nasz koleś z infy skomentował Vistę jako Linuxa z ładnym interfejsem. odnośnie wymagań, to uważacie je za monstrualne. jak wychodził 98, też wymagania były na tamte czasy monstrualne, to wymagało 32 MB RAMu. a wtedy przeciętny typ miał z 16. poza tym to napędzi rynek. wyższe wymagania, szybko stanieją lepsze procki, ramy, i inne elementy. a w Viscie według niego jest bardzo dobry firewall.
mi sie podoba funkcja z miniaturami tego, co jest na pasku zadań. ale osobiście w Vistę się narazie nie zaopatrzę, jak już to może w nakładkę zmieniającą wygląd xpka.
_________________ dokąd tak biegniesz?
przecież wiesz że przed sobą nie uciekniesz.
wyciągnij rękę,
może wreszcie dosięgniesz tego co naprawdę ważne jest.
Vista ma takeigo firewalla i antywira ze wirusy z 98 i innych dzialaj na nim bez zarzutu tak samo 10 najgroznieszych tez dziala z xp'ka ale przeciec to jest "nowy system zabezpieczen" a piractwo tepione oprogramwoaniem anty pirackim co po tygodniu od wydania wyszedl path polski "anty pirat vista pack" lol
Ponoć Microsoft śmieje się z hakerów, którzy zcrakali Vistę. Są tam nadal zabezpieczenia, które będą się aktywowały po pewnym czasie. Na razie nie protestują bo chcą popularyzować ten system, nawet dzięki hakerom.
Ja także na razie się powstrzymam od zakupu, zwłaszcza, że wymagania Visty przekraczają hardware mego kompa . No a zresztą nie widzę w niej nic, coby specjalnie mnie interesowało. XP nadal rządzi
Viste - mogę mieć w każdej chwili, ale niestety mój komputer jej nie uciągnie.
Do tego na początku takiego nowego OS są problemy ze sterownikami, programami... twórcy wydadzą pierwsze łątki... jak się już to wszystko ustabilizuje to wtedy pomyślę nad Vistą.
_________________ Będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę pamiętać swoje hasło, będę ...
Ejjj......pssstttt.... Gość - pamiętaj, że BlueForum to Piaty Wymiar Rzeczywistości
www.BlueMan.pl devBlog - nie tylko o programowaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum