Wracają szkolne mundurki. Ministerstwo edukacji chce, by każda szkoła mogła wprowadzić obowiązek noszenia jednolitych strojów - dowiedziała się Informacyjna Agencja Radiowa (IAR). Decyzję podejmowałby dyrektor szkoły lub rada rodziców.
Zapis o możliwości wprowadzania mundurków ma się znaleźć w nowelizacji ustawy o systemie oświaty. Minister Roman Giertych przekonuje, że takie rozwiązanie ma wiele korzyści. W szkole nie będzie już sytuacji, kiedy dzieci przechwalają się strojami. Poza tym, w szkołach prywatnych, gdzie istnieje już nakaz noszenia mundurków, łatwiej zauważyć obcą osobę, która wchodzi na teren szkoły.
Według informacji IAR, nie będzie jednego, obowiązującego wzoru strojów. Każda szkoła będzie mogła wprowadzić mundurki według własnego pomysłu. (zel)
Dla mnie to bezsensowny pomysł naszej władzy... Mundurki?! Wracają dawne zwyczaje dyktatury Ciekawe czy wrócą też do wymierzania kar cielesnych
czy ja wiem.
z jednej strony fajnie. bo nie będzie tego różu [xD], dziewczyn z odkrytymi pępkami bądź spódniczkami, tak krótkimi, że im pośladki będzie widać.
ale z drugiej to głupie. mało kto chodzi w mundarkach. i nie będzie się można ubierać tak, jak chce -.-
_________________ 'a friend to all is a friend to none.'
Tak, ale w szkole spędzamy większość dnia
Popieram, też nie lubię "plastikowych panienek", które nie rozstają się z różem, ale tutaj chodzi o normalność. Brakuje jeszcze tego, że na mundurach będą numery...
wszystko ma 2 strony...
jestem za bo.... skończy sie podział i niektórym panienkom się coś skończy, koniec ery rózowego (choc nie wiem czemu akurat tego koloru tak się nienawidzi )
jestem przeciw bo.... no juz to widze.... to ogranicza w pewnym sensie własną oryginalnośc...
no moze i nie za mundurkami, ale moze niech dadza jakies fartuszki, koszulki, albo cos tekiego z logo szkoly ^^
bo to jak teraz ubieraja sie nastolatki to juz normalnie przesada..... ja byn nawet na impreze tak nie wyszla O.o
a co do rozu to niech sobie tam bedzie .... lubie ten kolor i czesto sie ubieram w rozowe ciuszki, ale nie ejst on taki super razacy jak u wiekszosci =.=
_________________ Panie, chciałabym żebyś zesłał na mnie taki deszcz...taki szalony, wściekły, ogromny deszcz...który zmyłby ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
jeden minus jaki mi dzis przedstawiono to koszta jesli rodzice beda musieli zaplacic za mundurki to wiadomo ze jednego nie kupia ale przynajmniej dwa a to juz troszke bedzie kosztowalo no chyba ze pan minister stawia wszystkim
ale ogolnie dobry pomysl jak to napisala Lady jak bedzie dobrze pomyslany bedzie dobrze
Za różem, plastikowymi panienkami - też nie przepadam, ale razi mie fakt, że będę musiała w takim mundurku chodzić po mieście =/
Ale nie będzie już "podziału"...
Ale wcale nie musisz chodzic w tym mundurku po miescie, wystarczy ze bedziesz w szkole go ubierala a po szkole w szatni zdejmowala...
_________________ Panie, chciałabym żebyś zesłał na mnie taki deszcz...taki szalony, wściekły, ogromny deszcz...który zmyłby ze mnie wszystkie wyrzuty sumienia...
A mnie podoba się pomysł z mundurkami. A nawet jeżeli ktoś sie będzie chciał wyróżnić, to się wyróżni, chociażby jaskrawym kolorem rajstop. ;D
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum