Usunąć posty nic nie wnoszące do tematu i po sprawie.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Moja droga, takie coś jest nazywane reakcją łancuchową.
W sumie jakby nie patrzeć, człowiek też w tym uczestniczy.
No Zaprzeczasz samemu sobie Człowiek też niestety (albo stety) musi jeść kury. Tak jak koty jedza myszki A nazywane jest chyba łańcuchem pokarmowym... Gomen czepiam się ^^"
Martina napisał/a:
a co do zdrowia, to białko zwierzęce można doskonale zastąpić białkami roślinnymi. moje dziecinie będą jadły mięsa od dziecka (;
No własnie nie można. Nie da się. Jest to niemożliwe. Część białek owszem, ale nie będzie to w taki sam sposób przyswajane i naturalnie tych stra nie nadrobisz. Nie ma szans. A dzieciom może lepiej daj wybór taki jaki ty miałas?...
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
prześledziłam temat... mój wniosek podsumowujący: zgadzam się z Fazim... śmieszą mnie porównania zabicia kury i człowieka... śmieszą mnie rozważania na temat czy kura ma uczucia... śmieszą mnie rozważania na temat czy wegetarianizm jest słuszny... śmieszą mnie teksty w stylu : kura ma takie samo prawo do życia jak człwoiek... śmieszą mnie teksty w stylu jesz kurę zjedz psa... śmieszy mnie to wszystko bo uważam takie rozważania za bezsensowne... to człwoiek jest panem świata, to człowiek (mimo, że nie jest najpotężniejszym zwierzęciem na świecie) podporządkował sobie świat... to człwoiek jest na szczycie łąńcucha pokarmowego... to człwoiek jest istotą rządzącą... i należy zrobić wszystko by jego istnienie ratować... nawet kosztem zabicia 400 kur... lepiej poćwiczyć niż później pozwolić ludziom by chorowali na jakąś ptasią grypę, by zanikały im płuca...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
to człwoiek jest panem świata, to człowiek (mimo, że nie jest najpotężniejszym zwierzęciem na świecie) podporządkował sobie świat
Człowiek gówno może
a bóg umarł.
tyle.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
:o Patrzcie no, człowiek Panem świata?!
Pępek świata tak?! Człowiek najwazniejszy i może deptac po wszystkim?!
to co napisałaś uważam za płytkie, nie lubię ludzi którzy twierdza że sa najwazniejsi.
Nikt nie zagłuszy nie zatrzyma
Wojny, którą w sobie skrywam
Coś mi się wydaje, że świat radził sobie o wiele lepiej bez ludzi.
_________________ to co widzisz w lustrze to nie jest odbicie
to tylko maniera, to nie jest życie
w naszych źrenicach jest za mało boga
a droga jest prosta, czy jest kręta droga
Coś mi się wydaje, że świat radził sobie o wiele lepiej bez ludzi.
tez tak uwazam, dopiero teraz zaistnialy wszelkie problemy ... dziura ozonowa,efekt cieplarniany,kwasne deszcze i to napewno samo sie nie zrobilo ktos temu wszystkiemu `lekko` pomogl i tym kims byl czlowiek.
a co do tego ze czlowiek jesc kury `musi` to prosze bardzo ... zgadzam sie z tym o ile sami zabijecie kure(krowe,swinie) ktora bedziecie chcieli zjesc .. wtedy moze do was trafi to co dane zwierze przezywa
gówno może? wszystkie "udogodnienia", które masz na codzień stworzył człowiek... nie wiem czy to wszystko gówno... ale zgadzam się z Tobą człwiek sra czyli gówno może... Bóg umarł?... umarła ludzka część Jezusa, Bóg jest istotą nieśmiertelną... radzę najpierw podowiadywać się o różnych sprawach tj. np. unia hipostatyczna czy takie inne a później wygłaszać teorie, że Bóg umarł.... co jest z natury rzeczy niemożliwe...
Pod_Oslona_Nocy napisał/a:
Patrzcie no, człowiek Panem świata?!
to wskarz mi istotę potężniejszą od człowieka... a chyba nowością nie jest, że potęga daje władzę...
monika_mp napisał/a:
a co do tego ze czlowiek jesc kury `musi` to prosze bardzo ... zgadzam sie z tym o ile sami zabijecie kure(krowe,swinie) ktora bedziecie chcieli zjesc ..
jestem z miasta ale wieś i ubuj zwierząt nie są mi obce... nie jestem głupia i wiem, że to co jem kiedyś latało po podwórku... nie obrzydza mnie widok krwi, flaków czy odcinania głowy kury, kaczki (bez podtekstów politycznych)...
monika_mp napisał/a:
tez tak uwazam, dopiero teraz zaistnialy wszelkie problemy ... dziura ozonowa,efekt cieplarniany,kwasne deszcze i to napewno samo sie nie zrobilo ktos temu wszystkiemu `lekko` pomogl i tym kims byl czlowiek.
ty widzisz to co człwiiek zniszczył... ja widzę to co stworzył... postęp tehnologiczny, przemysłowy, rozwój medycyny itp.itd.
