Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-01-16, 16:21
krzak napisał/a:
a mnie juz zaczynaja wkurwiac Ci kolesie po liceach. na pierwszym czy drugim roku studiow juz wydaje im sie ze sa profesorami i uwazaja sie za lepszych od innych tylko dlatego ze studiuja. j
Zawiść straszna rzecz.
krzak napisał/a:
bo moze i sa prostakami ale i tak latwij mi sie z nimi dogadac. moze sam jestem prostakiem.
To zdecydowanie najbardziej prawdopodobne wytłumaczenie...
Cytat:
a zawodówki i technika to strach przejść obok.
Znam kilka osób które kończyły technikum i nie zauważyłem, żeby jakoś odstawali od tych którzy kończyli LO.
Odnośnie zawodówek to warto im dodać trochę prestiżu, bo magistrów to w naszym kraju w nadmiarze, za to brakuje szwaczek i spawaczy
krzak napisał/a:
a mnie juz zaczynaja wkurwiac Ci kolesie po liceach. na pierwszym czy drugim roku studiow juz wydaje im sie ze sa profesorami i uwazaja sie za lepszych od innych tylko dlatego ze studiuja. j
Zawiść straszna rzecz.
skrajne przypadki zeraz po rozpoczęciu studiów tytułują się już doktorem.
jak ja uiwielbiam u ludzi przesadne poczucie własnej wartości.
_________________ W świcie pełnym absurdów na próżno doszukiwać się jakiejś logiki
a mnie juz zaczynaja wkurwiac Ci kolesie po liceach. na pierwszym czy drugim roku studiow juz wydaje im sie ze sa profesorami i uwazaja sie za lepszych od innych tylko dlatego ze studiuja. juz wole tych po zawodowkach, bo moze i sa prostakami ale i tak latwij mi sie z nimi dogadac. moze sam jestem prostakiem
Moim zdaniem to zależy od człowieka. Zresztą jakie teraz znaczenie ma tytuł magistra? Magistrów jak psów i nikt się tym specjalnie nie chwali, że ma tytuł naukowy.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
a mnie juz zaczynaja wkurwiac Ci kolesie po liceach.
widocznie mieli jakąś intencję żeby tam pójsc.
Do do tytułu to zazwyczaj obwołują się nimi nie Ci co na serio go sie wyuczyli czy zdobyli ale ci którzy nieźle się nakombinowali żeby się na uczelnii utrzymać... Mądrzy ludzi nie chwala się tym kim są- oni udowadniają ze są warci-
teraz nie jest ciężko o tytuł bo uczelni prywatnych jest jak grzybów po deszczu... a zdobywanie 'mgr' czy 'dr' jest znacznie prostsze....
koniec off
_________________ I'm strong on the surface... not all the way through...
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-01-18, 15:48
jusia_like napisał/a:
Do do tytułu to zazwyczaj obwołują się nimi nie Ci co na serio go sie wyuczyli czy zdobyli ale ci którzy nieźle się nakombinowali żeby się na uczelnii utrzymać...
Mam dziwne przeczucie, że z tym tytułowaniem to krzak raczej żartował niż pisał na poważnie, już nie mówiąc o tym, że nawet jakby traktować to co napisał na poważnie to mogłabyś przeczytać dokładnie za nim zaczniesz odpowiadać, bo wprowadzasz zamęt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum