Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat

Co daje seks?
- samo złoooo...
1%
 1%  [ 4 ]
- przyjemność/euforię/rozkosz
17%
 17%  [ 38 ]
- poczucie bliskości z partnerką/partnerem
18%
 18%  [ 41 ]
- rozładowanie napięcia/stresu
11%
 11%  [ 25 ]
- rozwój emocjonalny/duchowy
5%
 5%  [ 13 ]
- możliwość "głębszego(?)" poznania partnerki/partnera
10%
 10%  [ 23 ]
- poczucie bezpieczeństwa w obięciach partnerki/partnera
11%
 11%  [ 24 ]
- dzieci
11%
 11%  [ 25 ]
- inne pozytywne
11%
 11%  [ 24 ]
- inne negatywne
0%
 0%  [ 1 ]
Głosowań: 54
Wszystkich Głosów: 218

Autor Wiadomość

Zombwbij  

Wysłany: 2007-06-05, 09:39   Seks jest zły(?!)
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

Sobecka: seks jest zły, bo nie rozwija:
http://wiadomosci.onet.pl/1548052,11,item.html

""Dziennik": - Każda kobieta i mężczyzna ma prawo do czerpania przyjemności z seksu, dostępu do bezpiecznej antykoncepcji i aborcji - z takim hasłem zjawi się w przyszłym roku w Polsce pół tysiąca feministek z całej Europy. Posłanka Anna Sobecka już protestuje twierdząc, że... seks jest zły

Przewodnicząca sejmowej Komisji Rodziny i Praw Kobiet Anna Sobecka z Ruchu Ludowo-Narodowego nie widzi w seksie nic dobrego. Według niej kobieta i mężczyzna nie są powołani do seksu, ale do życia rodzinnego. Dlatego takie hasła feministek uważa za bezsensowne.

- Jeśli seks stawia się na pierwszym miejscu, to jest to hedonizm. Seks jest integralną częścią człowieka. Ale musi być powiązany z uczuciami. Każdy człowiek ma swoje powołanie w życiu. Nie uważam, żeby czy kobieta, czy mężczyzna byli powołani do seksu. Są powołani do życia rodzinnego, do bycia ojcem czy matką. Ale nie do seksu samego w sobie - mówi posłanka w wywiadzie udzielonym gazecie. - Seks sam w sobie jest zły? - dopytuje dziennik. - Tak. Jest zły, bo nie rozwija człowieka, nie przynosi dobra, nie daje bliskości z drugą osobą. Seks powinien dotyczyć małżeństw. Łączyć się z miłością - podkreśla Sobecka.

Na pytanie, czy spotkania feministek należy zakazać, posłanka odpowiada: - Zaraz by się odezwali obrońcy praw człowieka i demokracji. Trzeba z nimi negocjować, przekonywać, że należy eksponować to, co jest piękne w narodzie. Naszą kulturę i tradycję. Feminizm, szczególnie taki wojujący, naprawdę nie daje przyszłości. Nie szanuje miłości bliźniego. Jest nastawiony na egoizm - mówi w wywiadzie udzielonym "Dziennikowi"."

Co Ty na to? Odnoszę wrażenie, że to partner p. Sobeckiej nagadał jej takich rzeczy, czemu się wcale nie dziwię, zważywszy na to, z kim ten seks dane mu było (jest?) uprawiać... :chytry:

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

NatalkaS  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-06-05, 09:47   
   Polecający: Dzieki reklamie

Sorry, ale o tym można tylko powiedzieć tyle: Kobieta chyba nigdy z nikim nie spała... i nie wiem co seks daje i jaka przyjemnością jest ... o Boże czy tym ludziom w Polsce sie już nudzi... :/

www.Melory18.fotka.pl

kenusarf  

Wysłany: 2007-06-05, 12:41   

Sobecka napisał/a:
Jeśli seks stawia się na pierwszym miejscu, to jest to hedonizm.

NatalkaS napisał/a:
. i nie wiem co seks daje i jaka przyjemnością jest

Nie nauczyli w szkole co znaczy słowo "hedonizm"...

Zombwbij napisał/a:
Odnoszę wrażenie, że to partner p. Sobeckiej nagadał jej takich rzeczy, czemu się wcale nie dziwię, zważywszy na to, z kim ten seks dane mu było (jest?) uprawiać...

To odnosisz złe wrażenie, bo p. Sobecka ma męża, a w fragmentach, których nie pogrubiłeś jest napisane:
Zombwbij napisał/a:
Seks powinien dotyczyć małżeństw. Łączyć się z miłością - podkreśla Sobecka.

Oczywiście nikt Wam nie zabroni uprawiać seksu z przypadkowymi osobami, ale p Sobecka ma prawo do własnego poglądu na temat takiego zachowania...

HeadShot  

Wysłany: 2007-06-05, 14:12   
   Polecający: Google

W tym kraju chyba nic mnie juz nie zdziwi, skoro takie teorie powstaja ...

zloty  

Wysłany: 2007-06-05, 21:18   

Brak mi słów... Jeśli Ona chce uprawiać sex tylko z mężem to jej sprawa... i nie powinna nikomu narzucać swojego toku myślenia... a ona już wspomina o "prostowaniu" feministek... nie ma to jak wolność słowa i poglądów... niedługo dojdzie do tego, że trzeba będzie mieć pozwolenie na sex...
popieram HeadShot, w tym kraju już (mam nadzieje) mnie nic nie zdziwi....

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-06-06, 00:04   

dr frasunek napisał/a:
To odnosisz złe wrażenie, bo p. Sobecka ma męża, a w fragmentach, których nie pogrubiłeś jest napisane:
Zombwbij napisał/a:
Seks powinien dotyczyć małżeństw. Łączyć się z miłością - podkreśla Sobecka.
]

Widocznie jej seks nie rozwija i nie daje jej poczucie bliskości , ale swoje problemy łożkowe niech zostawi w domu. Gdyby ją mąż zaspokajał to by inaczej gadała ;]
A skoro seks to zło to ja jestem bardzo złym człowiekiem :oczami:

mictatencuhtli  

Wysłany: 2007-06-06, 07:45   

nikt jej jeszcze nie uswiadomil,ze nie mozna przeciazac bocianow? :D

www.myspace.com/dredyinfo

DREDY - WARKOCZYKI

badylek  

Wysłany: 2007-06-06, 15:25   

"Tak. Jest zły, bo nie rozwija człowieka, nie przynosi dobra, nie daje bliskości z drugą osobą"
biedna sobecka ta to ma przesrane w lozku, zero przyjemnosci,
moi drodzy wspolczujmy, wspolczujmy...

kenusarf  

Wysłany: 2007-06-07, 07:59   

Tutaj nie ma poglądu "seks jest zły", ale kto by tam czytał całość i jeszcze starał się zrozumieć. Wystarczy, żeZombwbij, w trosce o mózgi, który mogłyby się przegrzać od przeanalizowania tak skomplikowanego i obszernego tekstu pogrubił kilkanaście słów.

Sobecka napisał/a:
Seks jest integralną częścią człowieka. Ale musi być powiązany z uczuciami.

Jak już pisałem, chcecie się pieprzyć z kim popadnie, Wasza sprawa, ale musicie się pogodzić z faktem, że są ludzie, którzy nie wierzą, że taki seks rozwija człowieka. Zresztą:
zloty napisał/a:
nie ma to jak wolność słowa i poglądów...

A Wy nie dość, że polemizujecie z poglądami, które nie wiadomo skąd wzięliście, to jeszcze jedyne do czego jesteście zdolni to chamskie i prostackie uwagi na temat urody i życia seksualnego p. Sobeckej.

zloty napisał/a:
. i nie powinna nikomu narzucać swojego toku myślenia...

A Ty powinieneś?

lolinka napisał/a:
A skoro seks to zło to ja jestem bardzo złym człowiekiem

Skoro już Ci się zebrało na takie deklaracje to może pociągniesz temat.

Seks bez uczuć to zło (tak uważa p. Sobecka) jakim jesteś człowiekiem?
Seks za pieniądze to zło jakim jesteś człowiekiem?
Seks ze zwierzętami to zło jakim jesteś człowiekiem?

badylek napisał/a:
biedna sobecka ta to ma przesrane w lozku, zero przyjemnosci,
moi drodzy wspolczujmy, wspolczujmy...

A teraz drogie dziecko sprawdzi znaczenie słowa "hedonizm". Jeszcze raz przeczyta cały tekst i się poważnie zastanowi (o ile jest do tego zdolne) czy to co napisało ma sens.

Zombwbij  

Wysłany: 2007-06-07, 09:31   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

dr frasunek napisał/a:
Tutaj nie ma poglądu "seks jest zły"
...hmm...;

Zombwbij napisał/a:
Seks sam w sobie jest zły? - dopytuje dziennik. - Tak. Jest zły, bo nie rozwija człowieka, nie przynosi dobra, nie daje bliskości z drugą osobą.
Czyżbym coś przeoczył? :luka:

dr frasunek napisał/a:
Zombwbij napisał/a:
Zombwbij napisał/a:
Odnoszę wrażenie, że to partner p. Sobeckiej nagadał jej takich rzeczy, czemu się wcale nie dziwię, zważywszy na to, z kim ten seks dane mu było (jest?) uprawiać...

To odnosisz złe wrażenie, bo p. Sobecka ma męża
To jest żarcik (żart - wypowiedź lub zachowanie mające kogoś rozśmieszyć). Wybacz proszę wcześniejszy brak informacji jego zaistnieniu; postaram się uprzedzać następnym razem...
Nie widzę większego związku między tematem a faktem posiadania przez p. Sobecką męża. :dontgetit:

dr frasunek napisał/a:
w fragmentach, których nie pogrubiłeś jest napisane:
"Seks powinien dotyczyć małżeństw. Łączyć się z miłością - podkreśla Sobecka"

Oczywiście nikt Wam nie zabroni uprawiać seksu z przypadkowymi osobami, ale p Sobecka ma prawo do własnego poglądu na temat takiego zachowania...
Czy ktoś z obecnych kwestionuje tę tezę?
Czy ktoś pisze o seksie z przypadkowymi osobami? (nie odnoś się proszę, do zlotego, gdyż napisał po Tobie)
Ja nie odmawiam p. Sobeckiej prawa do własnych poglądów na temat takiego zachowania. A propos, jakiego?

dr frasunek napisał/a:
chcecie się pieprzyć z kim popadnie
Może nie obserwowałem tematu dość uważnie, ale nie zauważyłem postów pozwalających wysnuć takie stwierdzenie...

dr frasunek napisał/a:
jedyne do czego jesteście zdolni to chamskie i prostackie uwagi na temat urody i życia seksualnego p. Sobeckej
Jesteś pierwszym, który napomknął o p. Sobeckiej urodzie. Czy mogę więc zapytać, wobec kogo kierujesz ten zarzut?
Jeśli wydaje Ci się, że mój żarcik na wstępie odnosi się do jej urody, spieszę z wyjaśnieniem, iż to nie uroda tej pani, ale jej wiadome nastawienie do sprawy seksu, skłoniło mnie do takiej dygresji; sam nie chciałbym seksu uprawiać z kimś, dla kogo "sam w sobie" jest zły, choćby nie wiem jak b. mnie swoją urodą zachwycił.

dr frasunek napisał/a:
Z czystej ciekawości pytam: skąd takie pomysły?

I co do wszystkiego tu ma hedonizm? Czy dla któregoś z dyskutantów jest on sensem życia?

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

badylek  

Wysłany: 2007-06-07, 10:22   

dr frasunek napisał/a:
chcecie się pieprzyć z kim popadnie, Wasza sprawa, ale musicie się pogodzić z faktem, że są ludzie, którzy nie wierzą, że taki seks rozwija człowieka.

czlowieku czy dla ciebie niezgadzanie sie z opinia p. Sobeckiej natemat seksu swiadczy o tym iz jestesmy wielbicielami masowego rzniecia wszystkiego co biega no bez takich prosze
dr frasunek napisał/a:
A teraz drogie dziecko

[ Dodano: 2007-06-07, 10:22 ]
dr frasunek napisał/a:
Jeszcze raz przeczyta cały tekst i się poważnie zastanowi (o ile jest do tego zdolne) czy to co napisało ma sens.

[ Dodano: 2007-06-07, 10:24 ]
z ust mi to wyjales

kenusarf  

Wysłany: 2007-06-08, 21:49   

Zombwbij napisał/a:
Czyżbym coś przeoczył?

To co jest między "seks" a "zły"?
I jeszcze:
Sobecka napisał/a:

Zombwbij napisał/a:
Nie widzę większego związku między tematem a faktem posiadania przez p. Sobecką męża.

Związek jest między faktem posiadania męża, a Twoim nędznym żartem.

Zombwbij napisał/a:
Jeśli wydaje Ci się, że mój żarcik na wstępie odnosi się do jej urody, spieszę z wyjaśnieniem, iż to nie uroda tej pani, ale jej wiadome nastawienie do sprawy seksu, skłoniło mnie do takiej dygresji;

:rotfl:
Czyli partner jej wmówił takie rzeczy o seksie, bo nie podobało mu się, że ono wierzyła w te rzeczy(które on jej wmówił)?
Zombwbij napisał/a:
Czy ktoś pisze o seksie z przypadkowymi osobami?

Nie zgadzacie się z poglądem, że seks musi się wiązać z uczuciami, a jeżeli nie liczą się uczucia względem partnera to może on być przypadkowy.
Zombwbij napisał/a:
I co do wszystkiego tu ma hedonizm?

Tego słowa użyła Sobecka, więc jeżeli chce się analizować jej wypowiedz, warto znać jego znaczenie.
badylek napisał/a:
czlowieku czy dla ciebie niezgadzanie sie z opinia p. Sobeckiej natemat seksu swiadczy o tym iz jestesmy wielbicielami masowego rzniecia wszystkiego co biega no bez takich prosze

Czyli jednak seks sam w sobie nie jest dobry?

lolinka  

Ostrzeżeń:
 1/3/5

Wysłany: 2007-06-09, 11:19   

dr frasunek napisał/a:
Nie zgadzacie się z poglądem, że seks musi się wiązać z uczuciami, a jeżeli nie liczą się uczucia względem partnera to może on być przypadkowy.

Jestes totalnym ignorantem czy tylko udajesz ? Kto napisał ze seks nie musi wiązać sie z uczuciami ? I kto powiedział ze Sobecka ma prawo do nakładania mi swoich poglądów co jest dobre a co złe ? Ja nie kwestionuje jej sposobu myślenia ze seks tylko po małżenstwie - bo ona własnie to miała na mysli ( dla niej tylko małżenstwo wiąze sie z uczuciami , wszystkie inne związki sa bez sensu w jej mniemaniu ;] więc to Ty sie naucz czytać ).

Myslisz , ze jak sie nie zgadzam z ta panią to pieprze sie z kim popadnie po krzakach nie ? Bo tylko ona ma wzorowe małżenstwo i wzorowe pożycie , wszyscy inni sa beznadziejni i *uj czy to jest logiczna wypowiedź , ale ona tak mówi, więc to jest zajebiscie prawdziwe stwierdzenia.

dr frasunek napisał/a:
lolinka napisał/a:
A skoro seks to zło to ja jestem bardzo złym człowiekiem

Skoro już Ci się zebrało na takie deklaracje to może pociągniesz temat.

weź sie ogarnij bo sie osmieszasz troche ;] Ja tych rzeczy nie uprawiam więc proste ze mnie to nie dotyczy ;] Naucz sie logicznego myślenia i wyciągania informacji zawartych w tekscie bo z tym Ci idzie kiepsko a tylko świadczysz o swojej żałosnej umiejętności interpretacji rzeczy których nikt nie napisał. Skoro dla Cebie słowo "seks" = " seks ze zwierzetami , za pieniądze i bez uczuc" to wspołczuje i jednocześnie wybucham gromkim śmiechem.

Kurczol  

Wysłany: 2007-06-09, 11:43   
   Polecający: baba jaga ;P

Nie chcialo mi sie tego czytac dokladnie, ale z tego co zauwazylam, to porazka. Gedzie tolerancja ? gdzie wasza wolnosc?

z dnia na dzien mnie zalamujecie.

A co do tematu:

jezeli dla niej przedmalzenski, czy jakikolwiek inny seks jest zlem to jej wybor, ma tkie prawo i ma prawo umoralniac, przynajmniej moze pozmienia cos w tych pustych łepetynach polskich nastolatkow i zanim wskocza na tylnie siedzenie malucha z nowopoznanym/na w dyskotece. Wiem wiem marzenia :niepewny:

Generalnie chodzi o to w demokracji, ze kazdy moze glosno wypowiedziec sie na dany temat. Tak jak Ty [jeden z drugim] masz prawo isc i rozpowszechniac Free love i to praktykowac, tak ona ma prawo do negowania takiej czy innej postawy. Ona nie obraza innych, nie sugeruje jakis "zarcikow" na temat pozycia innych. Troche kultury.

Przestancie obrazac innych tylko dlatego, ze maja inne zdanie niz wy. Ja nie wiem kiedy wy to zrozumiecie ... :chytry:

kenusarf  

Wysłany: 2007-06-09, 13:40   

lolinka napisał/a:
Kto napisał ze seks nie musi wiązać sie z uczuciami ?

Sobecka napisała, że musi się wiązać z uczuciami, a Wy ją krytykujecie za to, że ma złe podejście do seksu.
lolinka napisał/a:
I kto powiedział ze Sobecka ma prawo do nakładania mi swoich poglądów co jest dobre a co złe ?

Co znaczy nakładanie komuś swoich poglądów? Wyrażanie ich publicznie?
lolinka napisał/a:
Ja nie kwestionuje jej sposobu myślenia ze seks tylko po małżenstwie - bo ona własnie to miała na mysli ( dla niej tylko małżenstwo wiąze sie z uczuciami , wszystkie inne związki sa bez sensu w jej mniemaniu ;] więc to Ty sie naucz czytać ).

To, że uważa ona inne związki za bez sensu nie ma nic do jej poglądu na temat seksu czyli:
Sobecka napisał/a:

lolinka napisał/a:
Myslisz , ze jak sie nie zgadzam z ta panią to pieprze sie z kim popadnie po krzakach nie ?

Jak już pisałem jest to Twoja prywatna sprawa. Mnie to nie obchodzi, ale jeżeli oburza Cię pogląd że :
Sobecka napisał/a:
Jeśli seks stawia się na pierwszym miejscu, to jest to hedonizm. Seks jest integralną częścią człowieka. Ale musi być powiązany z uczuciami.

To chyba musi być jakaś przyczyna.
Zresztą, skoro Ty możesz napisać:
lolinka napisał/a:
Widocznie jej seks nie rozwija i nie daje jej poczucie bliskości , ale swoje problemy łożkowe niech zostawi w domu. Gdyby ją mąż zaspokajał to by inaczej gadała

To czemu ja nie mogę napisać :
Gdybyście się po krzakach z przypadkowymi osobami nie pieprzyli to byście inaczej gadali ??
lolinka napisał/a:
Naucz sie logicznego myślenia i wyciągania informacji zawartych w tekscie bo z tym Ci idzie kiepsko a tylko świadczysz o swojej żałosnej umiejętności interpretacji rzeczy których nikt nie napisał.

Fakt, jestem kiepski w interpretacji rzeczy, które nie zostały napisane, ale sądzę iż moja interpretacja Waszych wpisów jest słuszna, brzmi ona: "Większość przeczytała tylko to co zostało pogrubione i nie ma pojęcia o czym pisze".
lolinka napisał/a:
Skoro dla Cebie słowo "seks" = " seks ze zwierzetami , za pieniądze i bez uczuc" to wspołczuje i jednocześnie wybucham gromkim śmiechem.

Skoro ziemia jest płaska to ja jestem ufoludkiem.

Odpowiedz do tematu