Wysłany: 2007-07-22, 14:56 Wypadek pielgrzymów z Mieszkowic i Szczecina:(
Jestem przerażony tym co się stało we Francji 26 osób zgineło i 24 sa ranne. Sam kiedyś jezdziłem tym autobusem do Holandi i znam tego kierowce, to mogło mi się nawet przydazyć mieszkam 10km. od Mieszkowic i nie wiem co powiedziedź
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-07-22, 18:18
Medialna machina ruszyła.
Już tvn24 zaczął mielić temat, bez przerwy o wypadku choć wcale nie będzie nowych wypadków.
Jutro w Fakcie zdjęcia autokaru, pojutrze jakiegoś osieroconego dziecka.
Zaraz zacznie się wysyp zniczy w internecie.
Pewnie z ogłoszeniem żałoby narodowej czekają, aż będzie wiadomo ile osób zginęło, żeby wiedzieć ile dni wyjdzie...
ktosiktam napisał/a:
tylu ludzi poszkodowanych ja się za nich modlę o zdrowie i mam nadzieję, że hociaż ci ranni wyjdą z tego
To możesz modlić się przez cały czas, bo wypadki samochodowe zdarzają się codziennie.
I jeszcze to :
Cytat:
Aby wjechać na drogę, na której doszło do wypadku, należy uzyskać zgodę prefekta. Pojazdy muszą także być wyposażone w nowoczesny, potrójny system hamowania. Kierowca polskiego autokaru nie miał jednak takiej zgody. Przy zjeździe na trasę N85 prowadzącą do Grenoble widnieje znak zakazu poruszania się dla autokarów.
miki jeśli 21 w nicku to Twój wiek składam kondolencje Twoim rodzicą, że wychowali kogoś tak nietolerancyjnego i bezmyślnego.
Ide do pracy
mnie możesz wyzywać ile chcesz, ale jeszcze raz wspomnisz o moich rodzicach a inaczej pogadamy.
Sprawdź definicję pojęcia "tolerancja". Bezmyślny? Mi się wydaje, że przemyślałem swoją opinię.
Jak już chcesz mnie obrazić to zrób to chociaż z jakimś sensem.
Mik21 Brak wspolczucia dla drugiej osoby jest rzecza ktorej u ludzi nienawidze widzii bezdomnego to go opluje, czyta o tragedi strzela dziwne ironie. Mik21 gdyby tam byla osoba tobie bliska pierwszy bys pisal [*]
_________________ Jeden Drugi ma to w dupie nie docenia wszystko ma na co ochotę bierze
Nie zastanawia się że innym trudniej
że trzeba harować żeby chociaż się ubrać
Mik21 Brak wspolczucia dla drugiej osoby jest rzecza ktorej u ludzi nienawidze widzii bezdomnego to go opluje, czyta o tragedi strzela dziwne ironie. Mik21 gdyby tam byla osoba tobie bliska pierwszy bys pisal [*]
hmm. dla mnie pisanie [*] to jest śmiech.
Jak chcesz coś zrobić dla nich to pomóż doraźnie, a nie jak nastolatka wypisuj głupie kreski w internecie. Na pewno to im pomoże.
Moja ironia nie jest spowodowana brakiem współczucia, bo im współczuję, tylko chcę zwrócić uwagę, ze takimi wpisy raczej irytują, a nie pomagają w jakikolwiek sposób.
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2007-07-22, 21:56
Matioz napisał/a:
Brak wspolczucia dla drugiej osoby jest rzecza ktorej u ludzi nienawidze widzii bezdomnego to go opluje, czyta o tragedi strzela dziwne ironie. Mik21 gdyby tam byla osoba tobie bliska pierwszy bys pisal [*]
W czym lepszy jest ktoś kto ginie w wypadku z 21 innymi osobami, od tego kto ginie w wypadku sam?
Codziennie ktoś ginie w wypadku, a znicze to się pojawiają tylko gdy to było wystarczająco spektakularne, aby to w tv pokazali. Obłuda, a nie współczucie.
W czym lepszy jest ktoś kto ginie w wypadku z 21 innymi osobami, od tego kto ginie w wypadku sam?
Codziennie ktoś ginie w wypadku, a znicze to się pojawiają tylko gdy to było wystarczająco spektakularne, aby to w tv pokazali. Obłuda, a nie współczucie.
Otóż to.
Współczuję rodzinom ofiar, jednak uważam, że telewizja jak zwykle goni za sensacją, zarabia na cierpieniu, żeruje na ludzkim nieszczęściu. Przez sam weekend ginie więcej osób - wtedy nikt o tym nie mówi, nikt nie zwraca na to wystarczającej uwagi - tragedie na drogach zdarzają się każdego dnia. Wszędzie tylko ta nieszczęsna obłuda.
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'Jeśli masz do siebie zaufanie i wierzysz w swe marzenia i podążasz za swoją gwiazdą...
...to i tak pobiją Cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia.'
Ja tylko dodam jeszcze jedno, czy wy byście chcieli po stracie, aby cała Polska wam współczuła, wpisywała gwiazdki gdzie popadnie, rozpisywała się o tym itp.
Ja jednak takie chwilę wolę w samotności spędzać, wsparcie się przydaje, ale nie sztuczne.
[*] - przede wszystkim nie uznaję tego symbolu, może jestem dziwna, ale jakoś wydaje mi się taki przerysowany, taki na pokaz - może się mylę, ale tak go odbieram. Strasznie mnie to irytuje, już na gg dostałam kilka wiadomości związanymi z tą autokarową tragedią plus te znaczki - wszyscy dopisują jeden - <zniesmaczona> <zdegustowana>
_________________ 'jesteśmy jak bratki pośród pola chwastów'
'Jeśli masz do siebie zaufanie i wierzysz w swe marzenia i podążasz za swoją gwiazdą...
...to i tak pobiją Cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia.'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum