Wysłany: 2008-02-05, 16:44 Szukam sterownikow do karty dzwiekowej
Po formacie niestety nie mam dzwieku na kompie:/ Moja karta dźwiękowa to
C-Media AC97 Audio Device. Odinstalowanie, aktualizaja nic nie dalo...
Pisze,że nie mozna uruchomić tego urządzenia Kod 10 i oboj jest wykrzyknik. Pomóżcie!
Z gory dziekuje.
Wysłany: 2008-02-05, 17:40 Re: Szukam sterownikow do karty dzwiekowej
sjesta09 napisał/a:
Po formacie niestety nie mam dzwieku na kompie:/ Moja karta dźwiękowa to
C-Media AC97 Audio Device. Odinstalowanie, aktualizaja nic nie dalo...
Pisze,że nie mozna uruchomić tego urządzenia Kod 10 i oboj jest wykrzyknik. Pomóżcie!
Z gory dziekuje.
Czy sterowników od płyty głównej też nie masz??
Być może dlatego występuje problem.
Radzę ściągnąć program do identyfikacji sprzętu np. Everest, później w programie sprawdzić model płyty głównej oraz karty dźwiękowej, a następnie wpisać te modele w google z myślnikiem - drivers albo - sterowniki na pewno znajdą sie jakieś w necie
Jeszcze jedno... najpierw zainstaluj oczywiście stery do płyty głównej a później do karty dźwiękowej
Kiedyś robiłem znajomemu laptopa (jakaś toshiba - nie pamiętam teraz), to przed instalacją zintegrowanego dźwięku, trzeba było najpierw zainstalować odpowiednie KB (poprawkę systemową).
Na szczęście nadal posiadam bazę sterowników dla kompów swoich klientów (nie wszystkich oczywiście), więc wiem o jaką poprawkę chodzi
kb888111xpsp2.exe << oczywiście tutaj musi być odpowiednia nazwa systemu
Chciałem dodać w załączniku do postu, ale:
Kod:
Plik ma za duży rozmiar.
Maksymalny dozwolony rozmiar to: 256 KB
Nie trzeba instalowac zadnej poprawki systemowej. Robiles format, i nie masz dzwieku, dlatego ze nie masz zainstalowanych sterownikow do plyty glownej. Poszukaj w plytach ktore dostales przy zakupie swoje kompa albo sciagnij program EVEREST Home Edition 2.20. jest to program ktory wyswietla informacje o twoim systemie, sprzecie takim jak: plyta glowna, kartka graficzna, procesor itp. mozna dzieki niemu sciagnac odpowiednie sterowniki do danego sprzetu.
Niewiele rozniacym sie programem jest tez AIDA32 ZNAJDZIESZ TUTAJ!!!!
Jest to praktycznie to samo.
Oby dwa programy sa banalne w obsludze i nie musze opisywac co i jak zrobic. Wybierz sobie jaki chcesz, sciagnij go i pobierz sterowniki. Problem powinien byc rozwiazany.
POZDRAWIAM
_________________ KOBIETA JEST JAK BMW, PIĘKNA, SZYBKA I TRUDNA DO ZDOBYCIA
Też miałem ten problem (taka sama karta dźwiękowa zintegrowana z płytą główną), najprawdopodobniej płyta gł. ci pada. Nic nie da ściąganie sterowników ... ja wyszukiwałem i ściągałem Driver Magicianem (najlepszym programem w tej dziedzinie). Zupdatowało mi wszystko i nic... dźwięku nie było i w ogóle była długa, czarna kicha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum