Wysłany: 2006-10-17, 20:53 Ściąganie z sieci Polecający: Dzięki sobie :)
Niestety w faktach, mówili o tym że od teraz będzie bardziej wzmożone przez policje obserwowanie internetu i zaostrzą się kary jeśli ktoś zostanie złapany na ściąganiu.
Ja nie mam siły.
Ciekawe skąd teraz będe brać wiedze muzyczną, podobno jest tak ciężko teraz (będzie przynjamniej) i tak niebezpiecznie że już nawet mój tata boi się ściagać i włączać programy p2p - coś strasznego
A do cholery powiedzcie mi skąd ja mam mieć nowy singiel pet shop boys - numb, skoro w polsce ich nie wydają, nie ma w internecie polskim a za zakup w innym kraju zapłace 2 razy więcej (wysyłka)
Według mnie powinny powstać jakieś specjalnie przepisy, bo tak naprawdę to jeśli ktoś nie ma możliwości innego wysłuchania płyty czy utworu jak ściągnięcia to musi siedzieć cicho
Mnie nie interesuje Polska muzyka jakiś hip hop czy inne kicze w stylu kalwi i remi tylko trudno (niestett) dostępna muzyka światowa, na światowym poziomie.
co wy nato, jakaś petycja, dla mnie chore i nieprzemyślane do końca...
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
no cóż, łamania prawa nie popieram, ale z braku prawa moralnego nie ganię. ale znam sytuację... gdyby płyty zagranicznych wykonawców nie kosztowały 80 zeta, bym kupował.
_________________ pewnego dnia postanowiłem zmienić swoje życie. przestać pić, rzucić palenie, zacząć chodzić na siłownię i zdrowo się odżywiać.
@saferłel chlopie, wrzuc na luz nic sie nie zmieni takie "rewelacje" to podaja w faktach i innych temu podobnych programach regularnie kilka razy do roku (wiem, bo "siedze" w mediach)
a policja ma inne rzeczy na glowie niz wychwytywanie takich zuczkow jak ty, co to jeden singiel na miesiac sciagaja
nie pekaj, jest dobrze takie sieci jak np. emule to nigdy nie padna, najpierw sie musieliby wziac za "gore" czyli za tych ktorzy udostepniaja pliki w tysiacach, a nie takich szarych zjadaczy chleba jak my, sciagajacych kilka mp-trojek dla wlasnego uzytku.
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-10-18, 14:58
saferłel napisał/a:
A do cholery powiedzcie mi skąd ja mam mieć nowy singiel pet shop boys - numb,(...) a za zakup w innym kraju zapłace 2 razy więcej (wysyłka)
Sam sobie odopwiedziałeś. Kup w innym kraju. W końcu:
saferłel napisał/a:
Mnie nie interesuje Polska muzyka jakiś hip hop czy inne kicze w stylu kalwi i remi tylko trudno (niestett) dostępna muzyka światowa, na światowym poziomie.
Wysłany: 2006-10-18, 15:44
Polecający: bierdonka
i bardzo dobrze! Ścigac , zamykać i chłostać mokra ściera pzrez tyłek! ;p
[ Dodano: 2006-10-18, 16:50 ]
na pewno nikt sobie nie bedzie niczego ściagał z tego forum ;] Fora publiczne nie sa od propagowania piractwa ani spamu. Teoretycznie tak powinno być , w praktyce jest to łamane . szkoda , ja osobiscie to potepiam , nie wiem jak inni modzi. Chcecie ściagac - nie wierze ze nie macie swoich dojść , programów itd No ale żeby obnosic sie z tym to nie wiem ... wg mnie nie ma czym sie chwalić ze sie ściaga z neta , wcale to nie jest takie normalne. Chcesz to robic - rób to w domowym zaciszu a nie wystawiaj sie na oczy tłumu - jak widać może ktoś Cie niedługo podkabluje i grupa w kominiarkach zrobi Ci nalot na dom ;p
Wysłany: 2006-10-18, 17:59
Polecający: bierdonka
dr frasunek napisał/a:
Jak ktoś chce ściągać, może ściągać np. stąd.
Niekumatym wyjaśniam, że jest to strona z legalnymi plikami mp3.
ale po co to wrzucasz jak każdy normalny internauta co chce sobie znalezc w sieci mp3 moze do tego celu uzyc wyszukiwarek i sobie znalezc ;] chyba na tyle rusza mozgiem ze jak coś sie chce mieć , to sie ma dojścia i zawsze sie je znajdzie ;]
Sciąganie z neta plików zrobiło sie juz tak popularne i normalne ze kazdy chyba zapomina o tym ze to czasem mija sie z prawem ;]
A ceny płyt zagranicznych sa wysokie , owszem , ale szkoda mi okradac polskich wykonawców , gdzie ich płyty sa w sumie za grosze , wystarczy pojsc do media markt czy innego 'super samu' i poszperać.
co wy nato, jakaś petycja, dla mnie chore i nieprzemyślane do końca...
jakaś petycja? petycja by pozwolono nam łamać prawo? nie czaje...
axss napisał/a:
gdyby płyty zagranicznych wykonawców nie kosztowały 80 zeta, bym kupował.
dokładnie... jak się idzie do empiku z zamiarem kupna płyty, bierze się ją do ręki patrzy na cenę to się odechciewa... wracamy do domu wpisujemy w program p2p tytuł i ściągamy... a kupić chcieliśmy... tylko 60-80 zł. za płytę to lekka przesada...
taxman napisał/a:
nie takich szarych zjadaczy chleba jak my, sciagajacych kilka mp-trojek dla wlasnego uzytku.
