Wysłany: 2006-06-04, 21:16 choroba skóry a dredy...
witajcie!!!
bardzo chciałbym zrobić sobie dredy ale mam poważny problem... mianowicie choruje na łojotokowe zapalenie skóry co oczywiście objawia sie rowniez na skorze głowy.bardzo czesto myje włosy stosując specjalny szampon by choroba nie nawracała tak często.
lekarz powiedział mi tylko ze sam mam odpowiedziec sobie na to pytanie i się głupio zaśmiał....
no i moje pytanie do Was jest własnie takie: co o tym sądzicie? czy słyszeliście osobiście o kims kto ma dredy i tą właśnie chorobe? jesli tak to jak sobie z tym radzi?
Szczerze? Dready na pewno nie polepszą sytuacji...
Ja bym odradzał przy tego typu rzeczach robić sobie dready z prostego powodu:
Dready możesz myć ile chcesz, ale będziesz miał z nimi FULL roboty a w końcu Ci się to znudzi. Mogą takżę pogorzyć sytuację, zawsze jest taki prawdopodobieństwo...
Jednak jeśli bardzo chcesz, to rób Zawsze można je ściać i problem z głowy [hehe]
Coz wszystko co moglbym powiedzieć chyba powiedział jux Rhorvald
Dokladnie nie znam tego typu chorob skory, jak czesto musisz myc, co tam sie dokladnie dzieje jak nie myjesz. Mniejsza o szczegoly.
Fakt ze jak zrobisz dredy i bedziesz czesto byc to bedziesz musial po kazdym myciu je szydełkem poprawiać a to dla niewprawionego bedzie bardzo meczące, no chyba ze bardzo Ci sie spodobaja dredy i bedziesz gotowy na takie poswiecenie to czemu nie.
No i tak jak mowil juz Rhorvald zawsze bedziesz mogl sciac
_________________ Pomóż nam w konkursie, dodaj link:
Wysłany: 2006-08-23, 15:46
Polecający: dzieki sobie
ja mam atopowe zapalenie skory i tez sie zastanawialam czy powinnam robic dredy czy dac sobie spokoj, ale doszlam do wniosku ze zawsze moge ta glowe posmarowac czyms albo cos zawsze jest jakies wyjscie, jak czlowiek dba o skore to bedize dobrze i nie trzeaba bedzi e sie az tak bardzo wysilac przy wszystkim,
jezeli musisz czesto myc glowe znajdz sobie kogos kto od czasu do czasu poszydelkuje Ci dredy albo przed myciem kazdego dreda (lub po kilka) zawin np. w folie kuchennna czy cos i zaluz na to gumke recepturke by nie spadlo i myj glowe tylko przy skorze to bedziesz musial tylko tam naprawiac i szydelkowac, takie moje zdanie
_________________ Oko widzi tylko to, co umysł gotowy jest przyjąć.
no raczej dready przy łojotokowym zapaleniu skóry sa nie wskazane
ale wiadomo ze jesli chce je bardzo miec to i ta bedziesz je mial
ale dready nie oznaczaja wcale zaniedbania higieny z twojej strony
przeciez mozesz normalnie je myc
nawet codziennie
ale musisz sobie zapewnic osobe ktora dobrze je zrobi i bedzie mogla je dokrecac
a lekarze to pedały
_________________ Elvis królem był i popychał wszystkich w tył --- robie dready
Dowiedziałem Się ostatnio że mam łuszczyce który objawia się w moim przypadku na głowie. Czy ktoś z was wie w jakim stopniu to się odnosi do dredów, czy przeszkadza jakoś ?
Wysłany: 2006-09-07, 20:09
Polecający: dzieki sobie
moim zdaniem tak, poniewaz wtedy wszystko suche jest (skora) i sie luszczy i jeszcze wiekszy lupiez bedzie normalny czlowiek nawet z przetluszczajacymi sie wlosami ma w ktoryms momencie lupiez w dredacha, a taki "luszczyk" to ma kiche chyba ze Ci nie przeszkadza
_________________ Oko widzi tylko to, co umysł gotowy jest przyjąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum