Cześc wszystkim! Ostatnio ściagnęłam sobie program eMule ale jeszcze go do końca nie rozgryzłam Dlatego mam do was dwa pytanka:
- Co zrobić żeby pobrany plik znalazł się na pulpicie lub w jakimś folderze?
- Kiedy wchodze w transfer pliki nie zawsze pobierają się od razu. Czasem muszę długo czekać zanim plik zmieni status z "czeka" na "pobieranie". Od czego to zależy?
E-mule wolno sciąga na twoim miejscu zmienił bym go na taki program jak Ares ja go mam i jestem bardzo zadowolony w ciągu 8godz powinien sciągna ci film 700mb a e-mule się muli.
Wysłany: 2006-10-21, 16:17 Re: eMule Polecający: google :P
Magdusia_M napisał/a:
Cześc wszystkim! Ostatnio ściagnęłam sobie program eMule ale jeszcze go do końca nie rozgryzłam Dlatego mam do was dwa pytanka:
- Kiedy wchodze w transfer pliki nie zawsze pobierają się od razu. Czasem muszę długo czekać zanim plik zmieni status z "czeka" na "pobieranie". Od czego to zależy?
Z góry dzięki za pomoc
eMule to program bardzo prosty w obsludze, z tym, ze niestety ma kolejki.
Na początek sprawdź sobie jakie masz ID.
Aby lepiej ściągało załatw High ID - o ile go nie masz
Przy High ID masz wiecej źródeł bo możesz sie łączyć z użytkownikami co mają Low ID
(a Low ID z Low ID nie moga sie łączyć) więc jest szansa, że w krótszym czasie osiągniesz szybsza prędkość. Jednak zarówno przy low jak i high możesz uzyskiwac takie same szybkości, jednak czas w jaki to osiągasz może się różnic.
No dobra dalej:
Pobierany Plik juz po zassaniu pojawi się w folderze Incoming tam gdzie masz zainstalowanego eMule. Pliki niepobrane - czyli te w trakcie - znajdują się w folderku Temp.
Jak już sobie coś ściągniesz to możesz kopiować z Incoming.
Aby ustawić inną ścieżkę do zapisanych plików wchodzisz w Ustawienia - Foldery - Pobrane pliki i zmieniasz sobie folderek
No a jesli chodzi o pobieranie pliku to zalezy ile jest zrodel, eMule to program który działa na zasadzie P2P, wiec wymieniasz sie plikami z inna osoba.
Poza tym wiele zalezy od ID
w razie jakichs pytan pisz na gg: 4525226
_________________ "Bo nie wszystko czego nie możesz zrozumieć jest złem, które trzeba zniszczyć..."
"W życiu jest jak z zapałkami, raz się kradnie, raz się gubi..."
"Lepiej umrzeć na stojąco, niż żyć na kolanach..."
Ja mam Aresa (wersja coś 1.9 ) i sobie chwale.
Dosyć szybko ściąga (Epoka Lodowcowa 2 w 1.5 dnia mi sie ściągła i nawet w dobrej rozdzielczości )
Najlepszy program do ściągania jaki miałam, umiałam sie nim posłygiwać i działał
Ja tam używam bearshare lite, mam eMule ale z Low ID i muli jak jasny gwint.
_________________ KoЯn, Iron Maiden, Rammstein, Rob Zombie, In Flames, System of a Down, Skindred, Metallica, Nirvana, Static-X
-------------------------------------------------------
1. wchodzisz w kategorie robisz edytuj kategorię i tam jest
2. E-mule tak jak każdy inny program tego typu czeka po pliki w kolejce bo inni też chcą go ściągnąć.
3. są inne programy do ściągania plików i niektóre na pewno mniej mulą niż e-Mule
Chyba najprostszą w obsłudze wersją emule jest emule plus (w tej chwili najnowsza wersja to 1.2c) polecam ją wszystkim początkującym.
A co do szybkości ściągania plików w mułku to zależy od ustawień programu.
Przypomnę tylko, że warto dodać ręcznie serwery: razorback 3.0 IP: 5.17.52.92:5000
oraz razorback 3.1 IP: 193.138.205.25:5000
Na mułku można znaleźć wiele plików których nie znajdziesz na torrentach a co do prędkości ściągania plików to piszą tak chyba tylko Ci co korzystali z emule parę dni.
To zależy od dostępności tego pliku przez innych użytkowników oraz o ilości osób, które go posiadają. Zawsze trzeba brać jak najwięcej osób ma ten plik, potem jest o wiele szybciej. Nie pamiętam jak to było bo nie mam na tym kompie eMula, ale musisz wejść albo w konfiguracje lub w ustawienia eMula i tam sobie zmieniasz, gdzie byś chciała, aby to się zapisało.
_________________ When I need You, I just close my eyes and I'm with You...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum