Wysłany: 2006-12-29, 00:07 Co gdzie jak i za ile??
Witam wszystkich! Jestem tu nowy i niestety jeszcze nie mam dreadów.
Pierwsze moje pytanie brzmi: ile kosztuje zrobienie takich grubych dreadów??
Moje drugie pytanie to: Po pojawieniu się odrostów za ile mogę to doplątać??
I w końcu: Jaką metodę polecacie początkującemu??
_________________ Im bardziej chcesz mnie wkurwić, tym bardziej cię olewam
Ja polecam wizytę u jakiegoś dobrego dreadmakera bo samemu sobie raczej nie poradzisz a on już dobrze będzie wiedział co i jak Jeśli nikogo takiego nie znasz To tu jest taki dział "Dred Ogłoszenia" może coś tam znajdziesz http://www.forumnasze.net/dred-ogloszenia-vf28.htm
Wysłany: 2006-12-31, 09:37
na swoim przykladzie
1. za zrobienie dredkow biore od 50 do 150 zl - w zaleznosci od dlugosci wlosow
2. dokrecanie 30-50 zl - zaleznosc jak wyzej
3. tylko metoda szydelkowa
zawsze powtarzam zeby nie robic dredow powyzej 250zl, a coraz czesciej znajduja sie smiacy ktorzy kasuja nawet 600zl (we wrocku tak jest)
aha Cichix nie rastafarianizm tylko rastafari
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
nie ma czegos takiego jak metoda dla poczatkujacego
wszystko zalezy od osoby ktora te dready zrobi
ja robie szydelkiem i recznie
osobiscie uwazam ze te robione recznie sa ladniejsze
pozdrawiam
_________________ Elvis królem był i popychał wszystkich w tył --- robie dready
Wysłany: 2007-01-01, 20:25
Elvis oczyswiscie - piszac szydelkiem mialam na mysli bez jakis cudow (cukier etc) czy welna...ale szydelkiem a tym samym recznie owszem, chociaz zdarzaja sie przypadki robienia z prostych wlosow bezposrednio dreda bez wczesniejszego uzycia rak do skredania czy tapirowania, ale to juz osobny temat.
Tez uwazam ze dredy robione wylacznie recznie wygldaja slicznie, kiedy mi roiono dredy szydelko nie bylo znane. Zaluje ze po ponad poltora roku skrecilam je szydlem, bo wyglad ich bardzo sie zmienil (objetosc tez), ale praca ktora trzeba poswiecic dredka robiony recznie jest naprawde ciezka
_________________ warkoczyki (od 200zł), dredy (od 50zł), piercing (50zł), tatuaże
na swoim przykladzie
zawsze powtarzam zeby nie robic dredow powyzej 250zl, a coraz czesciej znajduja sie smiacy ktorzy kasuja nawet 600zl (we wrocku tak jest)
cena zalezy od miejsca ,w jakim wykonujesz swoje uslugi - nie uwazasz,ze teoretycznie taniej powinno byc jesli ktos robi u sibie w domu, a inaczej,gdy np. w jakims studiu?
no i na pewno cena roznia sie np. w Krakowie i Siewierzu
i jesli w cenie 250zl zmiesci sie u Ciebie przykladowo wykonanie /przedluzanych/ dredow do pasa, przy naturalnych powiedzmy do ramion, to nic tylko polecic
Wysłany: 2007-01-05, 12:19
mictatencuhtli napisał/a:
sekkmet napisał/a:
na swoim przykladzie
cena zalezy od miejsca ,w jakim wykonujesz swoje uslugi - nie uwazasz,ze teoretycznie taniej powinno byc jesli ktos robi u sibie w domu, a inaczej,gdy np. w jakims studiu?
no i na pewno cena roznia sie np. w Krakowie i Siewierzu
i jesli w cenie 250zl zmiesci sie u Ciebie przykladowo wykonanie /przedluzanych/ dredow do pasa, przy naturalnych powiedzmy do ramion, to nic tylko polecic
jasne że cena zależy od miejsca, w jakim wykonujesz, chociaż moja nigdy się nie zmieniała pod względem miasta, ponieważ 4 lata mieszkałam w Warszawie i cena była taka sama. A jeśli chodzi o prywate i studio to nie wiem, nigdy nie dałam się wykorzystywać na jakiś procent w zakładach fryzjerskich, co pozwalało mi utrzymać tą samą cene. Teraz mam swoją pracownie i też ceny mam takie same. Czyli cena wykonywanych przeze mnie dredów niezmieniła się od hmm bodajże 8 lat, bo początki uczenia się były za darmo oczywiście
co do tego przedłużania etc tak u mnie to będzie max 250zł, jesli ktos ma gotowe dredy i kwestia doczepienia tylko i zrobienia dredow z wlosow do ramion to jeszcze taniej.
Wysłany: 2007-01-10, 20:00
Roan napisał/a:
ile bedzie kosztowało zrobienie dredów z przedłurzeniem do 5cm
u mnie? zalezy od tego czy masz wlasne dredki lub wlosy, jesli nie to jakimi wlosami chcesz miec przedluzane - naturalnymi czy syntetycznymi. no i ile jest tych dredkow
jesli chcewsz sie dogadac odezwij sie na gg 1191413 czesto jestem niewidoczna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum