Wysłany: 2006-04-20, 13:25 dredy doczepione-naturalne czy syntetyk???
hej! Prosze o porade w takiej sprawie:
mam zamiar zafundowac sobie dredy, przedluzyc swoje wlosy...ma to polegac na tym, zeby zrobic dredy z moich wlosow a nastepnie doczepic "obce" dredy
nie wiem na jakie sie zdecydowac: z wlosow naturalnych (troche to upiorne miec cudze wlosy, ale jednak naturalne) czy z syntetycznych (te z kolei sa podobno lzejsze itepe)...
czy ktos ma doswiadczenie i nosil takie podoczepiane dredy? podobno maja sie trzymac kilka lat a mopje wlosy beda rosly i mam je dokrecac... wiec po pewnym czasie moge sie obcych pozbyc i miec swoje...
Czy ktos wie jak zachowuje sie taki dred z syntetycznych wlosow?
Sauna basen itepe?
Poradzcie jakie mam wybrac! pliiiis
moze jednak naturalne?
licze na wasze doswiadczenie i porade
dziekuje
e.
ja jednak byłabym za "obcymi", ale naturalnymi. to jak zwykłe włosy - co z tego, że nie twoje.
możesz je, jak sam napisałeś{aś?}, obciąć, po jakimś czasie.
symtetyczne to już, hmm, nie to samo, podobno dready z włosów syntetycznych trzymają się tylko kilka miesięcy i trzeba je obciąć :x
Moze jednak ktos sie znajdzie?
hej ja zajmuje sie doczepianiem dredow syntetycznych...
sama tez takie nosze od dluzszego czasu...
z poczatku nosilam dredy naturalne do pasa... i
to prawda ze sa one niezlym obciazeniem dla skory glowy
dlatego juz znalazlam dla siebie rozwiazanie
jako ze mam bardzo delikatne wlosy doczepiam sobie dredy syntetyczne
faktem jest ze sa lekkie a po pewnym czasie juz sie tak ladnie zbijaja ze oprocz dokrecania wlasnych odrostow nie trzeba z nimi nic robic
mozesz chodzic z nimi na basen
jesli na basenie masz saune mozesz je tam w mega szybkim czasie wysuszyc
i nie ma zadnych przeciwskazan
bo raczej nic mi do glowy takiego nie przychodzi
jutro powinna ta stronka dzialas to sobie looknij na syntetyczki www.fotolog.com/giya22 albo podaj email i polse ci fotencje
jesli masz jakies pytania pisz a rozwieje Twoje watpliwosci papa
[ Dodano: 2006-04-20, 20:58 ]
i nieprawda jest ze syntetyczne trzeba scinac po kilku miesiacach
nie wiem w sumie z jakiego powodu mialby ktos je scinac...
ani nie zzieleniaja
ani nie splesniaja
nie zdeformuja sie
wiec nie wiem po co
pozdro
syntetic rules
[ Dodano: 2006-04-20, 21:29 ]
''podobno dready z włosów syntetycznych trzymają się tylko kilka miesięcy i trzeba je obciąć''
a co Martina masz na mysli? ''trzymaja sie'' a pozniej rozlatuja?
czy jak ?:P
A ja i tak jestem za naturalnymi... Włosy możesz zdobyć dzieki fryzjerce. Po prostu dogadaj się z jakąś to Tobie odłoży i pewno da za darmoche... Ja qumpeli załatwiłam tak całą siatkę kudłów a dredy noszone przez kogos są moim zdaniem ble. Jednak swój syf to swój a nie kogoś... a sztuczne dredy tak jakoś mi sie nie widzi... (przepraszam jeżeli kogos uraziłam, lecz to jest tylko moje zdanie :cmok: )
naturalne najlepsze moje wloski a nie czyjes nawet nie wiem co on tam z nimi robil czy je myl itp bleee to jak bym miala wybrac pomiedzy syntetykami a dreadami od kogos wybrala bym syntetyki
ale ja tam zapuszaczam i wole miec walsen dresdziolki
My uwazamy ze dredy doczepiane to jeszcze jeszcze ujda w tłoku ale naturalne to ...
Nie przepadamy za takimi typu fryzyrami bo to wyglada oblesnie i wogole nie estetycznie.. Ludzie którzy robia sobie dredy to chyba nie wiedza jak sie maja
Te fryzury robia aby kazdy zwracał na nich uwage ale to tak naprawde jest do banii..
My uwazamy ze dredy doczepiane to jeszcze jeszcze ujda w tłoku ale naturalne to ...
przecież nie widać różnicy między doczepianymi a naturalnymi.
ja mam część syntetyków,chciałam blond mieć niektóre dredy a nie chcialam farbować.
_________________ Ja i Ja - rozczochrany łeb,
Moja krew jak wino, moje ciało jest jak chleb.
Ja i Ja - rozczochrana banda,
Duchowa rewolucja, nie babilońska propaganda.
Nie przepadamy za takimi typu fryzyrami bo to wyglada oblesnie i wogole nie estetycznie.. Ludzie którzy robia sobie dredy to chyba nie wiedza jak sie maja
Te fryzury robia aby kazdy zwracał na nich uwage ale to tak naprawde jest do banii..
może w/g Ciebie no ale o gustach się nie dyskutuje, dlatego nie wolno potępiać ludzi za to co im się podoba
Wysłany: 2006-06-07, 23:36
a poza tym nie musicie w kadym temcie krytykowac dreadow. jak wam sie nei podobaja to sobie nie robcie, a od nas spadowa i tyle. nie twoj leb nie twoj provblem. dread zadbany ladny dread.
_________________ 'Być bohaterem przez minutę, godzinę,
jest o wiele łatwiej niż znosić trud
codzienny w cichym heroizmie.'Fiodor Dostojewski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum