• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

pusikiller  

Wysłany: 2006-10-22, 15:08   dokument tekstowy

Witam
Mam pytanko zawsze jak jest folder emots to jest w nim dokument tekstowy i emotikony.
Domyslam sie że dokument słuzy do skrótów ale moze mi kots powiedzieć jak napisac samemu taki dokument bo ściagnołem sobie emotikony ale nie ma w nich dokumentu i nie mam skrótów próbowałem już sam coś stworzyć ale skutek mizerny.....
pozdr.

Sopek44  

Wysłany: 2006-10-22, 18:01   

bardzo łatwo. wystarczy zrobić tak samo jak jest w podstawowych emotkach

pusikiller  

Wysłany: 2006-10-22, 20:48   

Sopek44 napisał/a:
bardzo łatwo. wystarczy zrobić tak samo jak jest w podstawowych emotkach

Tak tak gdyby to było taki łatwe to bym sie nie pytał próbowałem już na milion sposobów ale nic z tego. Weż spróbuj zmienic np. nazwe z emotikonki <tak> na <pewnie> jeśli ci sie to uda to pełen szacunek :D

Sopek44  

Wysłany: 2006-10-23, 15:00   

ok wytłumacze Ci to :P a więc tak, wchodzisz tam gdzie zainstalowałeś gg (standardowao C:\program files\gadu-gadu ) wchodzisz do folderu emots, pózniej do folderu 1, wchodzisz w tym na notatnik, szukasz czegos takiego ("<tak>","tak.gif","_tak.gif") tylko zamiast <tak> piszesz <pewnie> , oczywiście zapisujesz zmiany w notatniku :rotfl: teraz restarujesz gg. I teraz po napisaniu do kogoś <pewnie> pojawi sie emotka kiwająca głowa :wstyd:
moge pomóc w czymś jeszcze?? ;)
Ostatnio zmieniony przez Sopek44 2006-10-23, 15:07, w całości zmieniany 1 raz  

VampirE  

Wysłany: 2006-10-23, 15:25   

Sopek44 napisał/a:
ok wytłumacze Ci to :P a więc tak, wchodzisz tam gdzie zainstalowałeś gg (standardowao C:\program files\gadu-gadu ) wchodzisz do folderu emots, pózniej do folderu 1, wchodzisz w tym na notatnik, szukasz czegos takiego ("<tak>","tak.gif","_tak.gif") tylko zamiast <tak> piszesz <pewnie> , oczywiście zapisujesz zmiany w notatniku :rotfl: teraz restarujesz gg. I teraz po napisaniu do kogoś <pewnie> pojawi sie emotka kiwająca głowa :wstyd:

Wszystko ok az z ciekawosci sprawdzilem. Niestety nie mam GG (uzywam AQQ), ale sposob jest analogiczny. Wykonuje wszystko dokladnie tak jak w twoijej instrukcji.... patrze i widze ze to nie dziala, chociaz na zdrowy riozum powinno.

Sopek44  

Wysłany: 2006-10-23, 16:06   

VampirE może Ty zamieniłeś wszytkie słowa ''tak'' w notatniku. tam trzeba zmienic tylko pierwszy wyraz . powinno to wyglądac ("<pewnie>","tak.gif","_tak.gif")
najwazniejsze jest aby zrestartowac gg ;)

pusikiller  

Wysłany: 2006-10-24, 15:06   

VampirE napisał/a:
Sopek44 napisał/a:

Wszystko ok az z ciekawosci sprawdzilem. Niestety nie mam GG (uzywam AQQ), ale sposob jest analogiczny. Wykonuje wszystko dokladnie tak jak w twoijej instrukcji.... patrze i widze ze to nie dziala, chociaz na zdrowy riozum powinno.

No widzisz to wydaje sie proste ale takie nie jest. Bo np. pisząc kod do nowego emota np o nazwie lolek robisz "<lolek1czycotamsobiewymyslisz>","lolek.gif","_lolek.gif" i niby wszystko jest ok a nie chodzi

Sopek44  

Wysłany: 2006-10-24, 16:00   

LOL. a więc zaczynamy od nowa. :rotfl: wszytkie nazwy sa przykładowe. bierzesz sobie gif( czyl jakikiegoś emota) podpisujesz go sopek, robisz drugą kopie tego gifu i podpisujesz go _sopek , te 2 gify (emoty) kopijesz do C:\Program FIles\gg\emots\1 . w notatniku piszesz "<sopek>","sopek.gif","_sopek.gif" . oczywiście zapisujesz to, restartujesz gg i cieszsz sie nowym emotem :D mam nadzieje że pomogłem, jak coś to pisz
Ostatnio zmieniony przez Sopek44 2006-10-24, 16:01, w całości zmieniany 1 raz  

VampirE  

Wysłany: 2006-10-24, 18:59   

Sopek44 napisał/a:
No widzisz to wydaje sie proste ale takie nie jest. Bo np. pisząc kod do nowego emota np o nazwie lolek robisz "<lolek1czycotamsobiewymyslisz>","lolek.gif","_lolek.gif" i niby wszystko jest ok a nie chodzi

NIe mam pojecia czeu tak jest, to poprostu nie kazdemu dziala i tyle.

Sopek44  

Wysłany: 2006-10-24, 21:03   

vampire Tobie może to nie działa bo masz linuxa

VampirE  

Wysłany: 2006-10-25, 15:01   

Sopek44 napisał/a:
vampire Tobie może to nie działa bo masz linuxa

Linuxa urzywam tylko czasem sprawdzalem pod windowsem, tyle ze na innym komunikatoze . Wszystko robi sie tak samo tyle ze w AQQ jest tlko 1 gif, ale efekt ten sam.

Odpowiedz do tematu