Jak dla mnie to jest robienie wielkiego halo, już chyba parę ładnych miesięcy o tym mówią i jakoś nie widzę żeby uczniowie zaczęli chodzic w mundurkach. Dla mnie ta cała afera z mundurkami to jedno z mniejszych przewinień naszego Nowego, Lepszego, Wspaniałego Ministra.
_________________ Gitara jest w porządku Johnie, ale grając na niej nie zarobisz na życie...
U mnie w mieście w jednej szkole chodzą w mundurkach, ale to było od zawsze. Adamus popieram, to jest takie wielkie halo.
Chociaż jakbym miała wybierać - mundurek albo matura obowiązkowa z matmy, wybrałabym mundurek
_________________ One night and one more time
Thanks for the memories
Even though they weren't so great. ;]
_______
Pomysł w stylu rządzącej koalicji.Jak dzieci założą mundurki to od razu staną się grzeczne i miłe.Wątpie żeby dyscyplina w szkole zależała od noszenia mundurków.Niech Giertych lepiej zajmie sie szkoleniem nauczycieli i dostępem do psychologa w szkołach bo z jednym i z drugim jest cienko raczej.
w moim byłym gimnazjum (teraz jestem w LO) jest zajaz noszenia dekoldow, spodnieszek przed kolana, bluzek, w ktorych chić troche widac brzuch, zakaz kolczykow (tylko 2, po jednym u uchu u dziewczyny), zakaz spodenek u chłopców, zakaz farbowania włosów, dredów, malowania się i (uwaga!) choć trochęintensywniejszych kolorów!!
a u mnie w LO wolno wszystko (jesli chodzi o to co wyzej wymienilam)
i w gimie od polrocza wprawadzaja mundurki, czy jednakowe stroje, czy cos w tym rodzaju
jak dobrze ze juz mnie tam ne na
_________________ "...NIEZLICZONA ILOŚĆ NAJJAŚNIEJSZYCH BARW, OGROMNA SIŁA I WSZECHŚWIAT GÓWNO WART..."
sprawa mundurków zostanie nie ruszona bo Giertych wziął się gruntownie za system szkolnictwa i mlodych przestepcow...< jak dlugo bedzie sie tym przejmowal zobaczymy... > w kazdym razie nie ma czasu na mundurki dla grzecznych dzieci jesli te dzieci zabijaja inne....
No, lepiej zeby tych mundurkow nie bylo, bo tak do szkoly isc, to naprawde glupio by sie czulo. Po za tym, lepiej, zeby sie wzielo za takich, jak ci z Gdanska, czyli niewyzytych gnojow ze tak powiem. Niewinna Ania popelnila samobojstwo ++++++++++++A tribute to Ania+++++++++
_________________ "Tylko, przez moment, nim zasniesz ja splone, splone! Chce z Toba przejsc przez pieklo, pieklo! Na druga strone przejsc. Zobacz jak plone, plone! Zobacz jak plone..."
mundurki nie sa zle. tak sie tylko wydaje, i rzeczywiscie mozna sie czuc 'glupio' ale tylko przez pierwszych kilka dni, pozniej sie przyzwyczaja i latwo swoj mundurek polubic, wiem z doswiadczenia ;D moj wyglada nastepujaco: biala bluzka, granatowa bluza z logo szkoly i granatowa spodniczka przed kolana ;] do tego czarne buty... i ciemny plaszcz, czy kurtka. nie lubie spodniczek, tym bardziej krotkich, ale ta jest w porzadku, tymbardziej kiedy cala szkola jest ubrana tak samo ; ) (cala, mam na mysli cala, szkola tylko dla dziewczyn ;P). nie mieszkam w Polsce wiec na temat mundurkow wypowiadac sie nie bede, ale zachecam do przemyslenia sprawy, to naprawde nie jest takie straszne jak sie wydaje ; )))
Przemyslałam sprawę i doszłam do wniosku że w erze szpanerstwa, markowych ciuchów i pedałów, ktoś kto niema kasy musi czuć strasznie. A to że ma stare dżinsy,a to że nie ma mp3. Mundurki pod tym względem nie były by złe. No chyba że by nam dowalili takie jak w jakiejś tam szkole katolickiej. Ja bym chciała takie jak noszą w chińskich szkołach!
_________________ Punkiem się nie bywa nim się poprostu jest
No właśnie za granicą już wiedzą, że mundurki są dobre, ale u nas jak zwykle młodzież się nie zgadza ze wszystkim co powie Giertych, choćby miał rację. Oj, dajecie się sterować przeokrutnie.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
ja chodze do prywatnej szkoly gdzie prawie od zawsze sa mundurki;/ ostatnio dyrektor sie wkurzyl i polowe mojej klasy(tych co nie mieli mundurkow) wywalil ze szkoly-znaczy sie kazal do domu im jechac.ale ogolnie to i tak jestmi to na reke bo nie musze latac po sklepach itp.zawsze wiem w co mam sie ubrac:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum