Cze mam procesor AMD Athlon 2.0 i chciał bym zmienic płytę główną pod niego bo mam bardzo słabą bo ma max 133 MHz i procesor nie pracuje na tyle ile powinien
Sądziłem ze moje pytanie jest w miarę proste ale proszę poradzcie jaka jest najlepsza płyty głównej pod procesor Athlon 2.0 bo muszę zmienic moja dotychczasową płytę bo jest za słaba
Domyślam się, że masz Athlona XP (bo tego nie napisałeś). Potrzebujesz płytę ze Solem A. Obecnie to tylko używane. Nie napisałeś jakie masz pamięci SDDRAM, DDRAM?
Propozycje:
asus a7n8x deluxe
jakaś na chipsecie NVIDIA nForce2
p.s.
Rozumiem, że masz mało kasy dlatego pchasz się w takie zabytki (a zależy ci na wydajności). Zalecałbym jednak kupienie nowej płyty z prockiem.
_________________ "Płynie czas, płynie czas, jak morza do oceanów do gwiazd'
Jestem podobnego zdania co ty tak to jest procesor na Solem A co do zabydku to nie dla mnie tylko dla kolegi tyko tak napisałem ze dla mnie żebym nie musiał tłumaczyc a kolega ma kase chodz ale na kompa to nie chce dużo wydawac a ja wczesniej miałem tego typu procesor co on tylko ze był 2.5 ale chciałem go ciagle podkrecac i w koncu spaliłem a przez to ze miałem zbyd słaby zasilacz a on pewnie bedzie chciał to samo zrobic to co ja tylko ze taka różica ze mój był typu Barton który nadawał sie do podkręcania a on ma Palmiono i niewiem czy mu sie to uda
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum