Mój problem polega na tym,że niemogę ustawić rozdzielczości.W ustawieniach wskazuje mi,że rozdzielczość jest prawidłowa,tj.1024/768,a obraz jest po obu stronach lewej i prawej czarny,a od góry i na dole prawidłowy.jak zrobić,by przywrócić do normalnych rozmiarów.
_________________ Zdrowie jest skarbem,dobrze go chroń.
Jak masz sterowniki włazysz je do cd i instalujesz xD zazwyczaj dostaje je sie do karty graficznej a jak nie amsz podaj mi jaka mas zkarte graficzna dam ci linka z kad możesz sciągnąć
Jeśli czegoś nie wiecie pomoge. Jestemn guru kompa xD
[ Dodano: 2006-09-21, 14:26 ]
Powinieneś miec na płycie dostać do karty graficznej.
_________________ __________________________
DuoPL here
Jak masz sterowniki włazysz je do cd i instalujesz xD zazwyczaj dostaje je sie do karty graficznej a jak nie amsz podaj mi jaka mas zkarte graficzna dam ci linka z kad możesz sciągnąć
Jeśli czegoś nie wiecie pomoge. Jestemn guru kompa xD
[ Dodano: 2006-09-21, 14:26 ]
Powinieneś miec na płycie dostać do karty graficznej.
Mam coś takiegoPole Wartość
Karta wideo Prolink GeForce2 MX200:Pole Wartość
Karta wideo NVIDIA GeForce2 MX 100/200 (32 MB)Pole Wartość
Akcelerator 3D nVIDIA GeForce2 MX 100/200
,niewiem która to jest,jest na temat karty graficznej tylko tyle,poradż coś na ten temat.
Mój problem polega na tym,że niemogę ustawić rozdzielczości.W ustawieniach wskazuje mi,że rozdzielczość jest prawidłowa,tj.1024/768,a obraz jest po obu stronach lewej i prawej czarny,a od góry i na dole prawidłowy.
Wejdź w sekcję "zaawansowane" , "monitor" i zwiększ częstotliwość ódświeżaniania ekranu do maksymalnych dopuszczalnych ustawień...powinno pomóc.
Można też to samo wykonać wchodząc w: "karta" i "lista wszystkch trybów"...
Mój problem polega na tym,że niemogę ustawić rozdzielczości.W ustawieniach wskazuje mi,że rozdzielczość jest prawidłowa,tj.1024/768,a obraz jest po obu stronach lewej i prawej czarny,a od góry i na dole prawidłowy.
Wejdź w sekcję "zaawansowane" , "monitor" i zwiększ częstotliwość ódświeżaniania ekranu do maksymalnych dopuszczalnych ustawień...powinno pomóc.
Można też to samo wykonać wchodząc w: "karta" i "lista wszystkch trybów"...
Zrobiłem jak zalecałeś,ale nic nie pomogło,myślę że walnięty częściowo jest monitor,bo wcześniej był dobry,a gdy włączyłem parę dni temu kompa zaczął drgać,a byl dobry,i na moment zgasł,a po kilku sekundach włączył się już obcięty.Jak widzisz wszystko chodzi normalnie,muzyka,gry,radio,tylko jest zwężony obraz.Co Ty o tym sądzisz?
Taka możliwość nie jest wykluczona ale najlepiej to wszystko sprawdzić w realu i liczyć się z koniecznością naprawy w sewisie,zwłaszcza że wcześniej sprawował się poprawnie w tej konfiguracji.U mnie w czasie upalnych dni tego lata jeden z monitorów na drugi dzień po prostu się nie włączył a wcześniej nie było żadnych przesłanek co do jakości obrazu itp.Na szczęście jest na gwarancji.
Taka możliwość nie jest wykluczona ale najlepiej to wszystko sprawdzić w realu i liczyć się z koniecznością naprawy w sewisie,zwłaszcza że wcześniej sprawował się poprawnie w tej konfiguracji.U mnie w czasie upalnych dni tego lata jeden z monitorów na drugi dzień po prostu się nie włączył a wcześniej nie było żadnych przesłanek co do jakości obrazu itp.Na szczęście jest na gwarancji.
Co miałeś na myśli mówiąc: najlepiej to sprawdzić w realu,co to znaczy? Pozdrawiam.
Co miałeś na myśli mówiąc: najlepiej to sprawdzić w realu,co to znaczy?
W realu tzn. w rzeczywistości (takie słownictwo internetowe) - jeśli masz taką możliwość np. że ktoś ze znajonych ma jakieś doświadczenie z komputerami...ale na początek zrób jak napisała powyżej Star.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum