Obecnie testuje Knoppixa - jest to system oparty na Debianie.Jak na razie to sprawuje się dobrze i chyba zainstaluję nowszą wersję.
A czeka mnie jeszcze instalacja i testy Gentoo 2006.0 i Debiana 3.1 Sarge.
Szczególnie z Gentoo jest sporo roboty w czasie instalki gdyż trzeba kopilować pakiety - zależnie od stage.Moja pierwsza udana instalacja - to Gentoo 1,4 PL z 2003r.Instalację wkonywałem jako stage 1 i stage 3 - obie udane.
ps.Knoppix jest wydawany w wersji live lecz po uruchomieniu można go zaistalować.
Podobnie jest z niektórymi wersjami Gentoo i Ubuntu.
Osobiście testowałem już Madrake 10, Ubuntu 5.04 i Mandrive, nie pamiętam wersji No ale cóż, B. Gates postawił na prostotę użytkowania, a nie stabilność, co niektórym bardziej przypada do gustu Z resztą... Niektórym? Sąda mówi że aż 82% Obecnie uzywam angielskiego XP, mam oryginał, tak że wole to Ale cóż, moje dobre czasy pewnie się skończą... Niedługo Windows Vista wersja Home na dzień dzisiajszy będzie kosztować 720,- tak że... Wolę poczekać na 'promocję na E-Mulu' a $$ zbierać na prawko
_________________ Driving fast! As fast as I can...
Tak wygląda Arox 12.00 świeżo po instalacji w trakcie łączenia z internetem.Jeśli korzysta się z Neostrady wystarczy podłączyć wtyczkę modemu do portu USB i wyskakuje tekie okienko...następnie podać nazwę użytkownika i hasło aby sie połączyć.
Też mam xp Po co Ci orginał? ;p Terez wogóle mało kto ma oryginalne oprogramowanie ;D
Słusznie - niech go sprzeda i zainstaluje nie oryginalny
A teraz poważnie - na Twoim miejscu nie pisałbym takich tekstów...forum dyskusyjne jest miejscem publiczym i dostępnym dla każdego , zresztą dotyczy to całego internetu.
Linux do rozmaitych spraw (przede wszysktim programowanie), Windows do gier .
Art_sf używaj imageshacka do wrzucania fotek, fotosik jest lekko mówiąc denny.
_________________ Gość fajnie, że spoglądasz na mój opis :-).
No ale cóż, B. Gates postawił na prostotę użytkowania, a nie stabilność, co niektórym bardziej przypada do gustu
Pokaż mi stabilnego linucha a zainstaluję ;-)
Korzystałem z DSL, Mandrivy, Knoppixa, Ubuntu (K(de)ubuntu), SuSe, Slaxa, Goblinxa, Grafpupa, GeeXboXa, Auroxa i żaden stabilny się nie okazał ...
Co aktualnie hoduję? jeszcze tydzień temu miałem Ubuntu i dwa XPki Pro; aktualnie linux poszedl w odstawkę i siedzę na Windows Vista (przy czym jeden XP pozostał) i nie narzekam, co prawda zajmuje prawie 7GB na dysku i jest cholernie zasobożerna, ale całkiem przyjazny system
Linux będzie stabilny, jak go dostatecznie dopieścisz. Ja zostawiam raz na pół roku w łapkach BigBro i mam spokój przez dłuuugi czas i wsio mi chodzi i nic ode mnie Ubuntu nie chce. Wniosek- stabilny
_________________ A za zakrętem czekał... Kret!
+___+
Dobry Kret nie jest zły
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum