Jakoś nie zauważyłem, żeby u nas było dużo grubasów, a Wy?
Zresztą od kilku już lat bardziej popularne od coli są Kubusie i inne te owocowe soczki dla niemowalków (tak mi się kojarzy ). Tyle, że ja tam nie interesuje się kaloriami i nie wiem, czy te Kubusie też ich sporo przypadkiem nie mają. Gdyby nawet miały to z dwojga złego lepiej chyba pić te soczki dla niemowlaków, co?
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
no ktos tu powiedzial ze u nas tez to wprowadzaja i ma racje np w szkole gdzie mam treningi siatkowki byl automat z Coca - cola a teraz juz go nie ma jest automat z woda mineralna a napoje takie "slodkie" to Ice tea i Cola Light a jestem za tym zeby tak bylo moze to nawet nie o otylosc chodzi ale o zdrowie przede wszystkim
wcale nie glupie wiekszosc dzieci wiekszosc swego czasu spedza w szkole a pieniadze jakie ma od rodzicow przewaznie wiekszosc wydaje w szkole wiec za bardzo nie ma kasy zeby kupic Cole w sklepie na rogu
W ogole cola jest bleeee (uwielbiam ja:D) ale faktem jest ze do wody jest sie łatwo przyzwyczaic a tez jest dobra a bynajmnije nie droga zdrowa nie kaloryczna i nie chce sie po niej tyle pic co po coli ktora jets słodka i tylko doprowadza do tego ze chce sie nam wiecj pic i jeszcze wiecej 'd'd
_________________ Posty poniżej 5 słów i z dużą ilością emotikonek będą kasowane!!!
ale faktem jest ze do wody jest sie łatwo przyzwyczaic a tez jest dobra a bynajmnije nie droga zdrowa nie kaloryczna
ja spijam wdomu tylko wode i jakos zyje przynajmniej jak sie duzo pije to nie chcesie ejsc i idzie sie do tego przyzwyczaic
NatalkaS napisał/a:
nie chce sie po niej tyle pic co po coli ktora jets słodka i tylko doprowadza do tego ze chce sie nam wiecj pic i jeszcze wiecej 'd'd
no wlasnie to jest swiet prawda chce mi sie pic to wole sie napic wody ktora ugasze moje pragnienie a nie jakims slodkim napojem i chce mi sie jeszcze bardziej to jest bez sensu strata kasy
coca cola jest zła
umnie w szkole w sklepiku była tylko cocacola light ale zato kupawalismy przed szkolom taniej pepsi fanty jedno litrowe itp. mój kolega jak nazbierał 50zł to miał w szawce fanty 2l cała szawka w dwuu litrowych fantach wyobrażacie to sobie i to w szkole
Ja tam nie lubię tych Kubusiów i Pysiów. Zwykle po nich mnie mdli...Tak i tak wolę colę^^ Wisi mi, czy w szkole będą sprzedawać czy nie, kupią sobie przed lekcjami xP
Wysłany: 2006-07-04, 21:45
Polecający: dzięki sobie ;)
a ja lubie i kole, i kubusie xD no i wszystko co niezdrowe niby takie, co od tego prochnicy mozna dostac, niewiadomo czego ;] ja pije slodkie drinki, jakos zyje i mam zdrowe zeby ;p
a tak wlasciwie to u mnie w szkole nie ma takiego magic automatu z kola... za to moja kochana pani od biologii upiera sie, zeby u nas, jak na zachodzie, staly w szkolach automaty z kondomami
A może ktoś w białym domu obraził się na Cocacole i Pepsi i teraz chce utrudnić im prowadzenie interesów. Dlaczego to co będą pili uczniowie ma zależeć od urzędów a nie od zarządu szkoły. phi
Takie głupie problemy to tylko w polsce mogą występować.Jeść masło czy margaryne?Pić mleko czy śmietane?Paranoja totalna.A to czy ktoś będzie chciał pić cole czy kubusia to powinna być tylko i wyłącznie jego sprawa.
faster napisał/a:
Nie kupi w sklepiku szkolnym to kupi za rogiem w spożywczym....
Dokładnie tak
_________________ Mariusz ,,dominator,,Pudzianowski World Strongest Man
A to czy ktoś będzie chciał pić cole czy kubusia to powinna być tylko i wyłącznie jego sprawa.
Nie tak do końca. Jeżeli Coca Cola przyczynia się do tego, że dzieciaki są grube, to z otyłością wiążą się choroby, które trzeba prędzej czy później leczyć. Za czyje pieniądze? Podatników. Jeżeli zatem wprowadzenie zakazu spożywania Coca Coli ma sie przyczynić do oszczędności w przyszłości, to nie wiem czy to taki do końca zły pomysł... Choć smieszny
_________________ Gość chcesz dowiedzieć się więcej o wilkach? Strona dla miłośników przyrody:
www.wilk.boo.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum