Wysłany: 2008-08-25, 21:50 jak uruchomić komputer bez znania hasła?
Siemka proszę o pomoc! Rodzice ciągle zakładają nowe hasło na kompa. Kiedyś słyszałam że bez znania hasła także mozna wejść na komputer na tryb awaryjny czy coś PROSZE NIECH MI KTOŚ POMOŻE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie pamiętam dobrze, ale wydaje mi się, że jak podczas uruchamiania kompa przytrzymasz F8, to p[ojawi ci się w trybie tekstowym menu, z którego wybierasz opcję Uruchom w trybie awaryjnym, czy jakoś tak. Tylko wtedy 3/4 rzeczy nie działa, bo Windows nie ładuje sterowników
_________________ When it's time to party, We will PARTY HARD!
jestem Deviantem...
Restartujemy komputer, potem ciągle wciskamy F8, pojawia nam się taka tabelka wybieramy tryb awaryjny. Potem wchodzimy w start>panel sterowania>konta użytkowników i usuwamy hasło
przy ekranie logowania wciskasz ctrl+alt+delete, usuwasz nazwę użytkownika, wpisujesz "Administrator", bez hasła, klikasz ok. mało kto przy instalacji systemu ustawia hasło administratora ;]
_________________ Jutro, gdy zabraknie poezji,
Jutro dziwne słońce nauki zmrozi krew,
Jutro przestaniemy być piękni,
Jutro! Lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień..
Rols15, omg tak ! o0 nie ma haslo bedzie i zostanie chyba ze nie ma ustalonego na admina to sie zgodze Czopy Sprawdzcie a Potem mowcie , chyba ze mam inny komp i inne doswiadczenie :C
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum