Forum Ręceprecz odtybetu

• Szukaj • Użytkownicy • Grupy • Współpraca • Czat • Reklamuj Forum ! • Gry online • Katalog Stron
• Rejestracja • Zaloguj • Album

konkurs

Poprzedni temat :: Następny temat
Autor Wiadomość

frym 

Wysłany: 2006-02-23, 17:50   Dredy, ale troche inne;)

Chcialbym sobie zrobic dredy, ale nie takie normalne tylko takie krotkie, jak maja murzyni. Nie wiem jak to sie konkretnie nazywa, bycmoze to nie sa dredy, ale powinniscie wiedziec o co chodzi;)

Wyglada to mniej wiecej tak:

Nie znalazlem innego zdjecia, a to niestety troche male:(

I teraz pytania:

1. Jakia dlugosc powinny miec moje wlosy? (narazie sa jeszcze krotkie, ale pracuje nad tym;))
2. Czy to mozna normalnie moczyc w wodzie i nic sie z tym nie stanie?
3. Ile to by mniej wiecej kosztowalo?

Z gory thx za odpowiedzi:)

Ptaq  

Wysłany: 2006-02-23, 18:02   
   Polecający: Ptaq

frym napisał/a:
1. Jakia dlugosc powinny miec moje wlosy? (narazie sa jeszcze krotkie, ale pracuje nad tym;))

Ogolna zasada że po zrobieniu dredow znika ok. 1/4, 1/5 długości. Wiec pomys jakiej dlugosci chcesz miec i musisz wiedziec ze o tyle wlasnie beda krutsze.

frym napisał/a:
2. Czy to mozna normalnie moczyc w wodzie i nic sie z tym nie stanie?

Moczyc to ja nie wiem czy to jakies zabiegi ? Ale myc, kąpac sie czy plywac bedziesz mogl, fakt ze po tym moga jakies pojedyncze wloski wystawiac z dreda ale to normalne i nalezy je szydełkiem wciagnac do srodka, im dluzej bedziesz je mial tym beda bardziej zbite i mniej tych wloskow bedzie wychodzic. Wazne jest przynajmniej na poczatku systematycznie szydełkowanie/poprawianie.

frym napisał/a:
3. Ile to by mniej wiecej kosztowalo?

A to juz zapraszam do dzialu z ogłoszeniami, bo to jest bardzo zroznicowane min. 50 - 600 zl nawet.

gdzie tylko możesz.

frym 

Wysłany: 2006-02-23, 19:17   

Cytat:
Moczyc to ja nie wiem czy to jakies zabiegi ? Ale myc, kąpac sie czy plywac bedziesz mogl, fakt ze po tym moga jakies pojedyncze wloski wystawiac z dreda ale to normalne i nalezy je szydełkiem wciagnac do srodka, im dluzej bedziesz je mial tym beda bardziej zbite i mniej tych wloskow bedzie wychodzic. Wazne jest przynajmniej na poczatku systematycznie szydełkowanie/poprawianie.

Tzn chodzi mi o plaze/basen.

Ale to sa normalne dredy? One im blizej skory to chyba trudniej mozna oddzielic jeden od drugiego?

Odpowiedz do tematu