dokładnie takim jak my ściągaczom na własny użytek nic nie grozi... bo tu rozchodzi się o piractwo a polskie prawo karne dokładnie mówi, że piractwo to : sprzedawanie w celu uzyskania zysku z kopii oprogramowania bez zgody autora, kopiowanie programów znajdujących się na płytach dołączonych do czasopism (w większości wypadków pismo podaje informację, że płyta jest integralną częścią czasopisma i nie może być sprzedawane oddzielnie), kopiowanie dla kolegi i innym osób postronnych zarówno programów oryginalnych jak i piratów oraz obchodzenie zabezpieczeń, bądź zdejmowanie ograniczeń czasowych (tzw. crack)... tak więc jak ściągnę sobie jakieś mp3 nie po to by je gdzies opędzlować tylko na własny użytek, do posłuchania w domciu czy w autobusie to jest ok... posiadam piracką wersję mp3 , ale nie jestem piratem... a KK przewiduje karę (od 3 miesięcy do 5 lat) tylko dla piratów, a nie posiadaczy na własny użytek pirackich matriałów...
a poza tym nawet jakby przyszła policja do Ciebie by zrwewidować komputer i sprawdzić czy jesteś piratem... no to co? otwierasz drzwi... prosisz uprzejmie panów policjantów o okazanie nakazu przeszukania od prokuratora... oczywiście, że go mieć nie będą... mówisz do widzenia i zamykasz drzwi... a poza tym komputer zawsze można sformatować nie pozostawiając na nim żadnych śladów po piratach... tak więc intencja ochrony praw uatorskich dobra, ale jej wykonanie już mniej realne...
Nori napisał/a:
No niestety, Polska - biedny kraj.
6-20€ za album dla Niemca, ktory zarabia 2000€ (normalnie) nie jest duzo
Polska biedny kraj ale w Szwecji, Niemczech, Anglii, USA i całym pozostałym cywilizowanym świecie, do którego zawitały komputery i odtwarzacze CD, dzieje się dokłądnie to samo... i Polska jako kraj biedny nie jest wcale na szczycie tej listy...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
Wysłany: 2006-10-19, 06:48
Polecający: Dzięki sobie :)
Nie wrzucę na luz, ale jestem zły po prostu, że najpierw nie pomyślano o wprowadzeniu większej ilości płyt do Polski, gdyby wszystko było dostępne ja bym bez problemu kupował.
Warto zwrócić uwagę że w internecie kursują też nieosiągalne już remixy i amatorskie mixy nigdzie nie wydane. Więc nie ma możliwości nie ściągania.
Co do kilku odpowiedzi w stosunku do mojego postu: Nie będe kupował za granicą bo sama przesyłka mnie wyniesie dwa razy więcej niż płyta do tego płyta przyjdzie po miesiącu, potrzaskana i poobijana, a jeśli chodzi o wiedze muzyczną to robienie encyklopedii nie ma sensu, bo przecież ciągle ktoś nowy się pojawia, a gdyby zrobić jakieś tomy na temat konkretnej muzyki lub konkretnych lat wyszłoby 20 tomów po 1000 stron za 5000zł
_________________ GG - 9095191
Tlen - drunk7_13@tlen.pl
E-mail - psb-drunk@tlen.pl
Album: Fundamnetal
Piosenka: ----------
--------------------------------------
Are you gonna go to the Sodom and Gomorrah show?
Warto zwrócić uwagę że w internecie kursują też nieosiągalne już remixy i amatorskie mixy nigdzie nie wydane. Więc nie ma możliwości nie ściągania
Gdyby samo ściąganie było nielegalne, to dobranoby się do autorów takich programów p2p.
Problem polega na tym, że obok tych legalnych plików, jakimi są np. nagranie "bara bara rodziców" są też np. filmy, czy muza za którą trzeba zapłacić.
saferłel napisał/a:
Nie będe kupował za granicą bo sama przesyłka mnie wyniesie dwa razy więcej niż płyta do tego płyta przyjdzie po miesiącu, potrzaskana i poobijana
Skąd wiesz? Zamawiałeś?
To jest na zasadzie takiej: po co mam sprowadzać z Chin maszynę do druku wielkoformatowego, bo nie ma takich w sprzedaży w Polsce, skoro mogę wkraść się do konkurencyjnej firmy i ukraść taką maszynę. Gdyby były one produkowane w Polsce to bym nie kradł, a tak to mają za swoje, a co!
saferłel napisał/a:
a jeśli chodzi o wiedze muzyczną to robienie encyklopedii nie ma sensu, bo przecież ciągle ktoś nowy się pojawia, a gdyby zrobić jakieś tomy na temat konkretnej muzyki lub konkretnych lat wyszłoby 20 tomów po 1000 stron za 5000zł
Z tą encyklopedią to chyba taka irionia była....
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Tak myslac, bo beznadzieja jakas Mnie na przykład nie stać na album ulubionego zespołu, wiadomo czasy sa ciężkie Ale niektorzy wogole tego nie rozumeja, i jak chce brat info o mojej ulubionej kapeli to wchodze na neta.
Cytat:
Z encyklopedii.
Z encyklopedii to korzystam , jak jest cos do szkoly a nie ;/ Skoros taki madry, to znajdz mi w enctklopedii 'wszystkie" info dotyczace np. The Analogs.Nie
Nie uda ci sie Wiec nawet nie mów zeby siegali po encyklopedie ;]
_________________ ,,Boję Się, Że Wasza Ignoracja Zniszczy To Co Dobre I Ludzkie".
(:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum