Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: owad.lezacy
2007-07-22, 23:57
Autor Wiadomość

esek14 

Wysłany: 2007-07-22, 14:56   Wypadek pielgrzymów z Mieszkowic i Szczecina:(

:( :( Jestem przerażony tym co się stało we Francji 26 osób zgineło i 24 sa ranne. Sam kiedyś jezdziłem tym autobusem do Holandi i znam tego kierowce, to mogło mi się nawet przydazyć mieszkam 10km. od Mieszkowic i nie wiem co powiedziedź

Piszcie

ktosiktam 

Wysłany: 2007-07-22, 15:08   

To tragiczne tylu ludzi poszkodowanych ja się za nich modlę o zdrowie i mam nadzieję, że hociaż ci ranni wyjdą z tego

miki21 

Wysłany: 2007-07-22, 17:33   

pewnie kierowcy zamiast jechać uważnie to w tym czasie modlili się do boga o bezpieczną drogę.

ktosiktam 

Wysłany: 2007-07-22, 18:17   

miki jeśli 21 w nicku to Twój wiek składam kondolencje Twoim rodzicą, że wychowali kogoś tak nietolerancyjnego i bezmyślnego.
Ide do pracy :dobani:

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-07-22, 18:18   

Medialna machina ruszyła.
Już tvn24 zaczął mielić temat, bez przerwy o wypadku choć wcale nie będzie nowych wypadków.
Jutro w Fakcie zdjęcia autokaru, pojutrze jakiegoś osieroconego dziecka.
Zaraz zacznie się wysyp zniczy w internecie.

Pewnie z ogłoszeniem żałoby narodowej czekają, aż będzie wiadomo ile osób zginęło, żeby wiedzieć ile dni wyjdzie...
ktosiktam napisał/a:
tylu ludzi poszkodowanych ja się za nich modlę o zdrowie i mam nadzieję, że hociaż ci ranni wyjdą z tego

To możesz modlić się przez cały czas, bo wypadki samochodowe zdarzają się codziennie.

I jeszcze to :
Cytat:

Aby wjechać na drogę, na której doszło do wypadku, należy uzyskać zgodę prefekta. Pojazdy muszą także być wyposażone w nowoczesny, potrójny system hamowania. Kierowca polskiego autokaru nie miał jednak takiej zgody. Przy zjeździe na trasę N85 prowadzącą do Grenoble widnieje znak zakazu poruszania się dla autokarów.

http://wiadomosci.gazeta....69,4331316.html

miki21 

Wysłany: 2007-07-22, 19:36   

ktosiktam napisał/a:
miki jeśli 21 w nicku to Twój wiek składam kondolencje Twoim rodzicą, że wychowali kogoś tak nietolerancyjnego i bezmyślnego.
Ide do pracy :dobani:

mnie możesz wyzywać ile chcesz, ale jeszcze raz wspomnisz o moich rodzicach a inaczej pogadamy.
Sprawdź definicję pojęcia "tolerancja". Bezmyślny? Mi się wydaje, że przemyślałem swoją opinię.

Jak już chcesz mnie obrazić to zrób to chociaż z jakimś sensem.

SweetHeart  

Wysłany: 2007-07-22, 19:58   
   Polecający: Dzięki Google i Mojej Wyobraźni

R.i.P [*]

Śmiej Sie Prosto w Twarz Wszystkim Szmatom !

miki21 

Wysłany: 2007-07-22, 20:01   

anus_ka89 napisał/a:
R.i.P [*]

jeszcze wpisz miasto, jak na onecie.

Matioz  

Wysłany: 2007-07-22, 21:41   

Mik21 Brak wspolczucia dla drugiej osoby jest rzecza ktorej u ludzi nienawidze widzii bezdomnego to go opluje, czyta o tragedi strzela dziwne ironie. Mik21 gdyby tam byla osoba tobie bliska pierwszy bys pisal [*]

miki21 

Wysłany: 2007-07-22, 21:47   

Matioz napisał/a:
Mik21 Brak wspolczucia dla drugiej osoby jest rzecza ktorej u ludzi nienawidze widzii bezdomnego to go opluje, czyta o tragedi strzela dziwne ironie. Mik21 gdyby tam byla osoba tobie bliska pierwszy bys pisal [*]

hmm. dla mnie pisanie [*] to jest śmiech.
Jak chcesz coś zrobić dla nich to pomóż doraźnie, a nie jak nastolatka wypisuj głupie kreski w internecie. Na pewno to im pomoże.

Moja ironia nie jest spowodowana brakiem współczucia, bo im współczuję, tylko chcę zwrócić uwagę, ze takimi wpisy raczej irytują, a nie pomagają w jakikolwiek sposób.

kenusarf  

Zaproszone osoby: 1

Wysłany: 2007-07-22, 21:56   

Matioz napisał/a:
Brak wspolczucia dla drugiej osoby jest rzecza ktorej u ludzi nienawidze widzii bezdomnego to go opluje, czyta o tragedi strzela dziwne ironie. Mik21 gdyby tam byla osoba tobie bliska pierwszy bys pisal [*]

W czym lepszy jest ktoś kto ginie w wypadku z 21 innymi osobami, od tego kto ginie w wypadku sam?

Codziennie ktoś ginie w wypadku, a znicze to się pojawiają tylko gdy to było wystarczająco spektakularne, aby to w tv pokazali. Obłuda, a nie współczucie.

Colorblind  

Wysłany: 2007-07-22, 22:06   

dr frasunek napisał/a:
W czym lepszy jest ktoś kto ginie w wypadku z 21 innymi osobami, od tego kto ginie w wypadku sam?

Codziennie ktoś ginie w wypadku, a znicze to się pojawiają tylko gdy to było wystarczająco spektakularne, aby to w tv pokazali. Obłuda, a nie współczucie.

Otóż to.
Współczuję rodzinom ofiar, jednak uważam, że telewizja jak zwykle goni za sensacją, zarabia na cierpieniu, żeruje na ludzkim nieszczęściu. Przez sam weekend ginie więcej osób - wtedy nikt o tym nie mówi, nikt nie zwraca na to wystarczającej uwagi - tragedie na drogach zdarzają się każdego dnia. Wszędzie tylko ta nieszczęsna obłuda.
:/

'Jeśli masz do siebie zaufanie i wierzysz w swe marzenia i podążasz za swoją gwiazdą...
...to i tak pobiją Cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia.'
:luka:

ręceprecz odtybetu

miki21 

Wysłany: 2007-07-22, 22:11   

Colorblind, bardzo słuszny wpis.

Ja tylko dodam jeszcze jedno, czy wy byście chcieli po stracie, aby cała Polska wam współczuła, wpisywała gwiazdki gdzie popadnie, rozpisywała się o tym itp.

Ja jednak takie chwilę wolę w samotności spędzać, wsparcie się przydaje, ale nie sztuczne.

Colorblind  

Wysłany: 2007-07-22, 22:17   

[*] - przede wszystkim nie uznaję tego symbolu, może jestem dziwna, ale jakoś wydaje mi się taki przerysowany, taki na pokaz - może się mylę, ale tak go odbieram. Strasznie mnie to irytuje, już na gg dostałam kilka wiadomości związanymi z tą autokarową tragedią plus te znaczki - wszyscy dopisują jeden - <zniesmaczona> <zdegustowana>

'Jeśli masz do siebie zaufanie i wierzysz w swe marzenia i podążasz za swoją gwiazdą...
...to i tak pobiją Cię ludzie, którzy ciężko pracują, uczą się i nie leniuchują. Do widzenia.'
:luka:

ręceprecz odtybetu

Martina  

Zaproszone osoby: 11

Wysłany: 2007-07-22, 22:26   
   Polecający: epuls.pl

och tak, [*] (*) ['] ! i napiszmy łańcuszek, którego jak nie wyślecie do 26 osób to zmarli nie pójdą do nieba!
dajcie spokój :zakrecony:

she looks like the real thing
she tastes like the real thing
my fake plastic love

bezinternetowo przez jeszcze jakiś czas. ale was kocham wciąż ^_^

Odpowiedz do tematu