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
Wysłany: 2006-04-29, 17:14
Polecający: bierdonka
naya napisał/a:
Tobą człwiek sra czyli gówno może.
hahahah dobre
nie no .. zgadzam sie całkowicie z nayą jak i z paroma innymi osobami ,
i to człowiek ustala warunki w jakich chce zyc , człowiek prowokuje wojny i ustanawia pokój , człowiek sadzi drzewa i przerabia je na papier ;] człowiek hoduje kury a potem je zjada , bo takie jest prawo silniejszego ;] nie zrozumcie tego zle , ze my jestesmy egoistami , bo mówimy ze człowiek jest najwyżej , tak poprostu jest ten swiat skonstruowany ;]
ale spojrzecie na siebie , roslinożercy ;] , czy to ze nie jecie mięsa , sprawia ze jestescie lepsi od nas , mięsożerców ? potencjalnych zabojców wg niektórych ? czy to dziwne ze człowiek chce sie bronic przed zagrozeniami , kosztem czegoś co i tak zostałoby przerobione na parówke, a czym uratowałby tylek nie jednego wegetariana ? to co ? lepiej zdychać na ptasią grype i płakać ze sie nic nie zrobiło aby temu zapobiec ?? dziwne rozumowanie ;]
a co do martiny i jej przyszłych dzieci , radze to najpierw skonsultować z lekarzem , bo małe dzieci potrzebują mięsa aby sie prawodłowo rozwijać , no chyba ze uwzględniasz w swojej wegetarianskiej diecie wizyty lekarskie ;]
a co do martiny i jej przyszłych dzieci , radze to najpierw skonsultować z lekarzem , bo małe dzieci potrzebują mięsa aby sie prawodłowo rozwijać , no chyba ze uwzględniasz w swojej wegetarianskiej diecie wizyty lekarskie ;]
a ja czytałam ostatnio w jakiejś gazecie że nawet małe dzieci mogą być wege ;]
Krecik napisał/a:
A dzieciom może lepiej daj wybór taki jaki ty miałas?...
oczywiście. jak będą chciały, zaczną jeść mięso, kiedy się usamodzielnią mniej więcej.
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Byl odcinek south park
jak bodajze Stan nie jadl miesa
i stal sie jedna wielka wagina
[mysla przewodnia bylo to, ze czlowiek nie jedzacy miesa zamienia sie w cipe]
Wysłany: 2006-04-29, 21:03
Polecający: bierdonka
Martina napisał/a:
czytałam ostatnio w jakiejś gazecie
pewnie Fakt ;] podaj mi tytuł tej gazety to powiem Ci czy mozna wierzyc ;]
a ja mam pytanie od jak dawna nie jesz mięsa i czy to ma cos wspolnego z muzyką reggae ?
to wskarz mi istotę potężniejszą od człowieka... a chyba nowością nie jest, że potęga daje władzę...
a mowia ze ponad 90% Polakow to chrzescijanie
naya napisał/a:
jestem z miasta ale wieś i ubuj zwierząt nie są mi obce... nie jestem głupia i wiem, że to co jem kiedyś latało po podwórku... nie obrzydza mnie widok krwi, flaków czy odcinania głowy kury, kaczki (bez podtekstów politycznych)...
no tak ale jak sie bawimy w rzeczy typu "czlowiek jest na szczycie lancucha pokarmowego" to niech sie zachowuje tak jak istoty ponizej niego i niech zabija sam dla siebie a wytlumaczenia typu `jestem z miasta` nic nie daja(przynajmniej dla mnie) moze i Ty wiesz jak to wyglada ale wiekszosc krowe widziala tylko w tv ;/
naya napisał/a:
ty widzisz to co człwiiek zniszczył... ja widzę to co stworzył... postęp tehnologiczny, przemysłowy, rozwój medycyny itp.itd.
tak tak to tez widze ... ale jedak bardziej do mnie dociera jakim kosztem to wszystko powstalo
lolinka napisał/a:
a co do martiny i jej przyszłych dzieci , radze to najpierw skonsultować z lekarzem , bo małe dzieci potrzebują mięsa aby sie prawodłowo rozwijać
znam pewna mamuske ktora swojemu dziecku nigdy miesa nie dala (nawet zelkow dziecko nie sprobowalo) i zyje i powiem jeszcze ze wszystkie wyniki ma w normie.
lolinka napisał/a:
ze my jestesmy egoistami , bo mówimy ze człowiek jest najwyżej , tak poprostu jest ten swiat skonstruowany ;]
rozumiem ze z tego powodu mamy sie cieszyc i zabijac dalej ?
a ja mam pytanie od jak dawna nie jesz mięsa i czy to ma cos wspolnego z muzyką reggae ?
A to ma coś wspólnego ze sobą ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum