Wysłany: 2007-01-09, 18:37
Polecający: baba jaga ;P
Dishman napisał/a:
Skąd wiadomo, że on wiedział, że ma HIV?
w obozie dla uchodzcow robili mu badania to raz, wiele kobiet twierdzilo ze chodzily do niego jak sie dowiedzialy ze maja hiva i mu mowily. A on sam na konferencji /ja tego nie widzialam, ale przyjaciolka mi powiedziala" ponoc opowiedzial na pytanie jednej z dziennikarek " ale czemu pan to robil?" z usmiechem na twarzy " Bo Szymborska dostala nobla a ja nie" wiec nie wazne czy to powod czy nie, ale w tym zdaniu sam sie przyznal ze wiedzial ;]
/wszystkie inf wyzej, zdobyte z TV/
Dishman napisał/a:
Kobiety przecież gwałcone nie były, a że były za to nieuważne, to już temat na inną dyskusję.
a jak go prosily zeby zalozyl prezerwatywe to je goraczkowo zapewnial ze nie ma po co ... no prosze Cie .. o.o
/wszystkie inf wyzej, zdobyte z TV/
chcialam zaznaczyc ze rasistka nie jestem, ale ja osobiscie nie wiazalabym sie w jakikolwiek zwiazek czy przelotny czy staly z murzynem czy w ogole mezczyzna innej rasy. Wiec po czesci moge sie zgodzic ze Dishamnem ze kobiety mogly sie liczyc i powinny byc ostrozniej wiedzac ze mezczyzna pochodzi z Afryki gdzie ponoc jest najwiecej ludzi zarazonych...
ciezka sprawa tak naprawde ... jak sie dowiedzialam to troche mialam ochote na maly samosad, ale po analizie sytuacji doszlam do wniosku, ze to nie jest tak o siup, zabijmy go -> wiedzial, zarazal swiadomie. Kobiety tez powinny sie liczyc z konsekwencjami. Z zas drugiej strony uczucie, zaufanie itd. w koncu on takie piekne wiersze pisal i taki byl wrazliwy ... o.o yh ... no nie ... cokolwiek ... jak dla mnie ciezka sprawa ;/
Wysłany: 2007-01-09, 19:02
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Tia, wredny facet, niestety zawsze sie ktos taki znajdzie...
Kurczol napisał/a:
chcialam zaznaczyc ze rasistka nie jestem, ale ja osobiscie nie wiazalabym sie w jakikolwiek zwiazek czy przelotny czy staly z murzynem czy w ogole mezczyzna innej rasy
nie jestes rasistka, ale dzielisz ludzi na rasy....?
Z ludźmi chorymi na cos nieuleczalnego to czasami jest tak że chcą wciągnąć kogos jeszcze w matnie tej choroby zeby nie być samotnym... Tak tłumaczy to psychologia.
Wiedział że jest chory i zaraził te kobiety świadomie.
Mi cięzko jest to ocenić ale jeśli mam wydac jakikolwiek osąd to tylko ten że ostatnio nic nie jest w stanie mnie zaskoczyc...
KASTRACJA
Wysłany: 2007-01-09, 22:35
Polecający: baba jaga ;P
Nori napisał/a:
nie jestes rasistka, ale dzielisz ludzi na rasy....?
nie ja a biologia ... dobrze wiesz o co mi chodzilo w tamtym sformuowaniu nie chcialam uzyc slowa "inny kolor skory" bo osoby opalone tez maja inny kolor skory, a sa ludzmi potocznie okreslanymi jako "bialy" czyli rasy bialej ... trudne do zrozumienia ?
Może i facet powinien zostać ukarany, aczkolwiek ja jakoś przekonania do tego nie mam. Weźmy jeszcze pod uwagę widzę o tym jak przenosi się HIV.
Dla mnie te kobiety są same sobie winne i tyle. Gdzie jak gdzie, ale w Polsce akurat o HIV i AIDS mówi się dużo, nawet bardzo dużo. Jeżeli jakaś zaliczała sobie z Murzynkiem beztroski numerek, to jej wina.
To tak jakby facet, który chodzi na dziwki miał do nich pretensje, że go czymś zaraziły. Że tak powiem - ryzyko wpisane w przyjemność.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
We Włoszech z 4-5 lat temu był analogiczny przypadek. Prostytutka pochodząca z Afryki zaraziła HIV chyba z 90 mężczyzn. Również świadomie. Nie pamiętam jak to się skończyło. Pamiętam tylko swoje i kolegów zdumienie, gdyż baba była z wyglądu wprost koszmarna. Ale de gustibus... etc.
Niemniej nasza Murzina, jak sądzić można z fotografii i udzielonych wypowiedzi, to po prostu zwykły, cyniczny skurwiel. Całe to gadanie, że w Afryce panują takie czy inne wierzenia szamanistyczne, że HIV można "przerzucić" na innych przez seks, to bełkot. Ten człowiek posiada minimum wykształcenia, żeby wiedzieć pewne rzeczy i koniec.
_________________ C'est la vie
C'est la guerre
C'est la 9ieme legere!
Wysłany: 2007-01-12, 19:57 Re: świadomie zaraził 14 kobiet
skorupa napisał/a:
Koleś ipse facto zabił 14 osób.
Troche mnie denerwuje takie podejście.. Twierdzenie że ten afroamerykańczyk ZABIŁ te kobiety... Ogólnie ta cała nagonka mediów, jakaś psychoza strachu... Czy wy tego nie dostrzegacie... całej tej machinerii.. Coraz częściej widze jak media kreują naszą rzeczywistość.. A biedacy potem wierzą w takie biadolenie, że kobiety praktycznie już umarły... Znam pewną osobe, która mieszka w USA, od 10 lat jest nosicielem HIV, i ta osoba stwierdziła że życie dopiero się zaczęło po tym jak zachorowała bo ma za to specjalne ulgi, lekarstwa za darmo, nie musi czekac w kolejkach do lekarzy.. niestety tak narazie tylko na zachodzie.
W naszym ukochanym kraju przyjęło się wierzyć w to że jak sie już złapie HIV to ogólnie można sie pożegnać z życiem, ludzie są postrzegani jako coś gorszego, że to zarazliwe przez dotyk... Litości! Znane są przypadki, że nosiciele dowiadywali się że mają HIV dopiero po 15 latach! Z tym można żyć (niestety w Polsce jak widać ciężko z edukacją..)
_________________ "w naszych źrenicach jest za mało Boga, a droga jest prosta, czy jest kręta droga?"
Z tym można żyć (niestety w Polsce jak widać ciężko z edukacją..)
To wszystko o czym mówisz jest prawdą, tylko, że nie ma co ukrywać, że dożyć starości i prawnuków w dobrej kondycji będzie Ci ciężko.
Będąc nosicielem HIV wcale nie musisz umrzeć z powodu wyniszczenia organizmu. Możesz przecież zawsze mieć np. wypadek samochodowy. Nie wiem tylko, czy to takie wielkie pocieszenie.
Mnie denerwuje tylko głupota tych kobiet. Może facet i jest winny, ale one też zawiniły głupotą.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
No cóż, jest takie przeświadczenie że "mnie to nie dotyczy, to nie mój problem". I tak jest z HIV. Tak myśli masa ludzi, bo dla nich HIV to coś co można złapać w Afryce..
_________________ "w naszych źrenicach jest za mało Boga, a droga jest prosta, czy jest kręta droga?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum