Wysłany: 2008-01-17, 14:42 hp czy canon - DRUKARKA
jestem tu nowy i niewiem czy w dobrym temacie pisze ja w złym to prosze przenieść. mam pytanie zastanawiam sie nad kupnem drukarki hp 3180 lub hp 2180 czy też canona MP 210 Pixma. prozse o pomoc bo ja bym kupił canona tylko niewiem czy dobry wybur.
poprostu żeby była 3 w jednym czyli drukarka, ksero i skaner i żeby drukowało kolorowym i czarnym. Czytałem w recenzjach że drukarka CANON mp pixma 210 często się psuje. Czy to prawda?
Ja się na tym nie znam... Ale na moje domowe użytkowanie hp dobrze się sprawdza.
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę..." Taka już jestem...
prawda jest taka, ze ani hp ani canon, bo najwydajniejsze i najoszczedniejsze teraz na rynku sa xeroxy. bardoz wysoka jakosc wydruku przy jednoczesnie najnizszej cenie. u mnie w biurze, gdzie pracuje przy niszczarce maja xeroxy. drukuje sobie czasem okladki plyt, ksiazeczki, kliedys nawert komiks drukowalem, jakosc superowa wydruku
Powiem tak ani jedno ani drugie- ja polecam z kolei Xeroxa.I to sprzet combo ,najlepiej 4w1 .Wychodzi zdecydowanie taniej niz kazda z rzeczy kupowana osobno.
Też stary HP DJ 710C nadal funkcjonuje przy kompie u siostry ... większych przypałów nie było, poza drobnymi incydentami z wkręcaniem papieru. Za to lexmarka bym powiesił za jaja, gdyby takowe miał, za nieodłączny program do drukowania i bidne sterowniki.
Postawiłbym na Canona, PIXIMA są tanie w eksploatacji i ładnie drukują; kumpel ma od jakiegoś czasu i jak na razie sobie chwali.
moze sie przyda komus taka informacja. kilka dni temu kupowalem papier do drukarki, wzialem papier xeroxa, okazalo sie, ze dodaja do niego kupon do empiku za 50 zeta!. w srode wzialem za to 3 ksiazki, bo jeszcze byl swiatowy dzien knizek, i wszystkie byly o 25% tansze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum