To nie jest ani wstyd ani porazka. To jest racjonalne posuniecie. Ciezko jest rzadzic mniejszoscia. Ciesze sie, ze doszlo do samorozwiazania- bo to rzadzenie bylo porazka (calosc rzedow pis, lpr, samoobrony). Ale to jest moje zdanie. Nikt sie z tym nie musi zgadzac.
wow, udalo mi sie napisac choc jeden tekst politycznie poprawny : D !
Będzie śmieszniej jak ludzie w nowych wyborach ponownie ich wybiorą
.. co jest całkiem realne. Polacy nie uczą się na błędach. a większość tych, którzy krytykują PiS i ogólnie całą obecną politykę, po prostu na wybory nie pójdzie.
ha, wybory są 2 dni po moich 18-tych urodzinach. ale pic
wybory i tak będą sterowane, w końcu w PL jest gorzej niż za czasów Stalina, zwykłe posunięcie strategiczne
Ostrozniej ze skojarzeniami "mlody czlowieku".
trochę zainteresowania tematem... chcociazby obejrzenie faktów by sie przydało... stwierdzenie, że wpolsce jets gorzej niż za czasów stalina nalezy do Leppera i było w tv (w programach trochę bardziej ambitniejszych niż mtv) wałkowane aż do znudzenia... i wydaje mi się, że 'bro' uzył tu tego stwierdzenia jako sarkazm...
bro napisał/a:
wybory i tak będą sterowane
wybore będą sterowane na tyle na ile ludzie dadzą się sterować...
Margaretka napisał/a:
Nie jestem zwolennikiem ani tej partii ani innych, ale na wybory trzeba będzie się wybrać
dokładnie... tak naparwde nie ma żadnej normalnej alternatywy na naszej scenie polityczne... wybiera sie poprostu mniejsze zło bo dobra nie ma w ogóle...
_________________ "Jesteśmy tym, co robimy, jesteśmy naszymi tajemnicami. Ja jestem sumą moich grzechów, tak właśnie! Chcesz poznać mnie, musisz poznać moje grzechy." T.Dekker
Tak drogie dzieci wierzcie dalej medialnej papce mówiącej, że PiS to najgorsze zło, a Kaczyńscy są gorsi niż Hitler i Stalin razem wzięci, a zbawcami Polski są prezio i koalicja PO-LiD
Gdyby Kaczyńscy i Tusk mogli się porozumieć to by nawet bez wchodzenia w koalicję po nowych wyborach, zmienili konstytucję i wprowadzili ordynację większościowa. Zakładam, że 2/3 głosów w sejmię razem PiS i PO będą mieć. Wtedy by mogli zaraz rozpisac nowe wybory i któras z tych partii zyskała by samodzielną większość.
nie byłabym tego taka pewna, szeregi moherowych beretów są jeszcze na tyle silne, że po następnych wyborach, mogą nam królować te samy typy co i teraz.
_________________ egzystuję więc myślę.
niestety to drugie nie wszystkim jest dane.
szeregi moherowych beretów są jeszcze na tyle silne
Jasne, przy tak dużej emeryturze stać wszystkich na zakup najbardziej odżywczego jedzenia, chodzenie na siłownie i fitness. Dzięki temu zachowują sprawność fizyczną na bardzo długi czas, a za dwa lata przebiją w zawodach Młodzież Wszechpolską.
thinker napisał/a:
po następnych wyborach, mogą nam królować te samy typy co i teraz
Nie wiedziałem, że ustrój Polski powrócił do monarchii i to grupowej. Możesz mi podać datę kiedy to się stało? Bo wydawało mi się, że mamy demokrację parlamentarną.
_________________ czasem jeszcze w nocy krzyczę, ale poza tym dobrze
Nie wiedziałem, że ustrój Polski powrócił do monarchii i to grupowej. Możesz mi podać datę kiedy to się stało? Bo wydawało mi się, że mamy demokrację parlamentarną.
a mi się wydawało, że ironia nie była aż tak trudna do zrozumienia. cóż.
_________________ egzystuję więc myślę.
niestety to drugie nie wszystkim jest dane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum