Wysłany: 2006-05-10, 13:46 Wizyta Papieża Benedykta XVI
Telewizja Polska przygotowuje się do pielgrzymki papieża Benedykta XVI nie tylko w sensie programowym, ale i reklamowym. Na czas wizyty papieża wycofane zostaną z telewizji wszystkie reklamy, które mogłyby zakłócić podniosły nastrój tych uroczystości i obrazić czyjeś uczucia religijne, czyli przede wszystkim reklamy majtek i tamponów.
_________________ One, two, Freddy's coming for you!
Three, four, better lock your door!
Five, six, grab your crucifix!
Seven, eight, gonna stay up late!
Nine, ten, never sleep again!
Obrazić czyjeś uczucia religijne?? Myslałam, że to raczej obraża dobry smak, bo to łączenie reklam, to teraz jest co najmniej dziwne, po podpaskach płatki śniadaniowe, potem tampony, zaraz po nich ciasteczka, a po ciasteczkach papier toaletowy. Ale przecież oni nie przerywają transmitowanych mszy reklamami, a moim zdaniem, czy przed mszą przez pół godziny będą zachwalać wiertarki, czy tampony to nie ma większego znaczenia, bo ludzie do tamponów już sie przyzwyczaili i nie robi to na nich wrażenia. Gdyby tak na przykład na kilka dni w ogóle zrezygnowali z emitowania reklam, to by było jakieś poświęcenie w imię zachowania podniosłego nastroju.
Lębork > Chuligani starli się z policją
Policja użyła broni
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Po pierwsze z tego co mi wiadomo, to takich reklam ma nie być bezpośrednio obok programów papieskich. A to, że bardzo dużo czasu TVP poświęci wizycie papieża w Polsce to już inna sprawa.
Po drugie msze co prawda nie będą przerywane reklamami, ale będzie kilka wejść. Tak jak teraz Wiadomości są oddzielnie, pogoda oddzielnie i sport też. A czasami to nawet rozdzielają pogodę zwykłą, od jakieś specjalnej dla kierowców. (na TVP 1 przynajmniej jest taki zabieg). Tak samo będzie z programami papieskimi. Będą nie tylko msze, ale rozmowy w studio z gośćmi, jakieś programy, reportaże, etc.
Po trzecie wydaje mi się, że chodziło bardziej o reklamy związane silnie z seksem, a nie z tamponami. Na pewno reklama w której ktoś woła "Antonioooooo gorąco/zimno" nie pójdzie. Podobnie jak reklama chyba nagrywarki DVD, w której lektor mówi o przyjemnościach, które mozna powtarzać w kółko, a na pierwszym palnie pani ujeżdża pana.
I ja coś takiego popieram, bo niektóre reklamy są żałosne do bólu.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Telewizja Polska przygotowuje się do pielgrzymki papieża Benedykta XVI nie tylko w sensie programowym, ale i reklamowym. Na czas wizyty papieża wycofane zostaną z telewizji wszystkie reklamy, które mogłyby zakłócić podniosły nastrój tych uroczystości i obrazić czyjeś uczucia religijne, czyli przede wszystkim reklamy majtek i tamponów.
ja poprosze o zródło Twojej wiedzy , czyli adrs strony internetowej lub nazwe czasopisma , bo nie chce sie wypowiadac na temat jak narazie dla mnie nie potwierdzony , bo czytuje prase i jak narazie nic takiego nie słyszałam ;]
Po trzecie wydaje mi się, że chodziło bardziej o reklamy związane silnie z seksem, a nie z tamponami. Na pewno reklama w której ktoś woła "Antonioooooo gorąco/zimno" nie pójdzie. Podobnie jak reklama chyba nagrywarki DVD, w której lektor mówi o przyjemnościach, które mozna powtarzać w kółko, a na pierwszym palnie pani ujeżdża pana.
A te z kremami wyszczuplającymi i drenującymi? Mogliby ich nie puszczać, bo jak widzę tę laskę jak ściąga sobie ten celulit z tyłka, to coś mi się robi... A jakby nie było, tyłek jest goły.
Wyluzujcie trochę.
Nagość i podteksty zawszę chetniej przyciagaja widza do sklepu, nizeli prosta reklama.
Aż 120 gumowych kul wystrzelili w stronę pseudokibiców policjanci ochraniający wczorajszy mecz Pogoni Lebork z Gryfem Słupsk. Rannych zostało pięciu policjantów.
Nagość i podteksty zawszę chetniej przyciagaja widza do sklepu, nizeli prosta reklama.
Dla mnie najlepsze są reklamy z "jajem", oryginalne, pomysłowe i śmieszne. Ucieczka w gołą dupę moim zdaniem świadczy o braku pomysłów i jest zbyt prymitywna. Nie zaprzeczam jednak, że nie działa.
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
ja poprosze o zródło Twojej wiedzy , czyli adrs strony internetowej lub nazwe czasopisma , bo nie chce sie wypowiadac na temat jak narazie dla mnie nie potwierdzony , bo czytuje prase i jak narazie nic takiego nie słyszałam ;]
Zacznij czytać prasę, a nie czytywać Bravo Girl Nie podam Ci konkretnego źródła tekstu, który tu wkleiłam, ponieważ nie mam adresu, nie archiwizuję linków. A wiadomość jest na Wirtualnej Polsce jak i w Gazecie Wyborczej, chyba omijasz istotne rubryczki...
Tutaj zamiszczam specjalnie dla Ciebie adres, gdzie wspomniane jest o reklamie bielizny osobistej czy produktów higieny intymnej, tj. tamponów i majtek, czy tego chcesz czy nie
a ja dodam od siebie jeszcze papier toaletowy przeczytane na wp.pl
czy to nie jest chore ? ja mysle ze to jest gorzej niz chore...to jets tragiczne...skoro w czasie pielgrzymki takie reklamy sa wulgarne...to znaczy ze przez pozostala czesc zycia polakow kiedy obiwankenobi nie odwiedza kraju juz nie sa ? paranoja...
Poświęciłam się wczoraj dla zyskania wiedzy i przez parę godzin uważnie oglądałam reklamy i zauważyłam, że jakoś mało jest tych, które mają być nieemitowane. Nie widziałam ani jednej reklamy tamponów, czy podpasek, a jeszcze parę lat temu było ich zatrzęsienie. Teraz to głównie reklamują wszelkie możliwe rodzaje niezdrowego i tuczącego jedzenia oraz preparaty mające niwelować wpływ tego jedzenia na sylwetkę. Może to podsumowanie jest trochę na wyrost, ale jakoś straciłam ochotę na dalsze prowadzenie badań.
ja na szczescie tv nie ogladam od roku prawie w ogole...wiec nie zauwaam nawet tego teraz...ale chodzi o sam fakt bezsensownej cenzury...ale pod rzadami pisuarow trzeba sie do tego przyzwyczajac
Każdy powód jest dobry, żeby omijać te gołe dupy w telewizji i ja to popieram. Czasami myślę, że co za dużo to niezdrowo. Wszyscy tylko o seksie, wszystko się kojarzy z seksem. Jeszcze bardziej niż "erotyczne" reklamy w TV, irytują mnie te w radiu. Słucham sobie, a tu mi jakaś TereFere jęczy na cały regulator: Czego jęczysz kurwo? - mówię sobie w myślach i szukam pilota, aby zmienić stację, ale zanim go znajdę, to już słyszę, że ta kurewka właśnie zobaczyła nową trzepaczkę do jajek i przezywa orgazm cenowy, bo trzepaczka jest za jedyne 0,99 zł... .
www.wilk.boo.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum