Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: owad.lezacy
2007-07-22, 23:57
Autor Wiadomość

Zombwbij  

Wysłany: 2007-07-23, 08:45   
   Polecający: myszka mi poleci(a)ła...

Colorblind napisał/a:
telewizja jak zwykle goni za sensacją, zarabia na cierpieniu
TV raczej nie oglądam, ale ledwie się skończyły Gumisie, już zaczęły się urywki nagrań miejsca "tragedii", zdjęcia lekarzy, ratowników, tu i ówdzie ktoś płaczący i wszystko okraszone charakterystyczną dla takich reportaży(?) muzyką.

Może jestem cynikiem, ale dopóki na drogach co tydzień będzie ginąć więcej osób (a dziennie ginie bodaj naście i ponad sto odnosi rany), dopóty ja się nie będę takimi wypadkami nadto przejmować.

A zamiast stawiania tych świeczek, lepiej by pomóc tym, kt. jeszcze żyją.

Lubię internet, bo w internecie nikt nie wie, że jestem psem ;)
Per aspera ad astra...
...wszędzie można dojść na piechotę

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-07-23, 10:08   

Colorblind napisał/a:
Przez sam weekend ginie więcej osób - wtedy nikt o tym nie mówi, nikt nie zwraca na to wystarczającej uwagi

Z czego zdecydowana większość mogłaby żyć, gdyby podgonić nieco cywilizowany świat, ale o tym to już się tak często nie mówi. Naprawdę wolałbym zobaczyć żałobę narodową, bo śmiertelność w wypadkach w Polsce jest chyba trzykrotnie wyższa niż w Niemczech, ale przecież tu nie wystarczy polecieć rządowym samolotem na miejsce wypadku, żeby udawać, że się polityk daną sprawą przejął. No i jest to raczej materiał na reportaż, a nie na szokujący news, z którego można relację bez przerwy w telewizji przez 3 dni.

I prezydent znowu w tv obiecuje rozdawać pieniążki dla rodzin ofiar... jak ktoś ma ginąć to najlepiej zrobić to w dużej grupie, przynajmniej rodzina otrzyma pomoc.

Martina  

Zaproszone osoby: 11

Wysłany: 2007-07-23, 11:54   
   Polecający: epuls.pl

"Rod Stewart rozumie smutek po wczorajszej tragedii pielgrzymów we Francji i uszanuje żałobę narodową, ogłoszoną przez prezydenta. Zaplanowany na wtorek koncert artysty w Stoczni Gdańskiej odwołano."

Polska nigdy nie przestanie mnie zadziwiać..

she looks like the real thing
she tastes like the real thing
my fake plastic love

bezinternetowo przez jeszcze jakiś czas. ale was kocham wciąż ^_^

Smooth  

Wysłany: 2007-07-23, 13:19   

Tragedia tragedią, współczucie współczuciem, ale bez przesady!!!
To co wyprawiają media to już szczyt wszystkiego. Przeżywają i dociekają: "a po co?", "a czemu?". Szukają tylko jakiejś sensacji, a za dwa-trzy dni zmienią temat i tak nie dowiemy się co były przyczyną i kto zawinił.
A Wielki Brat Ksero oczywiście się podłączył i obiecał pomoc dla rodzin ofiar. Tylko z jakiej racji, przecież na pewno byli ubezpieczeni i przewoźnik też był ubezpieczony więc jeśli chodzi o finanse to raczej nie mają się o co martwić. Chyba, że miłościwie nam panujący Lech Wszechmocny miał na myśli pomoc psychologów itp. to muszę mu przyznać rację, że się przyda.
Ogłaszanie żałoby narodowej to chyba lekka przesada. Ostatnio pojęcie to jest nieco nadużywane przez co straci swój patos.
Odwołano wszystkie programy rozrywkowe w telewizji ale nie zauważyłem, żeby było mniej reklam. Co za obłuda!! :zdegustowany:

zlomiarz  

Wysłany: 2007-07-23, 17:37   wypadek we francji i cała reszta wypadków w polsce
   Polecający: google

na wstępie chciałem napisać że współczuję ofiarom tego wypadku i ich rodzinom

jakiś miesiąc oglądałem w telewizji jakiś program, w którym był minister transportu, jakiś policjant i kilka innych osób. rozmawiali tam o stanie polskich dróg. minister (jak zawsze) nie miał nic ciekawego do powiedzenia (gadał tylko jakieś bzdety o planach budowy dróg) ale mniejsza z tym.

tamten policjant powiedział w tym programie, że w Polsce na polskich drogach ginie średnio :szok: codziennie 21 osób. codziennie ginie 21 osób a w faktach i wiadomościach nic się o tym nie mówi i nikt nic o tym nie wie.

ofiarom z Francji i rodzinom ludzie przesyłają dużo forsy, latają samolotami na miejsce wypadku, dostają psychologów, przyjeżdża prezydent i kupa innych ministrów, ogłaszają żałoby narodowe, w tvn24 ciągle o tym wypadku gadają, jacyś spamerzy na forach znicze rysują, itp, itd (lista jest na pewno długa)

a ludzie którzy codziennie giną na polskich drogach?? dosłownie NIC. dostaną kilka złoty z ubezpieczenia którymi muszą się zadowolić i pozostaje tylko pogrzeb organizować.

według mnie to niesprawiedliwe i takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.

co o tym sądzicie?

Colorblind  

Wysłany: 2007-07-23, 21:54   

zlomiarz napisał/a:
co o tym sądzicie?

cały czas piszemy, że to totalna obłuda, sztuczne współczucie, niesprawiedliwość...

'Jeśli masz do siebie zaufanie i wierzysz w swe marzenia i podążasz za swoją gwiazdą...
...to i tak pobiją Cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia.'
:luka:

ręceprecz odtybetu

krzak  

Wysłany: 2007-07-24, 08:47   

dr frasunek napisał/a:
I prezydent znowu w tv obiecuje rozdawać pieniążki dla rodzin ofiar... jak ktoś ma ginąć to najlepiej zrobić to w dużej grupie, przynajmniej rodzina otrzyma pomoc.

Po pierwsze no to chyba nikt nie wybiera sobie, w jakich okolicznościach chce zginacz. Wypadki drogowe mamy na porządku dziennym i wiadomo ze prezydent osobiscie każdym interesował sie nie będzie. Ale większe katastrofy drogowe czy inne nie zdążają się codziennie i czy z tego powodu nie zasługują na większe zainteresowanie władz, mediów, społeczeństwa?
To, co wyprawiają media tez mi się nie podoba. Ale nic na to nie poradzimy, bo takie są prawa komercji. Media traktują informacje jak towar, który należy sprzedać widzowi. Przez co ta cala oprawka, którą tej tragedii nadają wydaje się być niewspółmierna a przez co irytująca a nawet śmieszna.

kenusarf  

Wysłany: 2007-07-24, 10:00   

krzak napisał/a:
Ale większe katastrofy drogowe czy inne nie zdążają się codziennie i czy z tego powodu nie zasługują na większe zainteresowanie władz, mediów, społeczeństwa?

Nie. A już na pewno nie zasługują na jakąś ekstra pomoc.
krzak napisał/a:
To, co wyprawiają media tez mi się nie podoba. Ale nic na to nie poradzimy, bo takie są prawa komercji.

Z każdą następną "szopką" jest więcej osób niezadowolonych, coraz więcej pisze o obłudzie takiego postępowania czyli spada popyt na takie niesmaczne widowiska.

http://www.forumnasze.net...edii-vt2276.htm

krzak  

Wysłany: 2007-07-24, 10:38   

dr frasunek napisał/a:
Nie. A już na pewno nie zasługują na jakąś ekstra pomoc. Jak ktoś jedzie za granicę to wykupuje ubezpieczenie, więc niech ubezpieczyciel płaci.

Nie bądź taki materialista. Na pewno rodziny ofiar oddały by wszystko za życie swoich bliskich. Piszesz tak jakbyś żałował im tej pomocy.
dr frasunek napisał/a:
Z każdą następną "szopką" jest więcej osób niezadowolonych, coraz więcej pisze o obłudzie takiego postępowania czyli spada popyt na takie niesmaczne widowiska.

Ale ja również jestem niezadowolony z tego żerowania na tragedii i sztucznego robienia sensacji. Ale mimo to ze wielu osobom to się niepodobna to jednak przyciąga uwagę. Bo w przeciwnym razie po prostu przełączyliby na inny program, albo całkiem wyłączyli TV i nie komentowali tego.

kenusarf  

Wysłany: 2007-07-24, 10:44   

krzak napisał/a:
Piszesz tak jakbyś żałował im tej pomocy.

Piszę tak jakbym wymagał jakiejś sprawiedliwości. Równa pomoc dla wszystkich poszkodowanych w wypadkach, a nie pomoc dla tych, których w tv pokazali.
krzak napisał/a:
Ale ja również jestem niezadowolony z tego żerowania na tragedii i sztucznego robienia sensacji. Ale mimo to ze wielu osobom to się niepodobna to jednak przyciąga uwagę. Bo w przeciwnym razie po prostu przełączyliby na inny program, albo całkiem wyłączyli TV i nie komentowali tego.

Więc trzeba, ludziom uświadamiać, że ta obłuda się nie skończy, póki będą brali w niej udział. Ja od wypadku nie oglądam tvn24, tylko sprawdzam co jakiś czas, czy już się uspokoili.

Colorblind  

Wysłany: 2007-07-24, 14:20   

krzak napisał/a:
Ale większe katastrofy drogowe czy inne nie zdążają się codziennie i czy z tego powodu nie zasługują na większe zainteresowanie władz, mediów, społeczeństwa?

Większe katastrofy to znaczy tylko tyle - dużo ofiar w jednym wypadku, wg mnie jeśli już ma być takowe zainteresowanie władz, mediów, społeczeństwa to trzeba przynajmniej informować o wszystkich takowych większych, mniejszych katastrofach (bo wg mnie każdy wypadek jest swoistą katastrofą) - pomoc należy się wszystkim, a nie tylko niektórym. Społeczeństwo powinno być informowane ile osób ginie na drogach. Poza tym dlaczego akurat media mają określać, co jest większą, a co mniejszą katastrofą? To one robią nagonkę wokół tego, ale nie w celu, by pomóc rodzinom ofiar, ale raczej by zwiększyć oglądalność swojej stacji. Gdyby tak współczuły te nasze media to by przekazały zyski z reklam.

[ Dodano: 2007-07-24, 14:23 ]
dr frasunek napisał/a:
Więc trzeba, ludziom uświadamiać, że ta obłuda się nie skończy, póki będą brali w niej udział.

Jest to niemożliwe, ludzie nie przestaną oglądać informacji na temat wypadków, widocznie lubią się łudzić, takie rzeczy, niestety, przyciągają, a nie odpychają.

'Jeśli masz do siebie zaufanie i wierzysz w swe marzenia i podążasz za swoją gwiazdą...
...to i tak pobiją Cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia.'

ręceprecz odtybetu

Matis  

Wysłany: 2007-08-07, 10:50   

szkoda rodzin ofiar mi.to co sie stało w grenoble to horror :(

jolcia91  

Wysłany: 2007-08-07, 15:35   
   Polecający: znalazłam stronę

Zgadzam się, że to horror...Tyle ludzi zginęło, tyle zostało rannych....ehhh....Kierowca chciał sobie skrócić drogę...jest takie przysłowie: Kto skraca ten do domu nie wraca

Colorblind  

Wysłany: 2007-08-07, 16:56   

jolcia91 napisał/a:
Kierowca chciał sobie skrócić drogę...

To nie jest tak, że kierowca chciał sobie drogę skrócić, dostał takie polecenie od swoich przełożonych, w końcu zawsze chodzi o pieniądze i to się liczy w interesie.

ręceprecz odtybetu

K@rol77  

Wysłany: 2007-08-18, 13:10   
   Polecający: internet

Ludzie nie mają już co robić :kwasny: tylko wyjeżdżają za granicę modlić się przecież w Polsce to inny Bóg jest?

Odpowiedz do tematu