chodzi o to, że zaczełam się uczyć pascala:/. zaczynam coś tam pisać i tworzyć. tylko,że jak napisałam program i go skompilowałam, to uruchamiam i on się kończy przed pokazaniem wyniku, np jak ma tylko wyskoczyc jakis napis to się to nie udaje:/, albo jak ma coś obliczyć, np mnożenie, to pojawiają się te wszystkie komunikaty po drodze, zeby wpisac liczby itp, ale juz jak ma podasć wynik, to się zamyka zanim zdążę cokolwiek zauważyć. kurde niewiem jak to nazwać wiec się tak rozpisuję:(. coś w ustawieniach mam zmienić czy jakiś dodatkowy komunikat przed endem?
_________________ I'm not the one who's so far away
When I feel the snake bite enter my veins...
Przed endem mozesz tez dac petle ktiora nigdy sie nie zakonczy np. 2+2=5 wtredy program bedzie czekal na zakonczenie petli i nie bedzie sie zamykal.
Tyljko ze ja zawsze myslalem ze trzeba bylo cos nacisnac zanim program mugl sie zamknac i to bez zadnych kombinacji.
Kod:
REPEAT
2+2=x;
UNTIL x=5;
Nie wienm czy dobze napisalem bo nie pamietam skladni.
Tak na marginesie, ten post wyzej tez jest moj (holerne autologowanie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum