Wysłany: 2006-08-04, 19:53 dredy metodą warkoczykową....
Mam zamiar zrobić sobie kilka cieniutkich dredów(3 po lewej i 3 po prawej) Jeżeli będe robić metodą 'warkoczykową' to czy podczas tego moge myć normalnie głowe czy musze koniecznie czekać jakiś czas? I czym najlepiej zabezpieczyć końcówki żeby się nie rozwalały?
Nie miałam jeszcze nigdzy dredów ani jakiegoś bliskiego kontaktu z osobami je posiadające więc nie wiem nic....
Ps. Tak wogóle to gdzie i jakie szydełko kupić?(tak na potem )
[ Dodano: 2006-08-04, 20:57 ]
up
No ludzie.... Potrzebująca jestem
Szydełko kupisz w pasmanterii albo tego typu sklepie. Ja polecam szydełko 0,5-0,6 mm
Co do warkoczyków to nie mam pojęcia, nigdy tego nie używałem. Najlepiej zrobić szydełkiem od razu i po kłopocie
warkoczyki jak zrobisz to najlepiej je potem welna nacierac przez dluzszy okres czasu. normalnie myjesz. ale to troche potrwa zanim z tego utworza sie dredy.
jam mam cos takiego tzn pierw miałem robione warkoczyki a potem te warkoczyki zostaly zdredzone szydelkiem( nie az tak do konca )- gdzie niegdzie widac ich warkoczykowata struktore jak sie przypatrzec . wyglada normalnie i tak tez sie uzytkuje
ps kazdy jakos chwali mam ich 80 cos cienkawe
szydełko powinno być wygodne, żeby po pięciu dredach nie było odcisków:) Końcówki najlepiej robić tak: pięć cm przed zakończeniem dreda włosy się składa do już zdredowanych i się szydelkuje jakieś 60dziabów na każdą szerokość kciuka - prawie żadnej lub żadnej różnicy w grubości wtey nie widać.
mycie: szampon na palce i tylko między dredami:)[/code]
nie polecam dreadow metoda warkoczykow
nigdy nie beda wygladaly tak ladnie jak zrobione recznie czy szydelkiem
a co do mycia to fakt wlosy powychodza ale za bardzo sie nie zdreduja
a jesli juz to przy nastepnym myciu sie rozplacza
ja polecam szydelko od 0.5 do 0.9
_________________ Elvis królem był i popychał wszystkich w tył --- robie dready
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum