Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

Henry  

Wysłany: 2006-09-21, 11:27   Rozdzielczość

Mój problem polega na tym,że niemogę ustawić rozdzielczości.W ustawieniach wskazuje mi,że rozdzielczość jest prawidłowa,tj.1024/768,a obraz jest po obu stronach lewej i prawej czarny,a od góry i na dole prawidłowy.jak zrobić,by przywrócić do normalnych rozmiarów.

Prometeusz  

Wysłany: 2006-09-21, 11:29   

uruchom ponownie system ;) mi czasem tak sie robiło i to działało. no chyba, że masz złe sterowniki do karty grf.

Henry  

Wysłany: 2006-09-21, 11:35   

Prometeusz napisał/a:
uruchom ponownie system ;) mi czasem tak sie robiło i to działało. no chyba, że masz złe sterowniki do karty grf.

A gdzie ja je znajdę,i jak je zinstalować,podpowiedz mi na ten temat,bo jestem zielony w tych sprawach.

Prometeusz  

Wysłany: 2006-09-21, 11:37   

Szczerze to ja też jestem zielony :przestraszony: Gdzie je znajdziesz hmm w google ! wpisz nazwe swojej karty graficznej i powinno wyskoczyc...

DuoPL  

Wysłany: 2006-09-21, 14:21   

Jak masz sterowniki włazysz je do cd i instalujesz xD zazwyczaj dostaje je sie do karty graficznej a jak nie amsz podaj mi jaka mas zkarte graficzna dam ci linka z kad możesz sciągnąć

Jeśli czegoś nie wiecie pomoge. Jestemn guru kompa xD

[ Dodano: 2006-09-21, 14:26 ]
Powinieneś miec na płycie dostać do karty graficznej.

Henry  

Wysłany: 2006-09-22, 09:23   

DuoPL napisał/a:
Jak masz sterowniki włazysz je do cd i instalujesz xD zazwyczaj dostaje je sie do karty graficznej a jak nie amsz podaj mi jaka mas zkarte graficzna dam ci linka z kad możesz sciągnąć

Jeśli czegoś nie wiecie pomoge. Jestemn guru kompa xD

[ Dodano: 2006-09-21, 14:26 ]
Powinieneś miec na płycie dostać do karty graficznej.

Mam coś takiegoPole Wartość
Karta wideo Prolink GeForce2 MX200:Pole Wartość
Karta wideo NVIDIA GeForce2 MX 100/200 (32 MB)Pole Wartość
Akcelerator 3D nVIDIA GeForce2 MX 100/200
,niewiem która to jest,jest na temat karty graficznej tylko tyle,poradż coś na ten temat.

Artsf  

Wysłany: 2006-09-22, 10:05   

Henry napisał/a:
Mój problem polega na tym,że niemogę ustawić rozdzielczości.W ustawieniach wskazuje mi,że rozdzielczość jest prawidłowa,tj.1024/768,a obraz jest po obu stronach lewej i prawej czarny,a od góry i na dole prawidłowy.

Wejdź w sekcję "zaawansowane" , "monitor" i zwiększ częstotliwość ódświeżaniania ekranu do maksymalnych dopuszczalnych ustawień...powinno pomóc.
Można też to samo wykonać wchodząc w: "karta" i "lista wszystkch trybów"...

Henry  

Wysłany: 2006-09-22, 12:23   

art_sf napisał/a:
Henry napisał/a:
Mój problem polega na tym,że niemogę ustawić rozdzielczości.W ustawieniach wskazuje mi,że rozdzielczość jest prawidłowa,tj.1024/768,a obraz jest po obu stronach lewej i prawej czarny,a od góry i na dole prawidłowy.

Wejdź w sekcję "zaawansowane" , "monitor" i zwiększ częstotliwość ódświeżaniania ekranu do maksymalnych dopuszczalnych ustawień...powinno pomóc.
Można też to samo wykonać wchodząc w: "karta" i "lista wszystkch trybów"...

Zrobiłem jak zalecałeś,ale nic nie pomogło,myślę że walnięty częściowo jest monitor,bo wcześniej był dobry,a gdy włączyłem parę dni temu kompa zaczął drgać,a byl dobry,i na moment zgasł,a po kilku sekundach włączył się już obcięty.Jak widzisz wszystko chodzi normalnie,muzyka,gry,radio,tylko jest zwężony obraz.Co Ty o tym sądzisz?

Star  

Wysłany: 2006-09-22, 12:35   

no jak na razie to radze sie pobawic ustaweniami przy monitorze poki nie zaniesiesz go do serwisu bo moze to byc jedynie waniety statecznik (?)

Artsf  

Wysłany: 2006-09-22, 12:46   

Henry napisał/a:
myślę że walnięty częściowo jest monitor

Taka możliwość nie jest wykluczona ale najlepiej to wszystko sprawdzić w realu i liczyć się z koniecznością naprawy w sewisie,zwłaszcza że wcześniej sprawował się poprawnie w tej konfiguracji.U mnie w czasie upalnych dni tego lata jeden z monitorów na drugi dzień po prostu się nie włączył a wcześniej nie było żadnych przesłanek co do jakości obrazu itp.Na szczęście jest na gwarancji.

Henry  

Wysłany: 2006-09-22, 18:46   

art_sf napisał/a:
Henry napisał/a:
myślę że walnięty częściowo jest monitor

Taka możliwość nie jest wykluczona ale najlepiej to wszystko sprawdzić w realu i liczyć się z koniecznością naprawy w sewisie,zwłaszcza że wcześniej sprawował się poprawnie w tej konfiguracji.U mnie w czasie upalnych dni tego lata jeden z monitorów na drugi dzień po prostu się nie włączył a wcześniej nie było żadnych przesłanek co do jakości obrazu itp.Na szczęście jest na gwarancji.

Co miałeś na myśli mówiąc: najlepiej to sprawdzić w realu,co to znaczy? Pozdrawiam.

Artsf  

Wysłany: 2006-09-22, 19:34   

Henry napisał/a:
Co miałeś na myśli mówiąc: najlepiej to sprawdzić w realu,co to znaczy?

W realu tzn. w rzeczywistości (takie słownictwo internetowe) - jeśli masz taką możliwość np. że ktoś ze znajonych ma jakieś doświadczenie z komputerami...ale na początek zrób jak napisała powyżej Star.

TheBill 

Wysłany: 2006-10-03, 17:19   

hehehe a na monitorze nie masz przyciskow ktore rozszerzaja i ogolnie zmieniaja obraz ?:D

Henry  

Wysłany: 2006-10-07, 11:29   

TheBill napisał/a:
hehehe a na monitorze nie masz przyciskow ktore rozszerzaja i ogolnie zmieniaja obraz ?:D
hehehe,a czytałeś dokładnie poprzednie posty.Ja wiem gdzie co mam,nie pytałem Cię oto.

Odpowiedz do tematu