• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

krzak  

Wysłany: 2006-10-24, 19:06   

dr frasunek napisał/a:
Może zamiast robić szkoły wojskowe to organizować dzieciakom ciekawe zajęcia pozaszkolne, pobudować jakieś boiska, a nie czekać aż zaczną rozrabiać, żeby móc je zamknąć w jakimś ośrodku i oddać w ręce jakiegoś sadysty, który wyleciał z wojska. Zawsze lepiej zwalczać przyczyny, a nie skutki.

Oczywiscie ze lepiej jest zapobiegac, ale budowanie boisk napewno problemu nie rozwiaze. Problem raczej lezy znacznie glebiej i tak latwo nieda sie tego naprawic.
A problem z trudna mlodzieza jednak jest i popieram Giertycha za to ze przynajmniej widzi ten problem a nie jak poprzednicy udawali ze wszystko w szkolach jest dobrze.
Wyrzucenie takich uczniow ze szkol przymajmniej rozwiazalo by problem w szkolach, ale przeciez nie mozna wyrzucic ich ze spoleczenstwa wiec proroblem jest nastepny. Co z takimi ludzmi robic? Jezeli nie beda mieli zadnej szkoly to jakie maja szanse na prace i nie trudno sobie wyobrazic jak taki czlowiek skonczy.
farbenheit napisał/a:
W mojej szkole była kiedyś klasa resocjalizacyjna. Lekcje wyglądały mniejwięcej tak nauczyciel siedzi jka kura na jajkach a ludzie se robią co im się żewnie podoba
Dishman napisał/a:
To lepiej chyba wrzucić ich do jednej klasy i reszcie dać spokój, a oni jak nie chcą, to ich broszka.

Popaczcie na to ze strony nauczyciela. Czlowiek ktory tyle lat sie uczyl zeby tym nauczycielem zostac. Na czym powinna polegac jego praca. Za co powinien brac pieniadze. Pieniadze z naszych podatkow, przypomne. Czy za to ze uczniowie go upokarzaja?

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-10-24, 19:09   

Dishman napisał/a:
Pozatym zbiorowa odpowiedzialność to bardzo sprytna metoda walki o porządek.

Nie w wypadku gdy, wszyscy mają ten porządek w głębokim poważaniu, bo właśnie za to będzie się do tych szkół trafiało.

Dishman napisał/a:
Tylko, że bycie anty lub bycie przeciw wszystkiemu jest po pierwsze łatwiejsze, a po drugie bardziej zabawne. Trudniej się zapisać do drużyny, chodzić na treningi,

Tjaa. 10latki to lubią być anty i się same nie zapisują na treningi, a później z nudów przesiadują na podwrókach gdzie podłapują złe wzorce. Pozamykać ich...

Prawda jest taka, że nie można czekać aż dzieci się same wychowają, a później karać tych, które się źle wychowały.

HajperGT napisał/a:
bo młodzież niewychowaną w domu przez Rodzciów należy ostro i kategorycznie traktować.. stanowczo i trzymać krótko za buzię.. i takie jest moje skromne zdanie na ten temat..

A moje jest takie, żeby przede wszystkim trzeba nie dopuścić do sytuacji, że już tylko ostro można z nimi postępować.

krzak  

Wysłany: 2006-10-24, 20:08   

dr frasunek napisał/a:
Ci co rozrabiają nie tylko podpadają przełożonym, ale i ogółowi grupy.
taka jest zasada w wojsku. jaden za wszyskich wszyscy za jednego. czyli jak jeden narozrabia kare ponosza wszyscy. dosc skuteczna metoda wychowawcza.
Dishman napisał/a:
Podobnie działa fala

fola to jednak co innego :D
z fala w wojsku mozemy miec do czynienia tylko jazeli sa satarsze i mlodsze pobory. i jest to zajawisko z ktorym teraz w wojsku sie walczy.
dr frasunek napisał/a:
Do tych szkół trafi tylko i wyłącznie trudna młodzież i będzie się nawzajem nakręcać.

tak by bylo gdyby ta mlodziesz pozostawic w tych szkolach samej sobie. ale wlasnie oto chodzi zeby te szkoly byly tak zorganizowame aby uczniowi nie mieli juz na to czasu. wiecej zajec mnie swobody jesli ktos z tej swobody nie umi kozystac. nawet do kibla powinni chodzic z nadzorem. albo zyjemy juz w takich czasach ze monitoring jest wszechobecny. moze w tych szkolach tez wszystko powino byc monitorowane. a negatywne zachowania wylapywane i karane.
Ostatnio zmieniony przez krzak 2006-10-25, 06:47, w całości zmieniany 2 razy  

HajperGT  

Wysłany: 2006-10-24, 21:03   

dr frasunek napisał/a:
oddać w ręce jakiegoś sadysty, który wyleciał z wojska.

pozwoliłeś sobie wyróżnić słowo w mojej wypowiedzi - ja wyróżnię nonsens zawarty w Twoim słowotoku - masz coś do powiedzenia ale nie wiesz sam do końca co - przepraszam tak to odbieram : ) [no offence] - wbrew pozorom Giertych nie jest tak głupi by dać tą młodzież w ręcę wypaczeńców - bo by kręcił bat na własną du*ę - owszem będą to wojskowi - owszem emerytowani ale o wzorowym przebiegu słuzby i przygotowaniu pedagogicznym.. - wiedz, że taki nauczyciel to skarb - wiem to po sobie.. miałem dwóch takich wykładowców w Reading na uczelni.. jeden wykładał prawo rzymskie, a drugi wykładał konstytucjonalizm.. do dzisiaj ich mile wspominam i wiem, że przez mores jaki wprowadzili przed sobą.. nikt nie obchodził ich zajęć i najwięksi bumelanci szli karnie i grzecznie na wszystkie wykłady i wszyscy wymieniali się notatkami - nie po to by spisać bo ktoś nie notował, ale po to by dopisać to czego sie nie zdążyło wychwycic albo po prostu wzbogacić posiadane notatki..

Dishman  

Wysłany: 2006-10-24, 21:54   

dr frasunek napisał/a:
Nie w wypadku gdy, wszyscy mają ten porządek w głębokim poważaniu, bo właśnie za to będzie się do tych szkół trafiało.

Przecież są metody, które sprawiają, że najwięksi butownicy są pokorni. To tylko kewstia technik. Tak jak napisał krzak, byłoby tak, że w tych szkołach byłaby jedna wielka olewka, gdyby nic z nimi nie robiono, a szkoły wojskowe mają się takimi uczniami odpowiednio zająć.
Jeżeli koleś zostanie zamknięty w szkole zinternatem, to mu para zejdzie.
dr frasunek napisał/a:
Tjaa. 10latki to lubią być anty i się same nie zapisują na treningi, a później z nudów przesiadują na podwrókach gdzie podłapują złe wzorce. Pozamykać ich...

Znam z osiedla tylu chłopaków, którzy zostali zapisani przez nauczyciela W-Fu do drużyny, którzy byli naprawdę dobrzy w nogę, czy siatkówkę, ale lenistwo ich zgubiło. Woleli siedzieć pod blokiem i podpalać pudełka od zapałek.
Sam byłem na takich zajęciach i to nie jest kwestia braku sprzętu, miejsca, itd. bo jak ktoś chce to będzie sobie chodził i trenował, ale mówię, łatwiej coś rozpieprzyć, coś oberwać i zniszczyć, niż włożyć trud w treningi. Przecież nie oszukujmy się, to też kosztuje Cię czas i pracę.
dr frasunek napisał/a:
Prawda jest taka, że nie można czekać aż dzieci się same wychowają, a później karać tych, które się źle wychowały

Tylko, że trzeba zrobić coś z tymi już źle wychowanymi.

HajperGT  

Wysłany: 2006-10-24, 21:57   

Cytat:
Tylko, że trzeba zrobić coś z tymi już źle wychowanymi.

najgorsze będą dzieci tych źle wychowanych.. koszmar jest dopiero przed nami.. bo osioł nie wyczaruje geniusza..

kenusarf  

Wysłany: 2006-10-25, 08:27   

HajperGT napisał/a:
pozwoliłeś sobie wyróżnić słowo w mojej wypowiedzi - ja wyróżnię nonsens zawarty w Twoim słowotoku - masz coś do powiedzenia ale nie wiesz sam do końca co - przepraszam tak to odbieram : ) [no offence] -

non taken (tak to się chyba pisze).

HajperGT napisał/a:
wbrew pozorom Giertych nie jest tak głupi by dać tą młodzież w ręcę wypaczeńców - bo by kręcił bat na własną du*ę

Dlaczego? Przecież Giertych jasno mówi, że dla niego Ci trudni już są straceni. Ważne jest tylko, żeby Giertych miał swoje wzorowe szkoły dla grzecznych dzieci. To co się z tymi niegrzecznymi jest obojętne tak dużej liczby osób, że LPR i tak zyska na popularności. Bo to jest jedyny cel jaki przyświeca Giertychowi jako ministrowi.

Fakt, że to pojawia się w reklamówkach wyborczych napawa mnie nadzieją, że to i tak nie wejdzie do realizacji.

HajperGT napisał/a:
owszem będą to wojskowi - owszem emerytowani ale o wzorowym przebiegu słuzby i przygotowaniu pedagogicznym.. - wiedz, że taki nauczyciel to skarb

Pewnie dlatego, że rzadko występuje. Ciężko takich zdobyć, więc czemu mieliby się starać skoro Giertych uważa się za ministra grzecznych dzieci.

HajperGT napisał/a:
miałem dwóch takich wykładowców w Reading na uczelni.. jeden wykładał prawo rzymskie, a drugi wykładał konstytucjonalizm.. do dzisiaj ich mile wspominam i wiem, że przez mores jaki wprowadzili przed sobą.. nikt nie obchodził ich zajęć i najwięksi bumelanci szli karnie i grzecznie na wszystkie wykłady i wszyscy wymieniali się notatkami - nie po to by spisać bo ktoś nie notował, ale po to by dopisać to czego sie nie zdążyło wychwycic albo po prostu wzbogacić posiadane notatki..

Najpierw mi wmawiacie się że to będzie skuteczne, bo to się sprawdza w wojsku(a fala jest super, chociaż parę osób już ją życiem przypłaciło), a teraz mam się zachwycać tym, że ktoś studentów zmusił do notowania na wykładzie...

Tylko że my nie mówimy o dorosłych ludziach tylko o dzieciach.

Dishman napisał/a:
Przecież są metody, które sprawiają, że najwięksi butownicy są pokorni. To tylko kewstia technik.

Tylko że wszystkie wojskowe są obliczone na to, że buntownicy będą w mniejszości, a jak ktoś w końcu popełni samobójstwo, czy tez kolega go przy czyszczeniu broni przypadkiem zastrzeli to się nic nie stanie.

Od kiedy tylko Giertych wyjechał z tym swoim cudnym pomysłem, co jakiś czas pokazują w róznych serwisach ośrodek, który radzi sobie z trudną młodzieżą bez wojskowych metod, tylko że na rozwiązanie, którego skuteczność jest sprawdzona to pieniędzy nie będzie, bo niezbyt to pasuje do światopoglądu p. Giertycha.

jusia_like  

Wysłany: 2006-10-25, 10:00   
   Polecający: Google

dr frasunek napisał/a:

tylkote dzieci są zdolne pokopać swojego nauczyciela za byle co i w dodatku zrobic krzywde innym dzieciom... jjestem przeciwna takim szkolom bo w sumie szkoła ma wychowywać <przynajmnije tak jest w załozeniu :hyhy: > a te dzieci skierowane do szkoły specjalnej będą "dyscyplinowane" a nie wychowywane ...

krzak  

Wysłany: 2006-10-25, 12:33   

dr frasunek napisał/a:
Najpierw mi wmawiacie się że to będzie skuteczne, bo to się sprawdza w wojsku(a fala jest super, chociaż parę osób już ją życiem przypłaciło), a teraz mam się zachwycać tym, że ktoś studentów zmusił do notowania na wykładzie...

a kto napisal ze fala jest super?
pozatym w tekscie HajperGT, nie ma slowa o tym ze ktos kogos do czegos zmuszal. chyba cos Ci sie przewidzialo.
dr frasunek napisał/a:
To co się z tymi niegrzecznymi jest obojętne tak dużej liczby osób, że LPR i tak zyska na popularności. Bo to jest jedyny cel jaki przyświeca Giertychowi jako ministrowi.

tak mozna by wytlumaczyc chyba kazda decyzje polityow.
dr frasunek napisał/a:
co jakiś czas pokazują w róznych serwisach ośrodek, który radzi sobie z trudną młodzieżą bez wojskowych metod,
nie bede sie klocil ze szkoly wojskowe to najlepszy pomysl. ale napewno nie jest zly. a najgorszym rozwiazaniem bylo by nic w tym temacie nie robic.
Ostatnio zmieniony przez krzak 2006-10-25, 22:19, w całości zmieniany 1 raz  

Dishman  

Wysłany: 2006-10-25, 14:55   

Hmm... czyli rozumiem, że najlepszy byłby projekt - więcej boisk, bo tylko na nich da się spędzać czas? A do tego trzeba pieniędzy. Fajnie, a co jeżeli tych pieniędzy nie ma?

Gdyby były pieniądze to i służba zdrowia by dobrze funkcjonowała i nie byłoby tylu łapówek, nie byłoby tylu przekrętów z komornikami, etc.

Tylko, że trzeba wymyślić coś takiego co przy funduszach, które mamy sprostałoby oczekiwaniom.

kenusarf  

Wysłany: 2006-10-25, 15:02   

krzak napisał/a:
nie bede sie klucil ze szkoly wojskowe to nallepszy pomysl. ale napewno nie jest zly.

Dla mnie to nie jest takie oczywiste, że nie jest złym pomysłem ładować pieniądze w niesprawdzony pomysł (o którym sporo pedagogów wyraża się krytycznie), zamiast dofinansować tych, którzy już mają sukcesy na tym polu.

krzak napisał/a:
a kto napisal ze fala jest super?

HajperGT napisał/a:
a fala wbrew pozorom pozwala ludziom się ucywilizować

Dishman napisał/a:
Fajnie, a co jeżeli tych pieniędzy nie ma?

Jakoś na specjalne ośrodki z internatem to pieniądze są.

HajperGT  

Wysłany: 2006-10-25, 22:22   

dr frasunek napisał/a:
Ciężko takich zdobyć

nie masz racji : )
dr frasunek napisał/a:

nie żyłeś w kampusie.. wiec nie wiesz czy do końca to byli dorośli ludzie.. powiem inaczej - dorośli byliśmy wiekiem, nigdy zachowaniem i podejściem do życia..
jusia_like napisał/a:
a te dzieci skierowane do szkoły specjalnej będą "dyscyplinowane" a nie wychowywane ...

a może wreszcie zdacie sobie sprawę z tego, że to nie szkoły wykształciły dzieciaków na bandytów tylko do cholery Rodzice? nawet za pięknych czasów gdy szkoła spełniała funkcję wychowawczą to była to tylko funkcja wspomagająca.. podziękujmy rodzicom, że w dupie mają swoje dzieci - jakby Rodzice wypełnili swoje obowiązki dobrze to byłoby dużo łatwiej szkole
Dishman napisał/a:
Fajnie, a co jeżeli tych pieniędzy nie ma?

ale pieniądze na boiska i stadiony i ośrodki sportowe są.. to tylko mit.. po prostu nim wstąpiliśmy do UE nic się nie działo.. a teraz ciężko to nadrobić ale postępy są robione.. boiska powstają, ośrodki sportowe także.. poczytaj i pownioskuj http://gospodarka.gazeta....83,3701682.html

ainaFEAnara  

Wysłany: 2006-10-28, 14:33   

to jest idiotyczne!
bo metale i punki to ci źlli, narkomani, alkoholicy i zawsze pala, do tego rozwalaja cala szkole, a jak ktos jest ubrany w błękitne dzinsy i różową koszulkę to jest dobry i w ogóle? no sory :/ :/ :/

Nori napisał/a:
Zwrociliscie uwage, jak ubrani na klipie sa ci, przed ktorymi zamyka sie brama?
Mi sie kojarza z punkami/metalami. I pewnie wiekszosci tez.
Co my, gorsi jestesmy? Za ubior, za muzyke? :> No dobrze, nie wszyscy sa grzeczni, ale pokazujac cztery podobnie ubrane osoby przekazali nam, ze to wlasni te subkultury beda dyskryminowac...

Jak dobrze, ze w Niemczech mieszkam :rotfl:

teraz (przynajmniej w moim mieście) będzie tak że idę sobie ulicą a jakaś star... sza kobieta dzwoni na tarczę (straż miejska, czy coś w tym rodzaju, coś jak policja tylko właśnie od "takich spraw") że ćpunka idzie :/

Wrednota napisał/a:
Sama jestem punkiem i wogole sie oburzyłam ta reklamówka,
glupota wyssana z palca ;//

no oczywiście
i po obejrzeniu tej reklamy stwierdziłam że nie ruszam się z domu w innych butach niż glany i bez ćwieków na ręce (zazwyczaj o ćwiekach zapominam, ale jak pamiętam, to zawsze mam :D )

a widzieliście to?
http://www.spieprzajdziad...ia-reklamy-lpr/
warto obejrzec, bo w sumie racja, większa racja niż w jego reklamie...

agamen 

Wysłany: 2006-10-28, 18:27   

Jestem matka uczennicy szkoly podstawowej jednej ze szczecinskich szkol.To, co sie tam dzieje, niewiele odbiega od sytuacji,jakie czasami pokazuja w telewizji.Dzieci sa terroryzowane przez rowiesnikow, mlodociani przestepcy gnebia rowniez nauczycieli!Przepraszam,ale jesli grono pedagoiczne,psycholog i rodzina nie potrafi wychowac i zapanowac nad takim elementem to byc moze stworzenie specjalnych osrodkow dla mlodocianych bandziorow,to dobry pomysl?dlaczego normalne dzieci maja byc wciaz upokarzane i kazdy dzien w szkole ma byc dla nich horroreem?co one wyniosa z tej szkoly?Co bedzie z ich psychika?Dlatego w pelni popieram pomysl pana Giertycha.

HajperGT  

Wysłany: 2006-10-28, 20:10   

agamen napisał/a:
Jestem matka uczennicy szkoly podstawowej jednej ze szczecinskich szkol.To, co sie tam dzieje, niewiele odbiega od sytuacji,jakie czasami pokazuja w telewizji.Dzieci sa terroryzowane przez rowiesnikow, mlodociani przestepcy gnebia rowniez nauczycieli!Przepraszam,ale jesli grono pedagoiczne,psycholog i rodzina nie potrafi wychowac i zapanowac nad takim elementem to byc moze stworzenie specjalnych osrodkow dla mlodocianych bandziorow,to dobry pomysl?dlaczego normalne dzieci maja byc wciaz upokarzane i kazdy dzien w szkole ma byc dla nich horroreem?co one wyniosa z tej szkoly?Co bedzie z ich psychika?Dlatego w pelni popieram pomysl pana Giertycha.

zacznij może moja Droga od zmieniania własnego dziecka.. bo zmiany należy właśnie rozpocząć od swojego podwórka. Bo doszliśmy w tym momencie do dość ciekawego punktu, w którym Ty oburzona Mamusia mówisz, że grono pedagogiczne i psycholog nie potrafią wychować "elementu" - a przypomnę Ci moja Droga agamen, że od lat jedynymi odpowiedzialnymi za wychowanie są RODZICE.. więc do jasnej cholery przestańcie zrzucać na szkołę odpowiedzialność! Może Twoja córka jest normalnym dzieckiem, które jest tylko i wyłącznie ofiarą.. ale zastanów się sama czy potrafisz ją wychować na tyle by nie ulegała presji otoczenia?
Wszyscy święci kur.. jak widzę to ciekawe skąd bierze się patologia?

Odpowiedz do tematu