociaż niedługo powstanie pewnie chrześcijański blackmetal hehe. Według mnie cierpią tylko idioci, którzy wierzą w te brednie i martwią się, że polska młodzież się "satanizuje" na koncertach:) No bo naczyta się taki dziadek czy babcia bzdur i potem wyskoczy na jakiegoś nietrzeźwego/najaranego/naćpanego metala z krzykiem"ja cię qwa nawróce szatanisto pier..!", to i zgarnąć może z glana w czoło:/ A kto jest temu winien? Metalowiec? Czy kretyn, który wciska kity na jego temat choremu społeczeństwu, które te kity łyka? I chyba wolność słowa działa "w obie strony", nie? Więc po grzyba się kogokolwiek czepiać. chyba tylko dla satysfakci czepiania się, albo po to, żeby korzytstać z "wolności słowa", albo tą wolność słowa odbierać innym. Przecież po koncertach nie ma pielgrzymek z pochodniami w kierunku kościołów i nikt nie poluje na koty. No i znowu, naczyta się jakiś małorozgarnięty gimnazjalista, że prawdziwy metal"pali kościoły, krzyżuje koty i ch.. wie co jeszcze", to chcąc być metalem z definicji - zacznie to robić. I kto jest temu winien? Kapele metalowe? Czy chorzy ludzi, którzy szerzą te dobre nowiny? I kto łamie konstytucję? Zapewne nikt? :rotfl:

skorupa  

Wysłany: 2007-06-15, 14:11   

Jak miałem lat 16, czy 17 to wryły mi się postacie niedomytych obszymurów z długimi, brudnymi kłakami w przepoconych lumpach.
Lolki nosiły koszulki z nazwami zespołów (brudne) i naszywki na kurtkach (brudnych) i odwalali tym samym własną "ideologię".

I oto jest właśnie nasz "satanizm", czy raczej rodzimy "szatanizm".

Strata owych zespołów z widoku i ze słuchu jest dokładnie obojętna.

Katharsis  

Wysłany: 2007-06-15, 17:03   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

Cytat:
I oto jest właśnie nasz "satanizm", czy raczej rodzimy "szatanizm".

A raczej subkultura metali, niekoniecznie satanistow...
Nie kazdy kto slucha reggae jest rastafarianinem :p

outremer  

Wysłany: 2007-06-15, 21:27   

Jakoś znałem i znam trochę metali, ale brudu u nich nie zauważyłem, więc traktuję te słowa jako złośliwość na wyrost.
Rasę mężną i dumną

kenusarf  

Wysłany: 2007-06-15, 21:45   

Don_Satanos napisał/a:
I kto łamie konstytucję? Zapewne nikt?

Nadal nie wykazałeś, że ktokolwiek złamał konstytucję. Podpowiem Ci jak to zrobić. Cytujesz artykuł konstytucji i pokazujesz działanie, które łamie dany artykuł.

Don_Satanos napisał/a:
To się Pan Doktor tym razem nie popisał, zaprzeczając sobie samemu.

Pokaż mi dokładnie (zacytuj) kiedy napisałem dwie rzeczy, które sobie przeczą.

boliwia 

Wysłany: 2007-06-18, 21:46   

skorupa napisał/a:
Jak miałem lat 16, czy 17 to wryły mi się postacie niedomytych obszymurów z długimi, brudnymi kłakami w przepoconych lumpach.

proste, bo metale to brudasy zawszone, ale co im sie dziwic? jak co niedziela mają czarną msze to nie mają nawet czasu odeprać z bluzy krew młodej dziewicy a z włosów wymyć wnętrzności czarnego kota :oczami:

to już jest paranoja. niedługo reggae też zabronią, bo nawołuje do palenia marihuany. kroczek po kroczku i zostanie nam tylko arka noego i gosia andrzejewicz.

outremer  

Wysłany: 2007-06-19, 07:56   

Zapomniałeś o Magdzie Anioł. I nazwisko prawidłowe. I promotor odpowiedni,
Rasę mężną i dumną

Katharsis  

Wysłany: 2007-06-21, 15:17   
   Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne

http://www.petycje.pl/pet...?petycjeid=2412
Petycja przeciwko temu swietnemu zakazowi...

dowiedzialem sie o niej ze strony internetowej grupy Vader...

Odpowiedz do tematu