Wysłany: 2007-01-30, 15:05
Polecający: Nori
Hm... Dla większości to pytanie powinno brzmieć "Czy warto ściągnąć nowego Windowsa?". Już miesiąc przed premierą na forach warezowych można było dostać Vistę...
Oczywiście, że warto, o ile masz kilka GB ramu, procek dwurdzeniowy i kartę z dx10 - Vista ładnie wszystko wykorzysta do swoich niecnych celów. Jeżeli czegoś ci z tego zestawu brakuje - lepiej zostań przy xp/98. Wszystko chodzi szybciej, a gry i programy nieprędko zaczną wychodzić TYLKO pod Vistę.
_________________ Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
no wiesz Sqpnio, moje wymagania sprzetowe pozostawiaja wiele do zyczenia a zVista dziala swietnie..... no po za zamolka przy zmianie stylu ^^
jak narazie nie jestem pod dobrym wrzeniem ale zlym tez nie, choc dobija mnie np fakt ze nie da sie tak aqq zainatloac tak zeby chodzilo poprawnie, nie dziala tez SubEdite i kilka innych smiesznych progow ktorych uzywalam na Xp'ku....no ale niedlugo cosik poparawia i bedzie git.... chociaz Office 2007 pod zViste jest bajerancki http://eimg.org/images/251190badziag.jpg
ale za to obsluga tego systemy (bledu) jest banalna... jezeli ktos nie mial wczesniej doczynienia ze starszymu wersjami to bardzo szybko sie polapie ^^ ..... zVista jest za bardzo uproszczona =.="
Wysłany: 2007-01-30, 21:51
Polecający: PtaQ reklamujący NF na BF
Hmm... Vista jest bardzo ładna, o wiele lepiej wygląda od XPka, ale czy ma o wiele lepsze możliwości techniczne? Nie sądzę. Dlatego chyba warto pozostać przy XP.
ładny wygląd to zaleta visty. ale xp spokojnie mi wystarczy. dlatego nie zamierzam zmieniac narazie nic. moze jak bd kupowala laptopa to wtedy wezme viste. bo na moim złomie nie wiem czy by poszla xD
_________________ bzzzzzzzzium.
kupisz mi mały samochodzik ;>
Tak wlasciwie to dla szarego usera Vista nie ma zalet poza tym ze ladnie wyglada i mam mase kreatorow i ulatwien dostepu. System zrobiony jak dla debili, masa ostrzezen w stylu "Czy jestes pewien ze chcesz to zrobic" czasem dobija, naszczescie mozna to wylaczyc. Zaleta jest stabilnosc, po prawie roku urzytkowania juz od wersji Beta-2 moge stwierdzic ze system sie nie zawiesza. Pronblem to zgodnosc z oprogramowaniem pod starsze wersje systemow M$, chociaz w wersji finalnej dzisla wiecej starego porogramowania niz w wersjach RC1 i 2, Ciezko jest tez ze sterami do sprzetu bo jak narazie wiekrzasc firm ma je conajwyzej w wersjach Beta. Oczywiscie zawsze mozna sie przezegnac lewa stopa i zainstalowac stery pod XP, wielu przypadkach dzialaja, ale czasem moze to poskutkowac niebieskim ekranem.
Tak przy okazji procesor 2 rdzeniowy nie jest do niczego potrzebny wystarczy Athlon XP (testowalem na 1700 i 2200). Ram to zupelnie inna historia, trzeba go duzo (czytaj 512 to za malo). Grafika ze wsparciem DX9 i Pixel Shader 2.0 tez w zupelnosci wystarcza zeby dzialal styl Aero.
Nie mam zamiaru tego kupować. Nawet "przeciętniakowi" któremu komputer służy do pisania, internetu, muzyki itp. lepiej z Win XP przesiąść się na jakąś prostą dystrybucje linuksa zamiast na Viśtę (jakby już musiał się na coś przesiadać). Zapaleni gracze PC będą musieli przejść na Vistę chociażby dlatego, że będzie wspierać DX 10 Ja i tak nie gram na PC (wolę konsolę i wam także polecam ) - kolejny argument, że system nie jest mi potrzebny Poza tym po co się przejść z dobrego, sprawdzonego systemu ... na niestabilny system, pełen bugów, dziur ... ?
Vista to tylko trochę ładniejszy interface, a wymagania horrendalne.
w sumie w poniedziałek siedziałam od 9 do 17 na konferencji TechNetu w Dąbrowie Górniczej i oczywiście wielcy specjaliści prezentowali nam Vistę, ło masakra.
nic ciekawego, szczerze.
Że vista ma duże wymagania?! Druga beta visty miała duże wymagania. Finalny produkt wcale dużo nie wymaga, a po obniżeniu"jakości wizualnej" system idzie nawet na słabszych kompach. Mi vista niezbyt leży, zraziłem się betą - może dlatego. Fakt, wygląda ładnie, ale to nie to. Miałem tydzień, potem wywaliłem i zainstalowałem win95 żeby mi się znowu xp zaczął podobać:) Nori wspomniał, czy warto kupować vistę.. Człowieku, microsoft jest po to, żebv go okradać i nikt normalny nie płaci za błędy billa szklarza. Ile osób z tego forum ma oryginalną windę? Pewnie nikt lub znikomy procent:) Osobiście wolę linuxa, a ostatnio unixa - PCBSD - świetny, piękny, wygodny i malo wymaga. Zrezygnowałbym z windy całkowicie ale jestem skazany na kartę dlink która działa tylko z windą.
_________________ Kim Ty jesteś, że tak Cię nienawidzę?
Wysłany: 2007-02-28, 20:45
Polecający: www.google.com -> Forum ogolnotematyczne
Don_Satanos napisał/a:
Człowieku, microsoft jest po to, żebv go okradać i nikt normalny nie płaci za błędy billa szklarza. Ile osób z tego forum ma oryginalną windę? Pewnie nikt lub znikomy procent:)
Ja uzywam oryginalnego windowsa, zawsze mialem oryginala, tym razem byl dolaczony do PC... rodzice zaplacili mi za windowsa, mimo ze bogaci nie jestesmy...
Miałem Windows Vista Rc1/Rc2/Full PL ultimate od informatyka do testow 512ramu pisze minimum i tyle mam , procek amd sempron 2300 mam i ok:D instalacja latwa i kolorowa xD dobra odplam go a tu funkcji szukam jak w angielskiej "dyktowanie tekstu/kontrola glosem" a co widze? daje panel sterowania -> wszystkie -> "dyktowanie tekstu/kontrola glosem" (tylko ze w jezyku angielskim trzeba mowic a ikonka tez pod ang. ale sie polska napracowala ! 1/5 systemu po angielsku! chodzi wolno nawet ze ma sie te 1gb ramu i "mega komp za 6 tysiecy bez monitora i urzadzen dodatkowych" wiele sterownikow nie ma np. do zintegrowanych kart dzwiekowych ... ja je znalazlem ale system ich nie chce instalwoac wiec polecam wszystkim Windows XP z packiem Vindows Vista (wyglad vista i ikonki) albo tak jak ja XP z oknami i paksiem zadan pol-przezroczystymi (takie szpanerskie jak w vista xD) wtedy duzo wolnej pameici ram i szczecia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum