• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Czat • Katalog Firm
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: lolinka
2006-12-08, 23:16

Czy jesteś zadowolony z wyników wyborów na Prezdyenta w Warszawie
Tak
40%
 40%  [ 4 ]
NIE
60%
 60%  [ 6 ]
Głosowań: 10
Wszystkich Głosów: 10

Autor Wiadomość

kuszo 

Wysłany: 2006-11-27, 08:22   "Wstydzę się, że jestem warszawiakiem, to był zły wybór

Nie mogłem się powstrzymać by nie napisać tego co myślę o Wyborach na Prezydenta Stolicy. Być może będę tu pisał zbyt odważnie o moich politycznych sympatiach i części z Was może się to nie spodobać, części, zaznaczę na początku, która sympatyzuję z Platformą. Otóż cholernie irytuje mnie to co mówi nowy-sondażodwy prezydent Warszawy. Wydaje mi się, że w PO wszyscy kandydaci na prezydenta mają już chyba taką partyjną przypadłość mianowania się Prezydentem przed ogłoszeniem oficjalnych wyników wyborów, to w przypadku Pani Gronkiewicz-Waltz, która zaraz po zakończeniu ciszy wyborczej i ogłoszeniu sondażowych wyników uważa się prezydentem; spójrzmy rok do tyłu i przypomnijmy sobie bilboardy "Prezydent Tusk - Człowiek z zasadami"...Jemu jednak się nie udało, choć sondaże dawały mu olbrzymią przewagę...Hannie natomiast najprawdopodobniej się powiedzie, co oznaczało będzie cofnięcie się w rozwoju Polaków o rok, kiedy to po 15 latach zimowego snu, otrząsnęli się i zagłosowali za lepszą przyszłością. Dziś jednak patrząc na wstępne wyniki aż chce się rzecz - Warszawa, głupcze, parafrazując tytuł nowej książki Tomasza Lisa, otóż warszawiacy nie świadomi tego co będzie gdy Gronkiewicz-Waltz zostanie prezydentem, potwierdzają tylko nasze narodowe powiedzenie czyli Mądry Polak po szkodzie...Ale gdyby tylko ktoś z szanownych państwa głosujących spojrzał kilka lat wcześniej i przypomniał sobie kto obalił rząd Olszewskiego, za czasu kogo urzędowania jako Prezesa NBP była największa inflacja w Polsce...to tylko dwa przykłady. Czy ludzie, którzy zagłosowali rok temu za IV RP, dziś chcą powrotu do III gdy już byliśmy na wpół do piątej...Czy naprawdę jest tak dużo otumanionych Polaków??
"Wstydzę się, że jestem warszawiakiem, to był zły wybór" Komentarz, Onet.pl
Wybór Hanny Gronkiewicz-Waltz jako Prezydenta Warszawy to jest jakaś wielka kpina i nieporozumienie...To powstrzymanie dynamicznego rozwoju miasta. To będzie oznaczało powrót żydokomuny do Warszawy, postkomunistyczna Platforma z PZPRowską SLD. Przykro się robie gdy patrzę na wyrwaną 3 lata temu Warszawę z rąk oszustów i wyjadaczy z SLD i PO. Z rąk Pana Prezydenta Pawła Piskorskiego z PO, który sprzedawał Warszawę jak swoją własność...Wstydzę się, że jestem Warszawiakiem. Ludzie powinni głosować tak jak karze im sumienie, a sumienie powinno kazać zagłosować na Kazimierza Marcinkiewicza. I ludzie sumienia nie posłuchali... Wybrali swojego kandydata, którego będą rozliczać za 4 lata. Wybrali powrót układu. Wybrali najgorzej jak mogli wybrać. Nie kwestionując niemal pewnej już wygranej HG-W, śmiałbym się gdyby jutro rano gdy PKW poda wyniki oficjalne z niektórych dzielnic miasta, które wskazywały będą na wygraną Marcinkiewicza, mimo, że HG-W już ogłosiła się prezydentem...Nie mniej jednak ta wizja jest zbyt optymistyczna, co oznacza, że HG-W będzie prezydentem, co dalej oznacza, że żydokomuna, która już zaczynała się z Polski uciekać, będzie się pchała drzwiami i oknami do Warszawy, gdzie na pewno pod rządami Gronkiewicz znajdzie azyl i zapewne będzie współrządzic...

Jeśli ktoś się ze mną zgadza...
Kod:
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img207.imageshack.us/img207/378/flagawarszawy2pu8.png[/IMG][/URL]

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2006-11-27, 10:41   

kuszo napisał/a:
Ludzie powinni głosować tak jak karze im sumienie, a sumienie powinno kazać zagłosować na Kazimierza Marcinkiewicza

ROTFL. Miło mi poznać sumienie, tylko wiesz sumienie jak chciałeś, żeby Cię ludzie słuchali to trzeba im było kazać przed, a nie po wyborach.
kuszo napisał/a:
HG-W będzie prezydentem, co dalej oznacza, że żydokomuna

HG-W to mniej więcej liberalizm czyli przeciwieństwo komunizmu.

A o wyborach powiem tyle PiS w Warszawie rządził 4 lata i rok w całej Polsce, miał wystarczająco dużo czasu aby się wykazać, ale zamiast działania wybrali bełkot o układzie i teraz są tego efekty.

I ja też się wstydzę, że jesteś Warszawiakiem.

kuszo 

Wysłany: 2006-11-27, 15:31   

Żydówa z liberalnymi poglądami, jeśli ty w to wierzysz...

kenusarf  

Wysłany: 2006-11-27, 15:53   

1.Hanna Gronkiewicz-Waltz jest katoliczką, a nie żydówką...

2. Jeżeli nawet byłaby żydówką to nic by to nie zmieniało.

Cesar  

Wysłany: 2006-11-27, 17:58   

Pan frasunek najwyraźniej nie wie, co to jest "żydokomuna"

dr frasunek napisał/a:
Hanna Gronkiewicz-Waltz jest katoliczką, a nie żydówką...

Tu nie chodzi o wyznanie, tu chodzi o pochodzenie. Żydów w polskim sejmie, senacie i rządzie było i najprawdopodobniej będzie bardzo sporo. A niestety wielu z nich to stare komunistyczne szychy jeszcze z czasów PZPR.
Ostatnio zmieniony przez Cesar 2006-11-27, 20:21, w całości zmieniany 1 raz  

fazi  

Wysłany: 2006-11-27, 18:05   

To Kaczyński chyba pisał na współę z Rydzykiem. Bełkot o układach, Żydach, komunistach i wszystko to w tonie jakby przemawiał w imieniu wszystkich. Uwielbiam to.

Dishman  

Wysłany: 2006-11-27, 21:13   

kuszo napisał/a:
Czy ludzie, którzy zagłosowali rok temu za IV RP, dziś chcą powrotu do III gdy już byliśmy na wpół do piątej

Kto chciał ten chciał, ja nie chciałem. IV RP to chwyt marketingowy. Szkoda, że tak wielu daje się na niego nabrać.
kuszo napisał/a:
To będzie oznaczało powrót żydokomuny do Warszawy, postkomunistyczna Platforma z PZPRowską SLD

Taaa.... to kocham najbardziej. A Ty pewnie jesteś żydem przebranym za skinheda należącego do Młodzieży Wszechposlkiej i na manifestach krzyczysz: Polska dla Polaków, ziemia dla ziemniaków!"
kuszo napisał/a:
Ludzie powinni głosować tak jak karze im sumienie, a sumienie powinno kazać zagłosować na Kazimierza Marcinkiewicza

Nie wiedziałem, że był gdzieś warszawski zjazd sumień... . Gdzie wszystkie sumienia porozumiały się jak trzeba głosować?

I tak na koniec tylko dodam. Kilka lat rządów PiSu w Warszawie było na tyle złych, że nie przekonało jej mieszkańców do kontynuowania dalszej polityki.

krzak  

Wysłany: 2006-11-27, 21:36   

ja w prawdzie warszawiakiem nie jestem i problem z wyborem prezydenta stolicy jest mi bardziej odlegly. to jednak z politycznego punktu widzenia z wyboru Pani Gronkiewicz-Waltz zadowolony nie jestem. (zreszta ja po kazdych wyborach w polsce kiedy to musimy wybierac mniejsze zlo niedzy AWS a SLD, PO a PiS, Samoobrona a LPR itd.)
nie zamiezam juz wnikac w pochodzenie Pani Gronkiewicz-Waltz i sledzic jej korzenie rodowe bo to niema wieklszego znaczenia. ale jest osoba napewno powiazana siecia salonowych ukladow i ukladzikow. wiec spodziewam sie ze polityke ktora bedzie w Warszawie prowadzic bedzie mozna nazwac "salonowa polityka". i zastanawiam sie czy w Warszawie nie ma juz na tyle porzadnych i nie wplatanych w partyjne powiazania ludzi, ze az prezydentem musial zostac ktos taki jak Pani Gronkiewicz-Waltz. zwlaszcza ze osoba Pani Gronkiewicz-Waltz wielu polakom nie kojarzy sie zbyt dobrze.
co do Pana Marcinkiewicza to wprawdzie nalerzy do partii popieranej prez "moherowe berety" ale bedac premierem pokazal ze nie jest tylko lalka w rekach kaczorow. ze jest tez zdolny do samodzielnego dzialania i jak dla mnie to on byl tym nmiejszym zlem.

co do lideralizmu demokracyjnego to jestem przeciwny ograniczaniu roli panstwa do minimum i kierowania ustroju w strone anarhii. panstwo ma za zadanie chronic i pomagac swoim obywatelom, a glowne zalozenie liberalizmu opirera sie na tym zeby nie ingerowac.

Cesar napisał/a:
Tu nie chodzi o wyznanie, tu chodzi o pochodzenie. Żydów w polskim sejmie, senacie i rządzie było i najprawdopodobniej będzie bardzo sporo. A niestety wielu z nich to stare komunistyczne szychy jeszcze z czasów PZPR.

Caster skad Ty czerpiesz swoja wiedzie?

Dishman  

Wysłany: 2006-11-27, 23:49   

Czy Marcinkiewicz nie był laką w rękach Kaczyńskich? Ja odniosłem inne wrażenie. Np. dlaczego musiało dojść do zmiany premiera z Marcinkiewicza na Kaczyńskiego? Jakie ważne wydarzenie wtedy mieliśmy, że doszło do zmiany władzy?

Rezygnacja z mandatu poselskiego i objęcie funkcji pełniącego obowiązki prezydenta Warszawy też z pewnością było nakazem Kaczyńskich. Popatrzcie jak mocno PiS był pewny, że Marcinkiewicz wygra. W chwili obecnej nie jest on nikim ważnym w polskiej polityce i musi czekać na znak od swojego prezesa - jest zdany na jego łaskę.

Marcinkiewicz to polityk bardzo medialny i naprawdę bardzo dobrze się prezentujący. Tego odmówić mu nie można, ale wg. mnie nie można o nim powiedzieć, że jest istotny w wewnętrznej walce w partii. Jest właśnie laleczką, która tańczy tak jak prezes zagra.

Poza tym w większości miast i wsi wygrali lokalni politycy, nie należący (przynajmniej oficjalnie) do żadnej ogólnopolskiej partii. Być może wielkie miasta takie jak Warszawa są zbyt istotny bastionem, ale czy nie powinny wykształcić liczącego się w wyborach niezależenego kandydata na prezydenta?

kuszo 

Wysłany: 2006-11-28, 06:22   

Większość z Was nie lubi Kaczyńskich dlatego, że mają na nazwisko Kaczyńscy i nazywacie ich Kaczorami, ja natomiast patrze na ich poglądy polityczne i to, że chcą coś dla tego kraju zrobić mimo, że nie za bardzo mogą z powodu braku większości, której musieli szukać u takich jak Lepper i Giertych. Wszyscy wiedzą, że Kaczyński nie traktuje ich jak partnerów a jak popychaczy ustaw. Patrze jeszcze na to co Bracia Kaczyńscy robili za czasów PZPRu, a kim była i co robiła wtedy Hanna Gronkiewicz-Waltz.
Nie chodzi tu o Żydów bo do nich samych nic nie mam, chodzi o to, żeby nie dobierali się do władzy pod fałszywymi hasłami a najlepiej w ogóle się do władzy nie pchali. Być może HG-W będzie dobrym Prezydentem, ja jednak nie wierze w taką nagłą zmianę poglądów tej kobiety. Jak wczoraj jesteś ubekiem czy powiedzmy działasz w układziku, mniejszym czy większym to dziś piastując stanowisko Prezydenta Warszawy nagle nie będzie Ci zależało czy w kraju będzie dobrze czy nie...to tak jakby Oleksy albo Miller dziś do jakiejś prawicowej partii przeszli. Ja może nie wierzę w ludzi...Tak uważam

Dishman  

Wysłany: 2006-11-28, 13:55   

kuszo napisał/a:
Większość z Was nie lubi Kaczyńskich dlatego, że mają na nazwisko Kaczyńscy i nazywacie ich Kaczorami
To nie jest przyczyna, to jest skutek.
kuszo napisał/a:
Patrze jeszcze na to co Bracia Kaczyńscy robili za czasów PZPRu, a kim była i co robiła wtedy Hanna Gronkiewicz-Waltz

A dla mnie ma to coraz mniejsze znaczenie, kto kim był za PRLu. Prawda jest taka, że i tak prawdy nie dojdziesz. Owszem rozwiąże się ona w swoim czasie, poprzez wymarcie ostatnich agentów i donosicieli.
U mnie kandydował na prezydenta miasta człowiek, który pod koniec lat '80 był kierowcą wożącym ZOMO. Przylepiono mu łatkę czerwonego komucha. Nikt nie patrzył na to, że chłop miał powołanie do wojska i gdyby się nie stawił, to groziłby mu prokurator.
Tak samo jak mój ojciec, który podczas stanu wojennego miał wezwanie do woja i musiał siedzieć w jednostce. Tak jak setki tysięcy innych mężczyzn. Nigdy nie był partyjny, nigdy nikogo pałą nie lał. Na agenta czy donosiciela był za cienki. I co też był komuchem? Bez sensu.

jusia_like  

Wysłany: 2006-11-28, 16:20   
   Polecający: Google

Zaskakuja mnie własnie tacy ludzie którym PIS mami 'persepktywami' i pseudorozwojem który mamy niby zawdzięczac tylko tej partii.... Czy zmieniło sie coś odkąd pis rządzi?? NIC. Dalej jestesmy biedni tak jak bylismy i nadal będziemy.
Wybory w warszawie bardzo mnie ucieszyły i szczerze ciesze sie że wygrała Waltz a nie Marcinkiewicz.
dr frasunek napisał/a:
A o wyborach powiem tyle PiS w Warszawie rządził 4 lata i rok w całej Polsce, miał wystarczająco dużo czasu aby się wykazać, ale zamiast działania wybrali bełkot o układzie i teraz są tego efekty.

dokładnie. Skoro jestes Warszawiakiem to czy czujesz w jakimkolwiek stopniu że zyło Ci się przez te 4 lata lepiej?? Nie sądze....
Fakt że historia przemawia na korzyśc PISu ale to nie zmienia faktu że maja oni białe rekawiczki i trzeba ich za to wilbić .
CIESZE SIE BARDZO ZE PONIEŚLI KLĘSKE W STOLICY :)

kenusarf  

Wysłany: 2006-11-28, 19:23   

Cesar napisał/a:
Tu nie chodzi o wyznanie, tu chodzi o pochodzenie.

H G-W urodziła się w Polsce i ma obywatelstwo polskie.
Mniej Radia Maryja sugeruję, bo to właśnie Rydzykowy nius, że Hanna jest Żydówką.
Cesar napisał/a:
Żydów w polskim sejmie, senacie i rządzie było i najprawdopodobniej będzie bardzo sporo

W polskim sejmie to są obywatele Polski wybrani przez innych obywateli.
kuszo napisał/a:
Większość z Was nie lubi Kaczyńskich dlatego, że mają na nazwisko Kaczyńscy i nazywacie ich Kaczorami, ja natomiast patrze na ich poglądy polityczne i to

Ja nie lubię ich za ich poglądy polityczne, to Ty nie lubisz HG-W bo sobie ubzdurałeś, że jest post-komunistką.

krzak napisał/a:
co do lideralizmu demokracyjnego to jestem przeciwny ograniczaniu roli panstwa do minimum i kierowania ustroju w strone anarhii.

A jestem przeciwny zwiększania roli państwa i kierowania ustroju w stronę totalitaryzmu.

krzak  

Wysłany: 2006-11-28, 22:34   

Dishman napisał/a:
Poza tym w większości miast i wsi wygrali lokalni politycy, nie należący (przynajmniej oficjalnie) do żadnej ogólnopolskiej partii. Być może wielkie miasta takie jak Warszawa są zbyt istotny bastionem, ale czy nie powinny wykształcić liczącego się w wyborach niezależenego kandydata na prezydenta?

wlasnie te wybory pokazaly ze im nizsz jednostka samorzadowa tym niejsze poparcie zdobyly partie dominujace na scenie politycznej. wyrazmie widac ze wybierani byli ludzie za to kim sa a nie za to do jakiej pertii naleza.

dr frasunek napisał/a:
A jestem przeciwny zwiększania roli państwa i kierowania ustroju w stronę totalitaryzmu.
czyli nie jest jeszcze tak zle z Toba

kenusarf  

Wysłany: 2006-11-29, 11:07   

krzak napisał/a:
czyli nie jest jeszcze tak zle z Toba

Oczywiście, że jest ze mną dobrze, jak z każdym liberałem.
krzak napisał/a:
wlasnie te wybory pokazaly ze im nizsz jednostka samorzadowa tym niejsze poparcie zdobyly partie dominujace na scenie politycznej. wyrazmie widac ze wybierani byli ludzie za to kim sa a nie za to do jakiej pertii naleza.

Tylko że w dużym mieście jest niemożliwe jest aby wyborcy mogli poznać osobiście tych, którzy wybierają i są skazani na listy. Ja w tych wyborach tylko na najwyższym szczeblu(czyli na prezydenta) wybierałem po osobie, ale tylko w pierwszej turze.

W drugiej pewnie bym nawet nie głosował ,bo kandydaci byli w mojej ocenie na równi, gdyby przeciwnicy H G-W nie niszczyli tramwajów poprzez pisanie na ścianach głupich wierszyków.
Drugą przesłanką było to ,że Marcinkiewicz nie odważył się otwarcie skrytykować złej prezydentury Lech Kaczyńskiego w Warszawie.

A już zupełnie w oderwaniu od tego czy byłby dobrym prezydentem, na niekorzyść PiS'u działało to, że zrobili go komisarzem ,żeby mu się łatwiej prowadziło kampanię. Mam nadzieję, że nieskuteczność tego posunięcia spowoduje, że następnym razem nie będzie już takich działań przeciwko samorządności z strony władzy centralnej. Gdyby Kaczyńscy byli za samorządnością to jeszcze w zeszłym roku byłyby wybory prezydenta Warszawy, ale oni mieli w partii nikogo kto miałby jakieś szanse to zaczęli psuć samorządność najpierw poprzez opóźnianie dymisji Kaczyńskiego, a później przez tych komisarzy.

Odpowiedz do tematu