Ma 164 cm wzrostu, włosy czarne, oczy niebieskie, męża i... 21 dzieci. To supermama 11 chłopców i 10 dziewczynek ze wsi Kuligi koło Nowego Miasta Lubawskiego na Mazurach.
Najmłodszy syn pani Grażyny Karczewskiej ma 3,5 roku, najstarszy - 27 lat. Jej mąż jest tynkarzem, zaś ona sama - ze względu na nadmiar obowiązków domowych - nie pracuje zawodowo. Właściwie można ją określić jako "zawodową mamę".
Pamięta daty urodzenia wszystkich dzieci. Kolejne pojawiały się co roku, tylko dwoje dzieliła dwuletnia przerwa. Mama 21 dzieci przyznaje, że dziennie pierze po kilkadziesiąt brudnych koszulek, a "pralka chodzi bez przerwy". Cieszy się jednak, bo dzieci pamiętają o Dniu Matki.
interia.pl
to trzeba miec nie powiem co ale podziwiam jestem tylko ciekaw w jakich warunkach zyja czy dobrze im sie zyje czy tez zledwoscia wiaza koniec z koncem
ja mam ciocie ktora ma 11 dzieci i musze przyznac ze nie zyja idealnie ale nie nazekaja a tu prawie jeszcze raz tyle
no ale trzeba wziasc tez to pod uwage ze napewno polowa juz nie mieszka w domu
Lębork > Chuligani starli się z policją
Policja użyła broni
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Policja użyła broni
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
PosZczElona, tak ja Ty, tak Wy wszystkie podziwiajcie.
Nie znacie dnia ani godziny kiedy okaze sie, ze kolejne w drodze
Jak wiemy, na jednym sie nie konczy
Podobnie jak z piwem...
_________________ "[..]nawet kiedy cierpisz i jestes calkiem sam,
pamietaj Twoja reke trzyma najwyzszy Pan,
On dla Ciebie ma plan,
wiec Ty ufaj Mu man!" Ras Luta w Krol Krolow
no fakt, nie była przekonana do prezerwatyw , jakby mąż mógł ją zapłodnić gdy była jeszcze w ciąży, to by chyba nic nie robiła tylko co miesiąc kopulowała i dzieci rodziła. A jakie wyrobione narządy musi mieć. Rany Boskie, ludzie to się w pale nie mieści! Już mógłby jej ten mąż dać spokój.
Becikowego za 21 dziecko to powinna chyba z 10 tys. dostać
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Ale komentarze... Nic dziwnego, że ludzie nie chcą się przyznawać do posiadania większej ilości dzieci niż uważa się za normę (czyli najlepiej dwójki).
czemu ludzie tak mowia o dzieciach ? "zrobic dziecko" to est nagorsze okreslenie z mozliwych ... nie moge tego sluchac niekiedy jak idzie jakis młotek za przeproszeniem i powie kobiecie "ale fajnce se pani dziecko zrobila " albo " zrob se tez takie" nie wiem jak dla was ale dla mnie to jest poprostu brak szacunku i traktowanie dziecko jak przedmiot
Cytat:
Ale komentarze... Nic dziwnego, że ludzie nie chcą się przyznawać do posiadania większej ilości dzieci niż uważa się za normę (czyli najlepiej dwójki).
dokladnie teraz dla ludzi posiadanie wecej dzieici niz ta "norma" to wstyd ?
Policja użyła broni
Dlaczego wstyd? Jak ktoś chce mieć dwie drużyny piłkarskie to jego sprawa, ale jak rozmnaża się jak królik i później wyciąga pieniądze od opieki społecznej, to niech się nie dziwi, że ludzi mu mówią, że trzeba było myśleć głową a nie genitaliami i teraz jak nawarzyłeś se piwa, to sobie je wypij.
Nikt mi nie wmówi, że 20 dzieci to norma. Nawet w Afryce Murzynki rodzą ok. 10, gdzie trzeba zauważyć, że 1/3 umiera.
A jak inaczej powiedzieć? Wykochaliśmy dziecko? Wystrugaliśmy, wybzykaliśmy? Kobieta może powiedzieć, że urodziła, ale zanim urodziła, to musiała je... "wykonać"
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
dokladnie teraz dla ludzi posiadanie wecej dzieici niz ta "norma" to wstyd ?
Ja bym to okreslil inaczej, ilosc dzieci powyzej swoich mozliwosci ich utrzymania to faktycznie wstyd. Bo tu nie ma co opowiadać glupot ze ciagnie kase, bo na opieke nad dzieckiem dostaje grosze co nawet pewnie 1/5 potrzeb takiego dziecka nie zaspokaja. I jezeli potem ma sie nawet nie powiedzmy kilkanascie dzieci, ale nawet 2ke czy 3ke ale sie ich nie ma za co utrzymac to faktycznie mysle ze wstyd. Bo to tylko swiadczy o braku odpowiedzialnosci takich rodziców. A jezeli ktomus finanse pozwalaja na takie chociaz 'przecietne' warunki zyciowe to moze i miec 20 dzieci i to zaden wstyd.
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
Po pierwsze jakoś nie bardzo mi się układa wizerunek żony miliardera, która rodzi 20 dziecko. Kłóci mi się to z wizerunekiem wypielęgnowanej kobiety, no ale cóż to tylko takie tam moje stereotypy.
Szejk w Arabii też ma po kilkanaścioro dzieci. Tylko, że raz: nie z jedną kobietą, a dwa: on ma tyle kasy, że sobie studolarówką cygaro podpala.
www.wilk.boo.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum